Header afbeelding

Noorwegen

Laat je verwonderen door de schoonheid van Noorwegen, het indrukwekkende bergachtige landschap, de mooie fjorden, uitzonderlijke gletsjers, prachtige watervallen en dichte bossen. Het wonderlijke en rustgevende Scandinavische landschap is zeker een must see! Maar Noorwegen is niet alleen rijk aan prachtige natuur, het land heeft ook nog is een bewonderenswaardige cultuur en beschikt over prachtige bezienswaardigheden! Ideale bestemming voor onder andere een avontuurlijke rondreis!

Vakantie Noordwegen

Opzoek naar een mooie bestemming met ongerept landschap? Dan is een vakantie Noorwegen iets voor jou, het is er werkelijk waar prachtig! Bezoek de adembenemde watervallen, zwijmel weg bij het prachtige uitzicht vanaf de berg Fløyen, spot alle mooie fjorden waar Noorwegen bekend om staat en ga op cultuurreis naar Oslo en Bergen. Aanschouw geweldige bezienswaardigheden zoals het Koninklijk paleis! Jouw vakantie Noorwegen wordt een levensecht sprookje...

Rondreis Noorwegen

Maak nu de rondreis van je dromen in Noorwegen! In dit prachtige Scandinavische land voelt het soms alsof je helemaal alleen op de wereld bent. Ontsnap aan de grote toeristische stroom en voel je vrij in Noorwegen. Het wisselende landschap biedt genoeg mogelijkheden voor een rondreis door Noorwegen. Wanneer je houdt van natuur en van actief zijn, dan is dit jouw ideale vakantie!

Funfacts over Noorwegen

  1. Noord-Noorwegen is veruit het grootste en meest dunbevolkte deel van het vasteland van Noorwegen.
  2. De zomerdagen in Noorwegen lijken eindeloos doordat de zon niet ondergaat.
  3. Het Zuid-Noorse binnenland wordt ook wel 'het rijk der elanden' genoemd.
  4. In Noorwegen vind je de langste autotunnel ter wereld.

Noorderlicht spotten in Noorwegen

Wil jij ook het Noorderlicht spotten in Noorwegen en deze must-do van je bucketlist afstrepen? Dan zijn Tromsø of de Lofoten (Noorwegen) wat ons betreft de beste uitvalsbasissen. Tromsøs is namelijk niet alleen een plaats om je te laten verwonderen door het Noorderlicht, het beschikt ook over een heleboel cultuur en geschiedenis. Om het Noorderlicht te kunnen zien is de eerste vereiste is dat het donker is tussen 18.00 en 01.00 uur zodat de lichten goed zichtbaar zijn. De tweede vereiste is dat het droog weer is met een helder lucht. Vanaf december wordt het meestal droger en in maart wordt het ’s avonds weer wat langer licht.

De meeste kans op het zien van het Noorderlicht in Noorwegen heb je dus van december tot maart. Over het algemeen heb je met droog weer en heldere lucht in het binnenland de meeste kans om het Noorderlicht te aanschouwen (meer dan aan de kust). Maar met een sterke oostenwind kan dat weer heel anders zijn, dus het blijft gelukt hebben!

Tips voor jouw vakantie in Noorwegen

Noorwegen is qua natuur een van de mooiste landen van Europa. Wij geven drie must-visits voor jouw vakantie in Noorwegen.

  1. De Lofoten is een eilandgroep in de Noorse zee, voor de kust van Nordland, een provincie in het noorden van Noorwegen. De eilanden staan bekend om hun indrukwekkende landschappen en adembenemende vergezichten. 
  2. Saltstraumen is een van de sterkte getijstromingen ter wereld! Door zijn sterke stroming ontstaan er draaikolken van soms wel vijf meter diep. Houd je camera bij de hand, want dit indrukwekkende beeld wil je vastleggen!
  3. Het Noorderlicht is natuurlijk ook echt iets dat je niet mag missen tijdens je reis of vakantie in Noorwegen. De beste tijd om dit indrukwekkende natuurverschijnsel te spotten is van november tot en met maart. Spitsbergen, Tromsø, Kirkenes en Alta zijn prachtige bestemmingen, waar je het Noorderlicht kunt zien!

Goedkope vakantie Noorwegen iets voor jou?

Ben jij op zoek naar een super goedkope vakantie Noorwegen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Weflycheap zoekt dagelijks naar de beste deals voor een goedkope vakantie Noorwegen! Zit jij nog te twijfelen over jouw vakantiebestemming? Check dan ook even deze toffe bestemmingen, misschien is Denemarken wel wat voor jou, liever Zweden of boek jij een vakantie naar IJsland?

  1. Home
  2. noorwegen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.