Madeira is een eiland zuidwest gelegen aan de Portugese kust en staat bekend om haar prachtige natuur en heeft daar ook de bijnaam bloemeneiland aan verdiend. Een goedkope vakantie Madeira wordt gekenmerkt door de adembenemende natuur, veel sportieve activiteiten en de gastvrije lokale bevolking. Voor een ultieme vakantie kun je een auto of een scooter huren voor een avontuurlijke roadtrip. Madeira is geschikt voor de rustzoekers die niet houden van groot en massaal!

Bloemeneiland Madeira

Één van de mooiste activiteiten voor tijdens een vakantie Madeira, is een wandeling door de natuur. Het staat bekend als bloemeneiland Madeira. En dat is niet voor niets. Geniet van de flora en fauna van Madeira tijdens de wandeling en beklim bergen. Madeira is een eiland vol met natuurlijke wonderen, ontdek bijvoorbeeld de vulkanische grotten van São Vicente. Als je zin hebt in verkoeling is daar het volgende wonder, de natuurlijke zwembaden die bij het hoge tij tevoorschijn komen. Zwem tussen lavarotsen door terwijl je uitkijkt over de prachtige Atlantische Oceaan. Om nog even wat cultuur mee te pakken is de hoofdstad Funchal zeker een aanrader aangezien het alles in huis heeft voor de cultuurliefhebber.
 

Portuga Madeira Miradouro da Torre view

Zomervakantie Madeira

Hoewel het klimaat in Madeira het hele jaar goed te vertoeven is, is het in de zomerperiode al helemaal lekker. Met gemiddelde temperaturen van 24 graden Celcius in de zomer, krijg jij het échte zomergevoel. Huur een auto en rijdt door de mooiste landschappen heen met het zonnetje in je gezicht... Zie je het al voor je? Jouw perfecte zomervakantie Madeira kun je vinden bij onze verschillende partners:

  1. Zomervakantie Madeira bij TUI
  2. Boek bij Sunweb jouw perfecte vakantie Madeira
  3. Vind jouw zomervakantie Madeira bij Corendon

De beste deals hebben wij alvast voor je uitgezocht. Check eens onze zomervakanties!

De hoofdstad van Madeira: Funchal

De hoofdstad van Madeira is Funchal en ligt op slechts 3,5 uur vliegen vanaf Nederland. Tijdens een vakantie Madeira kan een bezoek aan de hoofdstad Funchal niet ontbreken. Neem de kabelbaan die je meeneemt naar de top voor een indrukwekkend uitzicht. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de Botanical Gardens te bezoeken waar je in een betoverende en kleurrijke wereld terecht komt. Daarnaast is de 15e eeuwse kathedraal in Funchal ook geschikt voor de echte cultuurliefhebbers onder ons en aansluitend door naar de lokale markt! Maar de cultuur is ook te proeven door een wijnhuis binnen te stappen en eventjes een wijntje uit te proberen!

Beste reistijd Madeira

Het subtropische archipel Madeira, is gelegen in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Noord-Afrika. Voor een zonvakantie is het zeker geschikt om te kiezen voor Madeira gezien het weer. Het land geniet van warme zomers en milde winters, er is veel zon maar ook veel wind. Het is er gemiddeld maximaal 18 °C het hele jaar door. Het klimaat van Madeira is dus ideaal voor een actieve vakantie het gehele jaar door!

Funfacts over Madeira

  1. Madeira wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd
  2. Het eiland heeft grote vuurwerk shows tijdens nieuwjaar, in 2007 waren ze de grootste ter wereld.
  3. De bekende levadas werden aangelegd door de eerste kolonisten, om het aanwezige water gelijkmatig over het eiland te verdelen. Levadas zijn de traditionele irrigatiekanalen op Madeira, die nu vele wandelaars naar het eiland trekken.
  4. Madeira heeft meer dan 2090 km aan wandelpaden.
  5. In Madeira kun je gewoon kraanwater drinken!
  6. Wist je dat Madeira in het Portugees “hout” betekent? Dit omdat de ontdekkers van het eiland een dichte laurisilva (laurierbos) bebossing aantroffen.
  7. Madeira is het eiland met de hoogste zeeklif ter wereld.