Vakantie Lapland? Goedkoop naar de sneeuw - weflycheap | weflycheap

Vakantie Lapland

Lapland een waar sprookje als je het ons vraagt... Maar waar hebben we het eigenlijk over als we het over Lapland hebben? Nou… Lapland is de naam voor de meest noordelijke gedeelten van Noorwegen, Zweden, Finland en een gedeelte van Rusland. Het is een prachtig bergachtig gebied met veel bossen, vele meren en met wilde natuur. Rendierkuddes dwalen hier over de velden. In de zomer schijnt de hele dag de zon en in de winter is het de hele dag donker. De winters zijn lang, ijzig en koud. Dit komt door de ligging ten opzichte van de poolcirkel. Veel toeristen bezoeken Lapland om van de betoverende natuur te genieten, maar ook voor een actieve vakantie.

Vakantie Lapland

Ga op vakantie naar Lapland! Neem maar een extra paar jassen mee, want het kan ijzig koud worden in de wintermaanden.. Begin december zakken de temperaturen naar naar -5 ºC tot -15ºC. Er zijn ook dagen dat het nog een stuk kouder kan worden in Lapland. Bewoners van Lapland zijn temperaturen als -20ºC of zelfs -30°C wel gewend! Dat klinkt voor ons enorm koud al zou dat in de praktijk wel mee vallen. In Lapland heerst er namelijk een landklimaat, dit houd in dat de lucht droger is waardoor het ook minder koud aanvoelt. Daarnaast waait het in Nederland vaak harder, wat ook veel invloed heeft op de gevoelstemperatuur.

Warme zomers @ Lapland

Wanneer je in de zomer naar Lapland wil reizen, kan je heerlijke temperaturen verwachten. Op de meeste plaatsen is het gemiddeld rond de 25°C, ook zijn er in Lapland temperaturen van 30°C bereikt. In juni kunnen het aantal zonuren oplopen tot wel 270 zonuren en in juli kan er nog van 220 uur genoten worden. In Nederland zijn er gemiddeld in juli maar 195 zonuren. Dat noemen we nog eens een WIN WIN!

Lapland en wintersport

Een vakantie naar Lapland is ook uitermate geschikt voor wintersporters. Lapland heeft namelijk veel meer te bieden dan skiën en snowboarden alleen. Zo kun je overdag deelnemen aan een huskysafari, sneeuwscootertocht, ijsvissen of andere geweldige Lapland excursies. Voor de wintersporters is het rond eind februari, begin maart het ultieme moment om een wintersport vakantie naar Lapland te boeken. Het is relatief rustig en zeker buiten de voorjaarsvakantie hoef je echt niet te wachten op een plekje in de skilift.. Die zijn trouwens ook gewoon lekker tot laat open, door de verlichting in het skigebied. Eind maart en april zijn populaire weken voor de Finnen zelf en het is dan ook met name in de skigebieden een stuk drukker op de pistes.

Noorderlicht spotten

Last but definitely not least.. Je wil natuurlijk ook naar Lapland om het adembenemende Noorderlicht te spotten, wat is hiervoor de beste periode? Helaas is er geen eenduidig antwoord op te geven, het prachtige natuurverschijnsel is namelijk afhankelijk van een aantal factoren… Zo moet het bijvoorbeeld donker zijn en is er zonneactiviteit nodig waardoor het Noorderlicht kan ontstaan. In de maanden juni & juli is het niet mogelijk om het Noorderlicht te spotten omdat het dan niet donker wordt. De periode dat het Noorderlicht wel duidelijk zichtbaar is van augustus tot en met mei. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het ieder jaar rond 22 september de beste dagen zijn om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen!

Mis nooit meer een topdeal!