Tijdens een vakantie Maleisië kom je oog in oog te staan met wonderschone landschappen en culturen. Het ene moment bevind je je in de tropische regenwouden tussen de neusapen en de orang-oetans en het volgende moment lig je lekker te bakken op een bounty eiland met witte stranden en helderblauw water. Ontmoet de Maleisiërs, de Chinese Maleisiërs, de Indiase Maleisiërs en vooral ook de traditionele stammen zoals de Iban stam. Maleisië is de perfecte bestemming om de schoonheid en diversiteit van Azië te proeven!

Over Maleisië

Binnen 12 uurtjes vliegen ben je in de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Je vliegticket zal de grootste kostenpost zijn, want Maleisië is vergeleken met Nederland bizar goedkoop. Maleisië is ruim 8 keer zo groot als Nederland en bestaat uit 2 delen: het schiereiland Maleisië en Maleisisch Borneo. Beide delen zitten vol met tropische regenwouden, groene theeplantages en witte zandstranden. Op Maleisisch Borneo spot je de meeste wildlife.

 

rondreis Maleisië

 

Je zou door Maleisië kunnen rondreizen met een eigen gehuurde auto. Maar ook de bus is een erg voordelige optie. Vanaf Kuala Lumpur rijden er verschillende busmaatschappijen naar alle uithoeken van het Maleisische schiereiland. Ook het vliegtuig is een gemakkelijke optie. Binnenlandse vluchten zijn vaak niet duurder dan een paar tientjes!

Funfacts over Maleisië

  1. Het zal je verbazen waar de inwoners van Maleisië allemaal kunnen slapen. Op een schommelende boot, tijdens het wachten in een rij of tijdens het snorkelen: ze slapen overal!
  2. Op Turtle Island worden schildpad eieren beschermd door parkrangers. De eieren die in de zon liggen worden vrouwtjes en de eieren die in de schaduw liggen worden mannetjes. Handig!
  3. Borneo en Sumatra zijn de enige twee plekken op de wereld waar orang-oetans nog in het wild leven. Je kunt ze hier ook in het wild spotten!
  4. De neusaap, ook wel Orang Belanda, is alleen op Borneo te vinden. Volgens sommigen dankt hij zijn naam aan de grote neuzen van Nederlanders...
  5. Op verschillende plekken in Maleisië groeit de 'Rafflesia'. De bloem van deze plant groeit binnen enkele dagen uit tot de grootste bloem van de wereld. Na ongeveer een week is de bloem weer verdwenen.

Beste reistijd voor je vakantie Maleisië

De beste reistijd voor Maleisië hangt af van de regio. De temperaturen in Maleisië liggen tussen de 24 en 34 graden. Er heerst een tropisch klimaat, dus van een regenbuitje moet je niet opkijken. Meestal duren deze regenbuitjes echter slechts enkele minuten. Maleisië kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Maar over het algemeen zijn de maanden maart tot en met begin oktober de beste maanden, omdat in deze maanden de minste regen valt. Houd wel rekening met het regenseizoen dat vooral in het oosten van het schiereiland en op Borneo tot flinke regenbuien kan leiden tussen oktober en maart. Het regen seizoen in het westen van het schiereiland loopt van april tot en met oktober. Met name in de namiddag kun je dit merken aan de korte buien. Tijdens de maanden januari en februari is het, ondank de regen, ook de moeite waard om Maleisië te bezoeken omdat je dan een aantal leuke festivals hebt zoals het Chinees Nieuwjaar.

 

 

De hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en de kans is groot dat deze metropool het begin- en eindpunt van je rondreis door Maleisië is. Kuala Lumpur is een stad met vele gezichten waar je dagen, al dan niet weken kan vertoeven. Een absolute must is een bezoek aan de Masjid Negara, één van de grootste moskeeën van Zuidoost-Azië. Bij de ingang krijg je gepaste kleding en een hoofddoek zodat je binnen een kijkje kunt nemen. Erg bijzonder om te zien!

 

Verder kan je ook het shoppen in Chinatown en het struinen langs de kraampjes van Little India niet overslaan. Voor een mooi uitzicht over de stad ga je ofwel naar de ó zo beroemde Petronas Towers of naar de KL Tower. Bij de Petronas Towers kan je echter maar tot de loopbrug halverwege komen en bij de KL Tower kom je helemaal tot de top. Bovendien heeft de KL Tower een panoramisch uitzicht zodat je héél Kuala Lumpur van bovenaf kan bekijken.

 

Wil je de hoge wolkenkrabbers even ontlopen? Ga dan naar de Batu grotten nèt buiten het centrum, waar je naast een hoop apen ook een trap van 272 treden vindt die je naar de grote, donkere grot brengt. Het is hier vaak echter ontzettend druk dus voor het echte relaxen ga je naar Lake Gardens, een groot park in het centrum van Kuala Lumpur.

 

Wil je gezellig een drankje doen in de avond of feesten tot in de late uurtjes? Ga dan gratis naar de bovenste verdieping van het Trader Hotel. Hier vind je een extreem luxe skybar met een binnenzwembad en een uitzicht op de Petronas Towers!