All inclusive Mexico

Dankzij het tropische klimaat en de geweldige ligging aan zee, is Mexico een heerlijke bestemming voor een all inclusive vakantie! Zelfs in de wintermaanden is het hier minimaal 28º Celsius, dus je bent verzekerd van lekker warm weer! Mexico beschikt over honderden geweldige all inclusive resorts, dus keuze genoeg! Een stralende zon, lekker warme zee, tropische stranden & onbeperkt eten! Wat wil een mens nog meer?

Duiken Mexico

Voor de duikliefhebbers is Mexico een waar walhalla. Tijdens een vakantie in Mexico is dit een activiteit die je zeker niet mag overslaan. Mexico kent vele bijzondere duikbestemmingen. Zo vind je in Palancar Reef een indrukwekkend grottenstelsel en moet je naar Cozumel voor de meest kleurrijke koraalriffen van de wereld. Verder is de kans groot dat je dolfijnen, haaien en heel veel tropische visjes spot tijdens een duiksessie in Mexico. TIP: maak een boottocht om de mooiste vissen en koraalriffen te spotten!

De 7 wereldwonderen

Veel mensen weten wel dat de Maya’s leefden in Centraal-Amerika, maar wist je ook dat een van de zeven (nieuwe) wereldwonderen staat in Mexico? In 2007 is de Chichen Itzá (Maya-ruïne) in Yucatan uitgeroepen tot een wereldwonder! Deze ruïne is veruit de grootste en meest toeristische van de Maya-ruïnes in Mexico. Maar Yucatán heeft nog meer te bieden! Ga naar de Piramide van Kukulcán en hoor de vogels fluiten aan als je in je handen klapt! Ook kun je vanuit Yucatán de boot nemen naar het populaire duikbestemming Cozumel!

Rondreis door Mexico

Er zijn weinig landen met zo’n gevarieerd aanbod aan natuur en cultuur als Mexico! Niet alleen is Mexico het land van de rum, sigaren & sombrero’s, maar ook van de Maya’s en Azteken, idyllische stranden, droge woestijnen, tropische jungles en metropolen! Daarom leent Mexico zich uitstekend voor een rondreis! Breng een bezoekje aan het historierijke schiereiland Yucatán, het bruisende Cancún met haar azuurblauwe zee, de metropool Mexico-city, het oude koloniale mijnstadje en tevens zilverstad Taxco & de stranden van Playa del Carmen met het Great Maya Reef (het een-na-grootste koraalrif ter wereld)!

Beste reistijd

In de zomermaanden kun je beter niet naar Mexico gaan! In deze maanden valt namelijk verhoudingsgewijs erg veel regen en kan het hier erg warm zijn! De maanden oktober t/m mei zijn wel zeer geschikt voor een heerlijk, luie zonvakantie of een actieve rondreis! Let op: ook binnen Mexico kunnen de temperaturen erg verschillen, dus kijk goed naar de temperaturen van de streek waar je heen gaat!