Tijdens een vakantie Maleisië kom je oog in oog te staan met wonderschone landschappen en culturen. Het ene moment bevind je je in de tropische regenwouden tussen de neusapen en de orang-oetans en het volgende moment lig je lekker te bakken op een bounty eiland met witte stranden en helderblauw water.

Ontmoet de Maleisiërs, de Chinese Maleisiërs, de Indiase Maleisiërs en vooral ook de traditionele stammen zoals de Iban stam. Maleisië is de perfecte bestemming om de schoonheid en diversiteit van Azië te proeven!

Over Maleisië

Binnen 12 uurtjes vliegen ben je in de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Je vliegticket zal de grootste kostenpost zijn, want Maleisië is vergeleken met Nederland bizar goedkoop. Maleisië is ruim 8 keer zo groot als Nederland en bestaat uit 2 delen: het schiereiland Maleisië en Maleisisch Borneo. Beide delen zitten vol met tropische regenwouden, groene theeplantages en witte zandstranden. Op Maleisisch Borneo spot je de meeste wildlife. 

Je zou voor je zonvakantie naar Maleisië kunnen kiezen voor een gehuurde auto. Maar ook de bus is een erg voordelige optie. Vanaf Kuala Lumpur rijden er verschillende busmaatschappijen naar alle uithoeken van het Maleisische schiereiland. Ook het vliegtuig is een gemakkelijke optie, wij verzamelen elke dag dé goedkoopste vliegtickets voor jou vakantie naar Maleisië. En het leuke is dat binnenlandse vluchten vaak niet duurder zijn dan een paar tientjes!

Funfacts over Maleisië

  1. Het zal je verbazen waar de inwoners van Maleisië allemaal kunnen slapen. Op een schommelende boot, tijdens het wachten in een rij of tijdens het snorkelen: ze slapen overal!
  2. Op Turtle Island worden schildpad eieren beschermd door parkrangers. De eieren die in de zon liggen worden vrouwtjes en de eieren die in de schaduw liggen worden mannetjes. Handig!
  3. Borneo en Sumatra zijn de enige twee plekken op de wereld waar orang-oetans nog in het wild leven. Je kunt ze hier ook in het wild spotten!
  4. De neusaap, ook wel Orang Belanda, is alleen op Borneo te vinden. Volgens sommigen dankt hij zijn naam aan de grote neuzen van Nederlanders...
  5. Op verschillende plekken in Maleisië groeit de 'Rafflesia'. De bloem van deze plant groeit binnen enkele dagen uit tot de grootste bloem van de wereld. Na ongeveer een week is de bloem weer verdwenen.

Beste reistijd voor je vakantie Maleisië

De beste reistijd voor een vakantie naar Maleisië hangt af van de regio. De temperaturen in Maleisië liggen tussen de 24 en 34 graden. Er heerst een tropisch klimaat, dus van een regenbuitje moet je niet opkijken. Meestal duren deze regenbuitjes echter slechts enkele minuten. Maleisië kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Maar over het algemeen zijn de maanden maart tot en met begin oktober de beste maanden, omdat in deze maanden de minste regen valt.

Houd wel rekening met het regenseizoen dat vooral in het oosten van het schiereiland en op Borneo tot flinke regenbuien kan leiden tussen oktober en maart. Het regen seizoen in het westen van het schiereiland loopt van april tot en met oktober. Met name in de namiddag kun je dit merken aan de korte buien. Tijdens de maanden januari en februari is het, ondank de regen, ook de moeite waard om Maleisië te bezoeken omdat je dan een aantal leuke festivals hebt zoals het Chinees Nieuwjaar!

De hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en de kans is groot dat deze stad het begin- of eindpunt is van je vakantie door Maleisië . Kuala Lumpur is een stad met vele gezichten waar je dagen, al dan niet weken kan vertoeven. Een absolute must is een bezoek aan de Masjid Negara, één van de grootste moskeeën van Zuidoost-Azië. Bij de ingang krijg je gepaste kleding en een hoofddoek zodat je binnen een kijkje kunt nemen. Erg bijzonder om te zien!

Verder kan je ook het shoppen in Chinatown en het struinen langs de kraampjes van Little India niet overslaan. Voor een mooi uitzicht over de stad ga je ofwel naar de ó zo beroemde Petronas Towers of naar de KL Tower. Bij de Petronas Towers kan je echter maar tot de loopbrug halverwege komen en bij de KL Tower kom je helemaal tot de top. Bovendien heeft de toren een panoramisch uitzicht zodat je héél Kuala Lumpur van bovenaf kan bekijken. Hoe leuk!

Wil je de hoge wolkenkrabbers even ontlopen? Ga dan naar de Batu grotten nèt buiten het centrum, waar je naast een hoop apen ook een trap van 272 treden vindt die je naar de grote, donkere grot brengt. Het is hier vaak echter ontzettend druk dus voor het echte relaxen ga je naar Lake Gardens, een groot park in het centrum van Kuala Lumpur. 

Wil je gezellig een drankje doen in de avond of feesten tot in de late uurtjes? Ga dan gratis naar de bovenste verdieping van het Trader Hotel. Hier vind je een extreem luxe skybar met een binnenzwembad en een uitzicht op de Petronas Towers. Let's go!

Goedkoope rondreis Maleisië

Maleisië is een prachtig land om te verkennen en er zijn verschillende manieren om dit te doen zonder veel geld uit te geven. Om je verre reis naar Maleisië zo goedkoop mogelijk te maken hebben we verschillende tips voor je! Neem bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Maleisië is relatief goedkoop en goed geregeld.

Er zijn tal van hostels en guesthouses in Maleisië waar je kunt overnachten voor een redelijke prijs. Deze accommodaties zijn vaak schoon en comfortabel en bieden je de kans om andere reizigers te ontmoeten! Hoe zit het met eten? Dit doe je het goedkoopst bij lokale eetgelegenheden. De lokale voedselstalletjes in Maleisië bieden heerlijk eten voor zeer goedkope prijzen. Probeer de verschillende streetfood opties en geniet van de lokale gerechten!

Wil je goedkoop plekken ontdekken tijdens je vakantie in Maleisië? Er zijn tal van bezienswaardigheden in Maleisië die gratis zijn om te bezoeken. Enkele voorbeelden zijn de Batu Caves in Kuala Lumpur en de prachtige stranden in Langkawi.

Ook is het handig om je vliegtickets op tijd te boeken. Als je van plan bent om tussen verschillende steden te reizen in Maleisië kun je de goedkoopste tickets verwachten. Goedkoop rondreizen in Maleisië en tóch genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft, dat klinkt toch heerlijk?