De beste vakanties naar Samos voor jou op een rijtje! - weflycheap

Reizen binnen én buiten de EU - waar mogen we heen? Check hier alle bestemmingen!

vakantie samos

Samos

Samos is waarschijnlijk niet het eerste Griekse eiland waar je aan denkt, maar het is de moeite meer dan waard! Samos is namelijk het groenste eiland van Griekenland en staat bekend om haar beroemde wijnen en bergachtige landschap. Met name in de lente is Samos een waar paradijs, wanneer de vele bloemen in bloei staan en het hele eiland heerlijk ruikt. Met haar ligging vlak voor de kust van Turkije (maar zo'n 1,5 km) is het hier in het voorjaar eerder mooi weer dan op veel andere Griekse eilanden en blijven de temperaturen in het najaar langer aangenaam. Een ander voordeel van Samos is dat er nog maar weinig toeristen komen, dus je kunt hier nog in alle rust de prachtige omgeving verkennen en in authentieke Griekse restaurantjes eten.

Vakantie Samos

Wil je graag naar Griekenland, maar niet naar het drukke Kreta, Zakynthos of Corfu? Dan is een vakantie op Samos misschien wel wat voor jou! Dit groene eiland kent nog maar weinig toerisme en dat is te merken aan de rust die er heerst op dit eiland. Ook vind je er de mooiste (lege) stranden, authentieke vissers- en bergdorpjes, restanten van de oudheid en typisch Griekse restaurantjes. Wil je graag in het voor- of najaar op vakantie? Op Samos wordt het halverwege mei al mooi weer tot en met begin oktober. Ideaal voor mensen die niet van extreme hitte houden! Bijkomend voordeel: vakanties zijn in deze periode een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen!

Wat te doen op Samos?

De manier om Samos te verkennen is door het huren van een auto. Samos is erg heuvelig, wat rondrijden met een fiets of scooter minder geschikt maakt. Er zijn maar een aantal wegen op het eiland, dus je kunt gerust rondrijden zonder te verdwalen. Hieronder hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Kokkari

Dit schattige havenstadje heeft de charme van Santorini en Mykonos, maar is bij lange na niet zo druk als deze Griekse hotspots. Geniet in alle rust van een (goedkoop) etentje in de haven, maak de meest fotogenieke foto’s en koop unieke souvenirtjes in een van de vele leuke winkeltjes.

De grotten van Pythagoras

Komt de naam ‘Pythagoras’ je bekend voor? Dan komt dat vast van je wiskundelessen op de middelbare school. Zegt de stelling van Pythagoras (a2+b2=c2) je nog wat? 😉 Onder het bewind van Polycrates vluchtte de wiskundige en filosoof Pythagoras de bergen van Samos in om vervolging te voorkomen. Op de berg de Kerkis vond hij 2 grotten, waarvan hij er in eentje ging wonen en in de andere les gaf. De tweede is makkelijk te bereiken via een stenentrap, voor de eerste zul je een stukje moeten klimmen. Zowel de grotten zelf, het uitzicht en de weg ernaartoe zijn zeker de moeite waard!

Het dal van de Nachtegalen

Dit groene gebied gelegen midden op het eiland is de ultieme plek voor wandelaars. Je vindt hier namelijk talloze wandelpaden die je voeren door de groene natuur met watervallen, authentieke bergdorpjes en langs de mooiste stranden. Waar de naam van dit gebied vandaan komt? Van de vele Nachtegalen die je zult horen fluiten als je door dit prachtige gebied loopt. Tip: ben je wat lui aangelegd? Je kunt ook makkelijk met de auto naar de verschillende bergdorpjes rijden.

Heerlijk eten op Samos

Vergeet je dieet even tijdens een vakantie op Samos; de inwoners zijn dol op lekker eten en delen dat graag met toeristen. Reken op een flinke hoeveelheid olijfolie, honing, vis, citrusvruchten en zoete muskaatwijn. Allemaal lokale specialiteiten. Eet smakelijk, ofwel Καλή σας όρεξη!

Mis nooit meer een topdeal!