cyprus

Cyprus

Als je een land zoekt met een rijke geschiedenis vol mythen en legenden, dan is Cyprus the place to be! Maar dit prachtige eiland heeft nog véél meer te bieden. Denk aan een heerlijk Mediterraans klimaat, dromerige dorpjes, fruitboomplantages, parelwitte stranden, bloemenpracht en terrassen met olijfbomen en wijngaarden. En dan is er ook nog eens onwijs veel te doen en te beleven! Maar een boottocht, een quad tour of bezoek een van de lokale marktjes. En o ja, duiken en snorkelen kan hier ook maar al te goed!

Filters

Wat is je reisbudget?

Tussen 0 en 2000+ p.p.

TOT

Vakantie Cyprus

Ga tijdens jouw vakantie naar Cyprus: de ultieme vakantiebestemming! Cyprus staat ook wel bekend als het kruispunt van Azië, Afrika en Europa. Cyprus ligt in het oostelijke deel van de Middellandse Zee en ligt tussen Turkije en Griekenland. Door de vele verschillende culturen om Cyprus heen, is het eiland gegroeid tot een waanzinnig openluchtmuseum. Het eiland is uitgegroeid met vele mythen en legenden. Cyprus telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners, waarvan 77% Grieks is en 13% Turks, de overige procenten zijn Armeniërs en Maronieten. Cyprus heeft zo zijn eigen culturen gecreëerd en toont ook respect voor andere culturen. Door respect terug te tonen aan de Cyprische cultuur, ontvang je de allerbeste en uniekste ervaringen. Trek bijvoorbeeld voor sommige activiteiten passende kleding aan en maak alleen foto’s wanneer dit wordt goedgekeurd door de bewoners! Met deze tip kan je vakantie naar Cyprus niet meer stuk.

vakantie cyprus

Bezienswaardigheden Cyprus

Cyprus biedt prachtige baaien met supermooie zand- en kiezelstranden. Geniet hier heerlijk op een bedje in de zon of neem een duik in de zee! Het zijn namelijk erg schone stranden en ook het water is goed en veilig. Daarnaast heeft Cyprus veel bijzondere bezienswaardigheden. De echte trekpleister van dit eiland zijn de Nationale parken. De Nationale parken zijn Troodos Gebergte en Akamas. Hier leven bijzondere prachtige planten- en diersoorten. Daarnaast heeft Cyprus 3 gebieden die onderdeel zijn van een werelderfgoed, het is dus beschouwd als uniek, onvervangbaar en eigendom van de hele wereld! Must see!

Weer Cyprus

Cyprus is het warmste eiland van de Middellandse Zee. De temperaturen kunnen wel oplopen tot boven de 40 graden in de maanden juli en augustus. De lekkerste periode om op dit eiland te verblijven is daarom ook in de periode maart tot en met juni, september en oktober. In deze periodes is het gemiddeld een heerlijke warme 25 tot 30 graden. In de overige koude maanden is het in de bergen gemiddeld 12 graden. Gelukkig begint het voorjaar alweer in februari en lopen de temperaturen weer op naar de 20 graden! Ondanks de warme dagen in de zomer, blijft Cyprus een bloementapijt van hyacinten, dwergnarcissen en clyclamen.

Hotels en appartementen Cyprus

Op zoek naar de perfecte last minute deal op Cyprus? Dan zit je bij Weflycheap goed. Wij hebben de allerbeste en goedkoopste deals voor je uitgezocht en klaargezet. Het liefst een hotel op basis van all inclusive? Dat is geen probleem op Cyprus. Maar ook voor appartementen of andere soorten accommodaties op basis van logies & ontbijt zijn vaak te vinden. Vind je niet waar je naar zocht? Kijk dan bij de pagina van Griekenland of Turkije voor de beste deals in de buurt.

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!