Griekenland: Kefalonia

Waar vier jij je vakantie dit jaar? Wij hebben een echte aanrader voor je. Vertrek naar het prachtige Griekenland, Kefalonia! Dit wáánzinnige eiland is steeds meer in trek, en wij snappen wel waarom. Met tropische temperaturen, een kustlijn van 254 kilometer, schitterende bergen, prachtige steden & nog veel meer is Kefalonia een absolute must go! Dit Griekse eiland is het grootste Ionische eiland en het is dan ook het perfecte eiland om te ontspannen, maar ook om af en toe actie te ondernemen! Spreekt Kefalonia je aan? Misschien is Kreta of Corfu ook wel iets voor jou!

Vakantie in Kefalonia

Wie Kefalonia zegt, zegt prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Kefalonia is een absolute droombestemming. Op dit eiland ben je weg van het massatoerisme, wat betekent dat je nog de echte Griekse sfeer kunt proeven! Beschutte baaitjes, machtige kliffen, schilderachtige dorpjes en heerlijk Grieks eten, Kefalonia has it all! Verblijf in 1 van de vele hotels op dit eiland en zie met je eigen ogen wat voor moois Kefalonia te bieden heeft!

Vakantie Kefalonia
Baai @ Kefalonia

Activiteiten in Kefalonia

Als jij helemaal ontspannen bent, wil je vast ook iets zien van dit prachtige eiland. In Kefalonia zijn verschillende vette hotspots te zien en activiteiten te doen!

  • Het meer en de grot van Melissani

Als jij Kefalonia bezoekt, moet je ook zeker weten deze fantastische hotspot bezoeken! Maak een boottocht door deze prachtige grot. Als de zon hoog staat, word je betoverd door de mooiste blauwe en groene kleuren van het meer. Het kraakheldere water zorgt ervoor dat je overal de bodem ziet. Hoe vet is dit?

  • Kasteel Agios Georgios

Dit kasteel staat op een heuvel aan de rand van de Livatho Vallei. Dit prachtige kasteel beslaat een oppervlakte van 16.000 m2, en is dan ook erg indrukwekkend. Geniet van dit prachtige bouwwerk en van het verbluffende uitzicht!

  • Must do in Kefalonia: een heerlijke wijntour!

Kefalonia staat bekend om zijn rode en witte wijn. Deze wijntour mag dan ook echt niet ontbreken! Je bezoekt verschillende wijngaarden en leert hier over de diverse wijnen. En het proeven van de wijnen mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Het weer @ Kefalonia

Kefalonia is de perfecte plek om te genieten van de warme Griekse zon. Kefalonia heeft een warm mediterraan klimaat. Dit betekent dat de zomermaanden lekker warm en droog zijn. De temperatuur ligt dan rond de 30ºC. Het weer in Kefalonia is dus perfect voor een heerlijke zonvakantie. De wintermaanden zijn hier wat koeler, maar zijn zelden echt koud. Dit eiland is dus zowel in de zomer als in de winter zeker de moeite waard om te bezoeken en te bewonderen!