Header afbeelding

Stedentrip Rome, wat te doen?

Dé hotspots

Aan het zwembad zitten en de hele dag luieren dat is niks voor mij. Vind jij het net zoals ik ook leuk om dingen te doen en cultuur op te snuiven van een onbekende stad? Dan is een stedentrip naar Rome voor jou een echte aanrader! Wat ik me vaak afvraag bij het zoeken naar een vakantie is of er genoeg leuke dingen in de buurt zijn om te doen. Dit is in ieder geval een ding waarbij je je geen zorgen hoeft te maken met een stedentrip naar Rome. In mijn 6-daagse verblijf heb ik mij hier zeker niet verveeld.

Wat te doen en tickets bezienswaardigheden in Rome

Je kent natuurlijk de belangrijke trekpleisters in Rome wel, het Colosseum, de Trevifontein, het Pantheon enz. Het Colosseum en de Engelenburcht zijn wel echt mijn favoriete bezienswaardigheden van Rome. Wat ik wel zou aanraden is om van tevoren kaartjes te kopen, op deze manier hoef je niet lang in de rij te wachten om naar binnen te kunnen gaan. Ik heb zelf een combideal gekocht voor het Colosseum, Forum Romanum en het Palatijn inclusief een audiogids. Dit zijn 3 bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Klik hier om deze tickets te bekijken. Op de heuvel van de Palatijn heb ik nog een kleine wandeling gemaakt. Als je naar de Engelenburcht gaat en je bent toevallig een student dan kun je een leuke korting krijgen. Daarnaast is toegang op elke eerste zondag van de maand gratis. Op het dakterras van de Engelenburcht kun je lekker zitten en genieten van het uitzicht onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast is er daar ook genoeg te zien om je een paar uur te vermaken, er zit namelijk zelfs een museum in het gebouw.

Colosseum, Rome
Colosseum, Rome

De bezienswaardigheden die ik nog meer heb bezocht zijn:

  • Trevifontein

De Trevifontein is een mooi bouwwerk om te zien, maar let wel op dat je er op een rustig moment naar toe gaat, anders zit de hele fontein namelijk vol met mensen en kan je vrij weinig van de fontein zien. In mijn vakantie ben ik tijdens een avondwandeling langs de Trevifontein gelopen en daarna heb ik gegeten in één van de vele restaurantjes die hier in de buurt zitten.

  • Forum Romanum

Het Forum Romanum vond ik eigenlijk een grote tegenvaller. Ondanks dat ik een fastpass had moest ik hier nog heel lang in de rij wachten in de brandende zon. Van de gebouwen op het Forum Romanum is helaas ook niet meer zoveel over.

  • Vaticaanstad

Ik heb zelf helaas de Sint-Pietersbasiliek alleen van de buitenkant gezien. Om naar binnen te gaan moest je namelijk een paar uur lang in de wachtrij staan. Maar alleen de buitenkant is al heel indrukwekkend om te zien. Als je de straat richting de Sint-Pietersbasiliek wat verder uitloopt dan is hier nog een mooie kerk te vinden die van de buitenkant niet echt opvalt.

  • Circus Maximus

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als het Forum Romanum, er is helaas vrij weinig van overgebleven. Wel zijn er in de buurt nog wat parken en tuinen die wel leuk zijn om te bekijken. Dit zijn bijvoorbeeld Rome Rose Garden en de Orange Garden.

  • Pantheon

Het Pantheon is vooral van binnen een zeer indrukwekkende tempel. Er is aandacht besteed aan alle kleine details binnen het gebouw. Wat ook nog een voordeel is, is dat deze tempel gratis te bezoeken is.

Eten in Rome

In Rome is het eten vrij prijzig. Dit is de reden waarom ik ‘s ochtends al broodjes heb gehaald voor tussen de middag, omdat het anders bijna niet te betalen is. De pizza’s in Rome zijn wel relatief goedkoop, deze prijzen zijn ongeveer gelijk als de prijzen in Nederland. In de straat van de Sint-Pietersbasiliek is een ijszaak waar je heerlijk ijs krijgt voor een betaalbare prijs.

Italië Rome Piazza Navona ijsje
Eten in Rome is prijzig.

Openbaar vervoer Rome

Bij alle bezienswaardigheden in het centrum van Rome zijn er opstapplaatsen voor de metro op loopafstand van elkaar. Een enkele reis met de metro kost je 1,50 euro, een dagticket is al verkrijgbaar voor 7 euro. Verblijf je nou een hele week in Rome, dan kun je ook een week ticket kopen voor 24 euro. Deze tickets zijn verkrijgbaar bij alle metrostations in Rome. 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. stedentrip rome wat te doen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.