Ben jij toe aan een stedentrip naar Boedapest? Boedapest wordt ook wel ‘Koningin van de Donau‘ genoemd, omdat de rivier de Donau dwars door de gezellige stad stroomt. De rivier vormt een echt herkenningspunt van de stad en deelt de stad op in twee delen: Boeda op de linkeroever en Pest op de rechteroever.

De gezellige sfeer is in iedere straat te voelen. Dat in combinatie met de vele bezienswaardigheden, muzea en gezellige cafés maakt dat de binnenstad van Boedapest op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet. Kortom: een stedentrip Boedapest is perféct om er even lekker tussen uit te gaan!

Hotels Boedapest stedentrip

Voor een citytrip is een hotel of appartementje in Pest de beste optie. Dan ben je lekker dichtbij alle must-sees van Boedapest. Dit is onze top 5 hotels Boedapest:

  1. Mercure Nemzeti Mgallery Collection****
  2. T62 Hotel***
  3. Estilo Fashion Hotel****
  4. Promenade***
  5. Continental****

Stedentrip Boedapest

Bezienswaardigheden Boedapest

Boedapest is de parel van Hongarije. Het staat vol met prachtige gebouwen, bruggen en parkjes. Onderstaande bezienswaardigheden en activiteiten wil je niet missen tijdens je stedentrip Boedapest.

Badhuis Boedapest

Wat je niet kan overslaan tijdens een citytrip Boedapest is een relax dagje in één van de vele badhuizen. De bekendste zijn de Széchenyibaden. Deze liggen midden in het grote stadspark van Boedapest. Het bestaat uit vele zwembaden, sauna’s, stoombaden en ijskoude baden. Als je het goed wilt doen, ga je alle baden af in de juiste volgorde. Dit schijnt ontzettend goed voor je lichaam en je huid te zijn.

Burchtheuvel

Nadat je helemaal tot rust bent gekomen in het badhuis, ben je weer actief genoeg om de stad te ontdekken! De burchtheuvel met het Koninklijk Paleis is een must-visit. De straatjes rondom de burcht zijn bijzonder sfeervol en je vindt er een hoop gezellige cafeetjes, souvenirwinkeltjes en middeleeuwse huisjes.

Daarnaast zijn ook de Kettingbrug, de Grote Boulevard, het Hongaars Parlementsgebouw en de Sint Stephanusbasiliek een absolute must

Grote Markthal

Voor boodschappen ga je naar de Grote Markthal. Die niet alleen geschikt is voor het kopen van verse groenten, maar ook nog eens prachtig is om naar te kijken! Wanneer de drukte van de stad je even te veel wordt is Margaretha eiland een perfecte uitweg. Hier kan je een golfkarretje huren en het eilandje over crossen. Of je kunt gewoon lekker relaxen in het gras tussen de vele kleurrijke bloemen. 

Stedentrip Boedapest

Vliegtickets Boedapest

Ook als je zelf de vliegtickets naar Boedapest wilt boeken en een hotel opzoekt, zit je bij weflycheap aan het goede adres. Met onze vliegkaart zie je namelijk de laagste prijzen voor de vliegtickets Boedapest. Combineer deze vluchten met een geschikt hotel in Boedapest en je hebt zelf een stedentrip Boedapest samengesteld! 

Het weer in Boedapest

Het weer in Boedapest is redelijk te vergelijken met de temperaturen die we kennen in Nederland. In de wintermaanden koelt het af naar gemiddeld 3 graden en dit loopt vanaf april weer lekker op. Gedurende de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur hier 27 graden.

De beste reistijd voor een stedentrip Boedapest is van april tot en met oktober. 

Tips goedkope stedentrip Boedapest

Het fijne aan Boedapest is dat het ontzettend betaalbaar is. Zowel een verblijf als het eten is prima te doen voor een citytrip. Goedkoop reizen met de metro doe je door een 24 of 72 uur geldige openbaar vervoerkaart te kopen. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer en bespaar je heel wat geld.

Wil je naast het reizen met de metro ook veel musea en andere attracties bezoeken? Koop dan een Budapest Card. Deze geeft je naast onbeperkt reizen met openbaar vervoer ook heel veel kortingen op attracties! Zowel de openbaar vervoerkaart als de Budapest Card zijn op het vliegveld al te verkrijgen.