Vakantie Kos!

Ga op vakantie naar Kos! Kos is na Karpathos en Rhodos het grootste eiland van de Griekse eilandengroep en ligt op een afstand van 18,5 kilometer van de Turkse kust. Deze Griekse eilandengroep bestaat uit wel tweehonderd eilanden! Kos is vijftig kilometer lang en tussen de 1,5 en 13,5 kilometer breed, met wel een kustlijn van 120 kilometer met prachtige zandstranden. Kos heeft daarnaast niet veel gebergte, maar is vrij vlak. Het hoogste puntje van Kos is de Dikeos die met 846 meter de top bereikt. Kos biedt veel bezienswaardigheden, breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Johannieter kasteel in de haven, aan de oude, opgegraven Romeinse Agora of huur een fiets! 🙂

Kos-Stad

Kos-Stad is de hoofdstad van het eiland Kos. De stad Kos is een bruisende stad en heeft veel verschillende badplaatsen, gezellige taverna’s en uitgaangsgelegenheden te bieden. Ondanks dat de stad Kos veel te bieden heeft, voelt de stad meer aan als een dorp. Door de gezellige sfeer en de vele bomen die zich in en om deze stad heen vinden, brengt het een knus gevoel met zich mee. Het weer op Kos is aangenaam Middellands, met heerlijke warme tot hete zomers van rond de 29 graden en milde winters. Het zomerseizoen start in juni en het najaar start vanaf oktober en november. Tussen oktober en april kan het vooral ’s avonds snel afkoelen. De koudste dag van het jaar is in januari met een temperatuur tussen de 9 en de 14 graden.

Accommodaties Kos

Op zoek naar hèt all inclusive hotel in Stad-Kos? Of verblijf je toch liever in een hotel op basis van logies en ga je zelf op zoek naar de lekkerste lokale hapjes? Of verblijf op basis van ontbijt, halfpension of volpension. Er is vaak al veel mogelijk voor een goedkope prijs. WeFlyCheap heeft de beste deals voor Kos, Griekenland al voor je gevonden. Wacht dus niet langer en check onze last minute pagina. Wie weet zit jij volgende week in een lekker hotel in de stad Kos!