Ben jij toe aan een stedentrip naar Boedapest? Boedapest wordt ook wel ‘Koningin van de Donau‘ genoemd, omdat de rivier de Donau dwars door de gezellige stad stroomt en zorgt voor een ongekende sfeer. Deze gezellige sfeer is zo erg te voelen terwijl je door de straten van Boedapest loopt, dat je wel kan begrijpen dat de binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet. Boedapest is daarom de perfécte bestemming voor een citytrip! Bekijk hier alle goedkope stedentrips!

Over Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en kan verdeeld worden in twee delen: Buda en Pest. Deze twee delen worden van elkaar gescheiden door de Donau. Maar dat niet alleen. Op veel gebieden zijn Buda en Pest van elkaar te onderscheiden. Zo is Pest het levendige gedeelte waar veel studenten feesten tot in de vroege morgen en waar de meeste toeristische trekpleisters te vinden zijn. Buda daarentegen, is rijker, groener, schoner en rustiger. Voor een citytrip is een hotel of appartementje in Pest de beste optie. Dan ben je lekker dichtbij alle must sees van Boedapest. De afstanden binnen Boedapest zijn prima te lopen. Als je echter maar een paar daagjes de tijd hebt om de stad te ontdekken, is de metro een betere optie. Zo kan je meer zien in een korte tijd!

Bezienswaardigheden Boedapest

Boedapest is de parel van Hongarije. Het staat vol met prachtige gebouwen, bruggen en parkjes. Wat je niet kan overslaan tijdens een citytrip naar Boedapest is een relax dagje in één van de vele badhuizen. De bekendste zijn de Széchenyibaden. Deze liggen midden in het grote stadspark van Boedapest. Het bestaat uit vele zwembaden, sauna’s, stoombaden en ijskoude baden. Als je het goed wilt doen, ga je alle baden af in de juiste volgorde. Dit schijnt ontzettend goed voor je lichaam en je huid te zijn.

Burchtheuvel

Nadat je helemaal tot rust bent gekomen in het badhuis, ben je weer actief genoeg om de stad te ontdekken! Wat je niet kan missen is de burchtheuvel met het Koninklijk Paleis. De straatjes rondom de burcht zijn bijzonder sfeervol en je vindt er een hoop gezellige cafeetjes, souvenirwinkeltjes en middeleeuwse huisjes. Naast deze burcht zijn ook de Kettingbrug, de Grote Boulevard, het Parlementsgebouw, de Sint Stephanusbasiliek en de Matthiaskerk een absolute must

Grote Markthal

Voor boodschappen ga je naar de Grote Markthal. Die niet alleen geschikt is voor het kopen van verse groenten, maar ook nog eens prachtig is om naar te kijken! Wanneer de drukte van de stad je even te veel wordt is Margaretha eiland een perfecte uitweg. Hier kan je een golfkarretje huren en het eilandje over crossen. Of je kunt gewoon lekker relaxen in het gras tussen de vele kleurrijke bloemen. Voor de cultuurliefhebbers is Het Museum van de Terror een must in Boedapest. In dit museum kom je alles te weten over de bloederige geschiedenis van Hongarije.

 

De Burchtheuvel met het Koninklijk Paleis

Burchtheuvel met het Koninklijk Paleis

Goedkope stedentrip Boedapest

Het fijne aan Boedapest is dat het ontzettend betaalbaar is. Zowel een verblijf als het eten is prima te doen voor een citytrip. Goedkoop reizen met de metro doe je door een 24 of 72 openbaar vervoerkaart te kopen. Hiermee krijg je 24 of 72 uur lang onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer. Met deze kaart bespaar je heel wat geld en tijd om dat je normaal gesproken bij iedere overstap een nieuw kaartje moet kopen. Wil je naast het reizen met de metro ook veel musea en andere attracties bezoeken? Koop dan een Budapest Card. Deze geeft je naast onbeperkt reizen met openbaar vervoer ook heel veel kortingen op attracties! Zowel de openbaar vervoerkaart als de Budapest Card zijn op het vliegveld al te verkrijgen. Wil je meer lezen over goedkope Europese steden, check dan de pagina van Warschau of Lissabon!