Header afbeelding

Vakantie IJsland

IJsland is enorm in opkomst! Spot walvissen, bewonder het Noorderlicht, relax in bij de Blue Lagoon en kijk je ogen uit tijdens je vakantie naar IJsland. Een reis naar IJsland behoort zeker op je bucketlist. En weflycheap biedt goedkope vakanties aan naar IJsland. Goede combinatie toch?!  

Goedkope vakantie IJsland

Tijdens een vakantie naar IJsland ontdek de betoverende schoonheid van dit unieke land. Wij begrijpen dat je de magie van IJsland wil ontdekken tijdens een goedkope vakantie. Gelukkig ligt jouw droomvakantie naar IJsland nu binnen handbereik! Tip! Wil je dit eiland zo snel mogelijk ontdekken boek dan een last minute IJsland!

Dit magische eiland is gelegen bij de poolcirkel en biedt een variatie aan landschappen die je ooit in je leven gezien moet hebben! Van adembenemende kraters en vulkanen tot indrukwekkende watervallen, zwarte stranden, bijzondere mossige vlaktes, geisers, glinsterende ijsmeren en meer! Een vakantie naar IJsland is voor avonturiers en natuurliefhebbers, tijd om dit unieke land te ontdekken! 

Rondreis IJsland 

Een van de beste manieren om IJsland te ontdekken tijdens een vakantie is door middel van een rondreis. Zo van dorpje naar dorpje trekken en jezelf laten verrassen door de geweldige natuur! Je kunt kiezen uit langere rondreizen waarbij je zoveel mogelijk kunt zien van de indrukwekkende natuur.

Voor een wat kortere rondreis kun je ervoor kiezen om alleen de Golden Circle te bezoeken tijdens je vakantie. De naam zegt al genoeg, deze kortere route gaat langs alle parels van IJsland, waardoor je alle hoogtepunten ziet in de buurt van Reykjavik. Daarnaast is het ook aan te raden om op autovakantie te gaan en daar een auto te huren! 

Avontuurlijk IJsland in de zomer

Het hele jaar door is het de beste reistijd voor een vakantie IJsland, omdat IJsland in de zomer heel anders is dan in de winter, en je het liefst beide seizoenen wilt bezoeken. Een reis in de zomer naar IJsland is een absolute must voor avontuurlijke reizigers.

De maanden tussen mei en oktober zijn de beste tijden voor een actieve vakantie naar IJsland in de zomer. Ontdek de Papegaaiduikers op de vogelkliffen of maak een onvergetelijke hike naar een van de Kirkjufellsfoss watervallen! Daarnaast heb je tijdens de zomer tijd genoeg om IJsland te ontdekken tijdens je vakantie omdat het er amper donker wordt. 

Vakantie IJsland - Kirkjufellsfoss in de zomer

De Kirkjufellsfoss waterval in de zomer, IJsland

Ontdek IJsland in de winter

IJsland transformeert in de winter tot een betoverend winterwonderland. Van november tot april bedekt een sneeuwlaag het grootste deel van het land en komen de contrasten in het landschap nog beter naar voren, waardoor dit de beste tijd is om IJsland in zijn winterglorie te ontdekken.

Bij winterreizen kun je het beste reizen in het zuiden en westen van het land, waar de minste sneeuw ligt. Gelukkig zijn er in de winter in het zuiden en westen nog steeds tal van mogelijkheden om prachtige landschappen en unieke natuurverschijnselen te ontdekken. Een hoogtepunt in de wintermaanden op IJsland is toch Nieuwjaar! Op IJsland wordt Nieuwjaar gevierd met vreugdevuren en vuurwerk die de hemel prachtig verlichten!

vakantie ijsland - Kirkjufellsfos winter

De Kirkjufellsfoss waterval in de winter, IJsland

Tips voor een vakantie naar IJsland 

Op het vulkanische eiland IJsland is er genoeg te doen tijdens jouw vakantie. Van ontspannen in een van de beroemdste spa’s ter wereld, de Blue Lagoon, tot de natuurparels in de Golden Circle van IJsland. Er is zo veel te doen op dit veelzijdige eiland. Je kan urenlang rondrijden en denken dat je in meerdere verschillende landen bent geweest alleen al door het grote verschil in de natuur! Verspreid over heel IJsland vind je bijzondere verschijnselen, van uitgestrekte ijs- en zandwoestijnen tot vulkanische landschappen en het noorderlicht.

👉 Check hier onze blog met tips voor IJsland

Vliegen naar IJsland 

IJsland is super gemakkelijk te bereiken via het vliegtuig. Jij kan in de ochtend vertrekken van Schiphol en 's avonds al bijkomen in de Blue Lagoon. Ook al lijkt IJsland een totaal andere planeet, je bent er veel sneller dan je zou denken. Hoe chill is dat! 

👉 Boek hier je vliegtickets!

Cruise vakantie naar IJsland 

Je kunt een vakantie naar IJsland op vele manieren aanpakken, en één van die manieren is via een cruisevakantie naar IJsland. Zo kun je alle indrukwekkende natuur spektakels van IJsland onbezorgd ontdekken!

👉 Check hier de tofste cruisevakanties naar IJsland

De meest gestelde vragen over IJsland

Wat is de beste reistijd voor IJsland?

Wanneer kan ik het noorderlicht spotten?

Waar boek ik een reis naar IJsland?

Hoe lang is het vliegen naar IJsland?

Andere ideale rondreis bestemmingen!

  1. Home
  2. ijsland
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.