Stedentrip naar Rome

Eén groot openluchtmuseum, zo mag je Rome gerust noemen! De Italiaanse hoofdstad is een van de meest bezochte steden ter wereld, en nu is het jouw kans om deze wereldstad zelf te ontdekken tijdens onze stedentrips naar Rome. Waan je in een wereld van cultuur, architectuur, gezelligheid en lekker eten. Van het welbekende Colosseum tot de Trevifontein en van het Forum Romanum tot de Sint-Pietersbasiliek: ze horen allemaal op jouw bucketlist! En vergeet niet regelmatig een pauze in te lassen op de terrassen van Piazza Navona. Voor een overheerlijke cappuccino en een Italiaanse gelato moet natuurlijk tijd gemaakt worden!

Goedkope stedentrip Rome

Wij bij WeFlyCheap zijn gek op stedentrips, dus het liefst maken we ze zo vaak mogelijk. Uiteraard kan dat niet elke keer bakken met geld kosten, dus zijn we dagelijks op zoek naar goedkope stedentrips! Dat is juist ook het lekkere aan stedentrips: je waant je even helemaal in een andere wereld, bent niet te ver weg van huis en het is een stuk beter voor je portemonnee dan wanneer je een lange reis maakt. En in Rome is zooo veel te doen en te beleven! Terwijl je door de gezellige straatjes loopt word je verleid door alle mooie Italiaanse gebouwen, gezellige pleinen en romantische terrasjes om je heen. Rome is bovendien een heaven voor shopliefhebbers en feestbeesten; zij halen hun hart op in de oneindige winkels, markten, kroegen en discotheken! Is Rome het toch niet helemaal voor jou? Neem dan even een kijkje op onze stedentrip pagina en wellicht vind je een stedentrip die wél perfect bij jou past!

Wat te doen tijdens je stedentrip in Rome?

Er is zoveel te zien en te beleven in Rome! Hieronder hebben wij (een paar van) onze favoriete bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Wij raken in ieder geval niet uitgepraat over de vele attracties van de stad! Je zou bijna stress krijgen van de keuze of je eerst naar het Colosseum of Vaticaanstad moet. 😉

  • Vaticaanstad: het is echt een aanrader om de kleinste staat ter wereld te bezoeken tijdens je stedentrip naar Rome. Dat is natuurlijk Vaticaanstad! Dit is het thuis van de paus en indien hij aanwezig is, geeft hij zondags om 12 uur ’s middags iedereen een zegen vanuit het raam van zijn werkkamer. Een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen als je in de stad bent!
  • St.-Pieterbasiliek: bezoek de St.-Pieterbasiliek! Dit was lang de grootste kerk ter wereld. Als je de koepel beklimt kun je genieten van een prachtig uitzicht over Rome!
  • Het Colosseum: het Amfitheater, ook wel het Colosseum, komt uit de 1ste eeuw na Christus en was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Dat is natuurlijk wel een boezoekje waard! Mensen keken hier vanaf de steile tribunes naar de gladiatorengevechten. Het theater staat nog grotendeels overeind!
  • Trevifontein: de trevifontein is de grootste en bekendste van heel Rome! Het ligt aan het gezellige Piazza di Trevi, en als je goed geluk wilt moet je zeker even een muntje over je schouder gooien!

Culinair genieten

Als Italiaanse stad is Rome natuurlijk ook een stad met een verrukkelijke keuken! En zorg er maar voor dat je genoeg plek in je buik hebt, want in Italië zijn ze van de viergangen-diners. Eerst geniet je van een antipasto (bruschetta’s of kazen en vleeswaren) daarna staat er een overheerlijke primo (meestal verse pasta of pizza) op het menu, gevolgd door een secondo (wat meestal vlees of vis is) en dán is het nog tijd voor een toetje! Je drinkt er de lekkerste wijnen bij en je sluit de avond af met een echte Italiaanse cappuccino. Kan het beter?!