Vakantie Lesbos! Boek de beste deal snel bij weflycheap. | weflycheap

Vakantie Lesbos

Vakantie Lesbos: een zeer gelief eiland te vinden is in het oosten van Griekenland. Een vakantie Lesbos staat garant voor héérlijke temperaturen, prachtige en diverse landschappen, Ouzo (anijsdrankje), houtsnijwerken en fijne warmwaterbronnen! Ga wandelen in de mooie ruige natuurgebieden en ontdek de schitterende kust: een vakantie Lesbos has it all!

Vakantie Lesbos

Kom helemaal tot rust op tijdens jouw vakantie Lesbos! In slechts 3,5 uur vliegen ben jij op deze heerlijke vakantiebestemming. Lesbos is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. Dit Griekse eiland is, op Kreta na, het grootste eiland van Griekenland. Een héérlijk klimaat,  prachtige en diverse landschappen, Ouzo (anijsdrankje), houtsnijwerken en fijne warmwaterbronnen zijn typische dingen die Lesbos kenmerken. Wat maakt een vakantie Lesbos nou zo interessant? Het heeft heel erg veel te bieden! Denk hierbij ook aan een rijke geschiedenis, schilderachtige dorpen en prachtige kerken en kloosters! Ook vind je er vele goede hotels en appartementen waar jij het hele jaar kan genieten van de zon, zee en strand tijdens je vakantie Lesbos! En ohja, een vakantie Lesbos is helemaal niet zo duur!

Het weer in Lesbos

Lesbos heeft een warm mediterraans klimaat wat sterkt wordt beïnvloed door haar ligging in de Egeïsche zee. Op het heetst kan het hier zelfs rond de de 40 graden Celsius worden! Gelukkig heb je op dit eiland altijd een aanwezige zeewind die zorgt op deze dagen voor een heerlijke verkoeling. De maanden juli en augustus bieden gegarandeerd zomers weer en ook de maanden juni en september zijn prima voor een vakantie Lesbos!

Tips voor Lesbos

Verspreid over het hele eiland Lesbos is er veel te bewonderen op het gebied van culturele bezienswaardigheden, natuur en nog veel meer. Daarom zetten wij de leukste bezienswaardigheden voor jouw vakantie Lesbos op een rijtje.

Bezienswaardigheden Lesbos

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens je vakantie Lesbos is het Versteende Woud. Hier vind je meer dan zeventig staande en liggende versteende stukken van bomen. Het park heeft een oppervlakte van 286 hectare en is sinds 1985 ook een beschermd natuurgebied en in Griekenland ook een National Park. Tijdens een bezoek aan dit Versteende Woud kun je ook gelijk langs Sigri. Hier kom je namelijk een schitterend Middeleeuws kasteel tegen.

Mytilini: hoofdstad van Lesbos

Tijdens je vakantie Lesbos is het ook zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad Mytilini. Deze indrukwekkende stad ligt op een heuvel en heeft aan beide zijden een haven. De stad beschikt over een bijzondere architectuur wat een mengeling is van Oosterse en Westerse invloeden. Een echte eyecatcher van deze stad is het kasteel van Mytilini ten noorden van de stad.

Schilderachtig Molyvos

Een andere echte must see tijdens je vakantie Lesbos is Molyvos; één van de meest schilderachtige stadjes van Griekenland. Dit stadje is gevestigd op het meest noordelijke puntje van Lesbos en is prachtig gelegen op een heuvel. Dit stadje heeft vele trapsgewijs gebouwde herenhuizen die jou brengen langs gezellige smalle straatjes naar een mooie haven.

Warmwaterbronnen op Lesbos

Ga vertoeven in één van de warmwaterbronnen tijdens je vakantie Lesbos. In Eftalou op Lesbos vind je de meest geneeskrachtige warmwaterbronnen. Je kunt hier heerlijk zwemmen in de zee of langs de kustlijn zitten, waar het warme minerale water langs de rotsen sijpelt en zich vermengt met het zeewater.

 

Kortom; een vakantie Lesbos is dé ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie!

Waar ligt Lesbos? 

Lesbos is het op twee na grootste eiland van Griekenland (na Kreta en Evia) en ligt op ongeveer 300 kilometer van Athene. Vanaf het oosten van het eiland kijk je op een heldere dag uit op Turkije! 

Hoe lang is het vliegen naar Lesbos? 

Er gaan rechtstreeks vluchten van Schiphol naar de luchthaven van Lesbos. De vliegtijd bedraagt 3 uur en 30 minuten. In de zomer gaan er meerdere dagen vluchten naar deze bestemming. 

Wat is de beste reistijd voor Lesbos? 

De maanden mei tot en met september zijn de beste maanden op Lesbos te bezoeken. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 28 graden en regen is zeer zeldzaam. De zon schijnt er gemiddeld 12 uur per dag. 

Wat is er te doen op Lesbos? 

Lesbos is een eiland met twee verschillende kanten. In het noorden is het rotsachtig en droog, terwijl er in het zuiden groene bossen en olijfboomgaarden te vinden zijn. De hoofdstad is een bezoekje waard, hier vind je authentieke Griekse architectuur. Verspreid over het eiland vind je donkere zandstranden met een prachtige zee. 

Mis nooit meer een topdeal!