Header afbeelding

Pakketreizen

Een pakketreis is een genot om te boeken! Je maakt in 1 keer je boeking en de voorpret kan beginnen. Wijzigt er iets aan je boeking? Geen zorgen, de touroperator lost het voor je op. Ben je toch meer een avonturier? Dan kan je een pakketreis natuurlijk ook zelf samenstellen. Hieronder zie je de beste pakketreizen uit ons aanbod. Sit back & relax!

Wat is een pakketreis?

Een pakketreis is een reis waarbij meerdere onderdelen van een vakantie zijn gecombineerd. Een zonvakantie bestaat vaak uit een vlucht, een transfer, een accommodatie & soms een auto. Je kan dit los boeken, of je kan dit in een pakketreis boeken. Bij een pakketreis moeten minimaal 2 van de 3 onderdelen aanwezig zijn. Dus minimaal een vlucht + een verblijf. Of minimaal een vlucht + een auto. Handig, want dan hoef je niet alles los te boeken. 

Luxe pakketreis

Zijn pakketreizen altijd hetzelfde?

Een pakketreis boeken is niet altijd hetzelfde. Tot enkele jaren geleden was een pakketreis die je bijvoorbeeld boekt bij TUI, Corendon & Sunweb redelijk gelijk. Dit bestond uit een vlucht + transfer + verblijf. Tegenwoordig is de transfer vaak niet meer inclusief, maar kan je die los bijboeken. Uiteraard om je als klant meer flexibiliteit te bieden, maar zeer waarschijnlijk voornamelijk een maatregel om extra geld te verdienen voor de touroperator. Deze verandering zie je ook bij de luchtvaartmaatschappijen zoals KLM. Bij KLM was was ruimbagage eerst altijd inclusief, tegenwoordig is dat niet meer het geval. 

Zijn pakketreizen goedkoper dan losse boekingen?

Dit is een hele goede vraag, en vaak vrij makkelijk uit te zoeken. Je weet immers welke vlucht en welk verblijf je boekt. Zoek deze vliegtickets op bij de airline & zoek het verblijf op via Trivago en leg de prijzen naast elkaar. Vaak zal je zien dat alles los boeken net wat goedkoper is, behalve met last minutes. Last minute pakketreizen zijn namelijk structureel goedkoper dan alles los boeken. Dat komt omdat touroperators van te voren capaciteit moeten inkopen. Komt de vertrekdatum dichterbij, dan dalen de prijzen. Een touroperator wil dan namelijk nog liever iets dan niets verdienen. Maar ook al is een pakketreis soms wat duurder dan losse boekingen, je hebt zeker voordelen als je een pakketreis boekt!

Wat zijn de voordelen van het boeken van pakketreizen?

Wanneer je in Nederland een pakketreis boekt bij een ANVR & SGR aangesloten touroperator dan zijn de ANVR voorwaarden en de richtlijn pakketreizen van toepassing. Dat betekent dat je als klant erg goed beschermd bent bij onvoorziene omstandigheden. De vlucht valt bijvoorbeeld uit en je vertrekt een dag later. De touroperator is in dat geval verantwoordelijk voor het omboeken van je hotel. Het kan ook voorkomen dat de reis niet door gaat door een veranderend reisadvies. In dat geval krijg je als klant de mogelijkheid om een andere boeking te maken of om je geld terug te vragen. Tot slot heeft de touroperator een zorgplicht. Ze moeten je altijd naar huis halen wanneer de omstandigheden in een land drastisch veranderen. Maak je losse boekingen, dan heb je deze voordelen vaak niet. Dan moet je zelf hopen op coulance van het hotel of de airline en ben je verantwoordelijk voor je eigen repatriëring. 

Wat voor soort pakketreizen zijn er te boeken?

Er zijn heel veel verschillende pakketreizen te boeken. Je kan een luxe pakketreis boeken naar Aruba, een all inclusive pakketreis naar Turkije of een zonnige pakketreis naar Griekenland. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Een ding hebben ze allemaal gemeen: je kan zorgeloos op vakantie!

  1. Home
  2. pakketreizen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.