Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië wordt ook vaak benoemd als de Kaapverdische Eilanden en dat is niet voor niets. De Republiek Kaapverdië is namelijk een verzameling van 10 verschillende eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. De eilanden zijn sinds 1975 onafhankelijk van Portugal en liggen voor de westkust van Afrika. De populairste eilanden voor toeristen zijn Sal en Boa Vista. Deze eilanden behoren ook tot de beste surfbestemmingen ter wereld! Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië en wordt bewoond door bijna de helft van de bevolking.

Vakantie Kaapverdië

Kaapverdië is dé bestemming voor een vakantie vol zon, zee en strand. De uitgestrekte stranden op de verschillende eilanden zijn prachtig! Daarnaast is de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden en schijnt de zon bijna het hele jaar door. Voor een luxe zonvakantie zit je goed op het eiland Sal. Ga je liever voor een actieve wandelvakantie? Dan is het eiland Santiago aan te raden.

Rondreis Kaapverdië

Kun je niet kiezen tussen de eilanden of heb je liever een beetje van beide: zonvakantie én actieve bezigheden. Dan maak je toch gewoon een rondreis door de Kaapverdische Eilanden! Tijdens je rondreis mag een bezoek aan het Santa Maria strand op het eiland Sal zeker niet ontbreken. Daarnaast staat Kaapverdië bekend om de vele natuurlijke zwembaden, dus een duik in de bekendste natural pool ‘Het Blauwe Oog’ kan ook niet missen. Verder moet je zeker een tripje naar de Fogo vulkaan en de Viana woestijn maken tijdens je rondreis door Kaapverdië.