All inclusive Kaapverdië

Wil je naar een bestemming waar je gegarandeerd kunt genieten van zon, zee en strand? Dan is een all inclusive Kaapverdië ongetwijfeld wat voor jou! De temperatuur zakt namelijk maar zelden onder de 25 ºC en ook vind je er talloze heerlijke zandstranden ... en niet te vergeten: een tropisch warme zee! 🌴 Ook beschikt Kaapverdië over veel luxe all inclusive hotels. De vraag is niet óf je naar Kaapverdië wilt, maar in welke van de luxe all inclusive resorts je wilt verblijven. Een ding is zeker, een all inclusive Kaapverdië wordt ultiem genieten!

All inclusive Kaapverdië

Een all inclusive Kaapverdië is een geweldige keuze, deze eilandengroep beschikt over alle ingrediënten voor de ultieme zonvakantie: oneindige zandstranden, een tropisch warme zee en een temperatuur die zelden onder de 25 ºC zakt. Ook heb je de keuze uit veel (vaak zeer luxe) all inclusive resorts, welke vaak aan het strand gelegen zijn. Klinkt een all inclusive vakantie Kaapverdië je als muziek in de oren? Bekijk dan snel de deals op deze pagina!

Uit welke eilanden bestaat Kaapverdië?

Eerst wat algemene informatie! 😉 Kaapverdië is een eilandengroep ten westen van het vasteland van Afrika en wordt vaak ook aangeduid met ‘de Kaapverdische Eilanden’. In totaal zijn er 10 eilanden, waarvan de populairste eilanden ‘Santiago’, ‘Sal’, ‘Sal Rei’ en ‘Saõ Vicente’ zijn. Met name op Sal vind je veel all inclusive hotels, maar ook op Boa Vista zijn 3 uitstekende RIU hotels te vinden. De eilanden worden gekenmerkt door een veelal zonnig en droog klimaat, waar je met name in de maanden februari t/m juni van kunt genieten van je all inclusive Kaapverdië vakantie.

Wat te doen op een all inclusive Kaapverdië?

Wil je tijdens je all inclusive Kaapverdië ook wat ondernemen? Ook buiten de resorts is er voldoende te beleven! Wat dacht je van:

1. Walvissen spotten

Ben je tussen begin februari en eind april op een van de Kaapverdische eilanden? Dan heb je geluk! In deze periode is het namelijk mogelijk om grote bultruggen te spotten. De excursies zijn vaak niet zo goedkoop, maar zeker de moeite waard. Tip: onderhandel bij lokale tentjes in de omgeving van je hotel. Dit is vaak stukken goedkoper dan de excursies van de touroperator, waarbij je je all inclusive Kaapverdië geboekt hebt.

2. Eilandhoppen

Waarschijnlijk denk je bij eilandhoppen eerder aan Griekenland of Indonesië, maar je kunt ook gemakkelijk eilandhoppen in Kaapverdië! De eilanden hebben ieder hun eigen charmes, dus lees je van tevoren goed in over wat de verschillende eilanden te bieden hebben. Ook hier geldt weer: onderhandel bij (betrouwbare) lokale tentjes of neem een kijkje op een app als TripAdvisor!

3. Rondtoeren op een quad

Houd je wel van een beetje adrenaline? Dan is dit de perfecte excursie voor jou op je all inclusive Kaapverdië! Er zijn namelijk veel bedrijven die Quad tours aanbieden door de zandduinen van met name Boa Vista, maar ook op Sal. Vind je (zelf) quad rijden wat te spannend? Ga dan met een buggy, bij iemand achterop of huur een 4×4.

4. Chillen op een Catamaran

Ook de zee rondom de eilanden is zeker een boottochtje waard! Met name de ‘Sea Turtle’ tocht is een échte aanrader. Vanuit Boa Vista of Sal vertrek je met een catamaran naar een stuk open zee, waar je de tijd hebt om een duik te nemen en de onderwaterwereld te verkennen. Vervolgens vaar je door naar een rustige baai, waar je ook zeeschildpadden kunt spotten! Let op: deze tocht is niet geschikt voor mensen die snel zeeziek worden.

5. Beklim een actieve vulkaan

Werkende vulkaan zien op je all inclusive Kaapverdië? Goedkoop is deze excursie niet, maar wel ontzettend gaaf! Je kunt namelijk vanaf Sal of Boa Vista met een vliegtuigje naar het vulkanische eiland Fogo vliegen. Op dit eiland vind je een 2.800 meter hoge vulkaan, genoemd de Pico de Fogo. Deze vulkaan is nog steeds actief, dus dit is jouw kans om een echte vulkaan in actie te zien. Side note: aangezien de vliegtuigjes vrij klein zijn, dient het weer wel goed te zijn om naar Fogo te kunnen vliegen.

 

Mis nooit meer een topdeal!