Treinreizen in Europa - weflycheap

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

goedkope treinreizen

Treinreizen

Ben jij op zoek naar goedkope treinreizen? Dan hoef je niet verder te zoeken! Hier vind je wat er mogelijk is met de trein en hoe jij goedkoop met de trein kunt reizen!

Klik hier voor alle treintickets vanaf €19!

Goedkope treintickets vanaf €19

Goedkope treinreizen vind je ook bij weflycheap! Reizen met de trein is iets wat velen van ons al dagelijks doen, maar ben je wel eens op een treinvakantie geweest? Een stedentrip met de trein bijvoorbeeld. Wij hebben een aantal leuke en voordelige internationale treinreizen op een rijtje voor je gezet. Een enkele treinreis naar Düsseldorf bijvoorbeeld, heb je al voor slechts €19!


Internationale treinreizen

Internationale treinreizen worden tegenwoordig steeds populairder en er komen ook steeds meer internationale treinen bij. Zo heb je vast wel eens gehoord van de Thalys, de treinverbinding tussen Amsterdam, Brussel en Parijs. Of de hogesnelheidstrein Eurostar, die je in ongeveer 4 uur vanaf Amsterdam naar Londen brengt. Maar ook de nieuwe nachttrein Nightjet naar Wenen of München en Innsbruck is populair. Deze internationale treinreizen zijn vaak ook goedkoop te boeken. 

 

Treinreizen Europa

Treinreizen in Europa, is echt een dingetje dat je op je bucketlist wilt zetten! Er zijn verschillende populaire steden in Europa, die goed bereikbaar zijn met de trein. Bovendien heb je het voordeel dat wanneer je met de trein reist naar een stad, je vaak uitstapt in het centrum. Dit is dus ideaal voor een stedentrip, omdat je je tijd niet hoeft te verspillen aan lange transfers vanaf de airport naar het stadscentrum.

Om je wat inspiratie te geven voor het maken van een stedentrip binnen Europa, hebben wij hier een lijstje met steden die goed bereikbaar zijn met de trein:


Met de trein naar Parijs 

Met de trein naar Parijs, kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met de Thalys sta je binnen 3,5 uur in het centrum van de stad. Zo heb je genoeg tijd om de stad te verkennen tijdens je stedentrip naar Parijs. Je vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, via Brussel en Antwerpen naar Parijs. De Thalys kun je dus ook perfect gebruiken voor een stedentrip naar Brussel of Antwerpen. Een treinticket voor de Thalys naar Parijs, heb je al vanaf €35! Een retourticket voor de Thalys naar Parijs kost je dus maar €70. 

 

thalys parijs

Met de trein naar Londen

Als je met de trein naar Londen gaat, reis je met de Eurostar trein. Opstappen doe je op Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal. Binnen vier uur kan jij al in hartje Londen staan. Ideaal voor je stedentrip naar de Engelse hoofdstad! Een enkele treinticket met de Eurostar naar Londen, heb je al vanaf €55. Een retourtje met de Eurostar trein kost je dus slechts €110!

Met de trein naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn, is ook zeker goed te doen! Het is zelfs nog makkelijker en vaak goedkoper dan met het vliegtuig. Een enkele reis met de intercity naar Berlijn kost je €30. Een goedkoop vliegticket naar Berlijn, heb je vaak ook vanaf €30, maar dan stap je niet uit in het centrum, waardoor je vanaf de airport ook nog een transfer moet regelen. Vanaf station Hengelo, ben je al binnen 4,5 uur in Berlijn. Vanaf Amsterdam Centraal doe je er ongeveer 6 uur over.

Met de trein naar Praag

Wanneer je met de trein naar Praag gaat, heb je al een enkele treinreis voor slechts €37,90. Er zijn verschillende treinroutes waaruit je kunt kiezen, maar de route vanaf Arnhem Centraal, via Duisburg en Berlijn is het snelst. Deze treinreis duurt ongeveer 11 uur.

 

trein praag

Met de trein naar Kopenhagen

Als je met de trein naar Kopenhagen gaat ben je vanaf Hengelo slechts 8,5 uur onderweg. Stap je liever op in Amsterdam? Dan duurt de treinreis zo’n 10,5 uur. Een enkele rit naar Kopenhagen, kost je slechts €37,90. Dit is zeker een STUK goedkoper dan het gemiddelde vliegticket naar Kopenhagen.

Met de trein naar Antwerpen

Met de trein naar Antwerpen is de kortste van de bovengenoemde treinreizen. Vanaf Amsterdam Centraal, ben je met de Thalys, binnen 1:15 uur op Antwerpen Centraal. Woon je in de buurt van Breda? Dan heb je geluk! Een treinticket van Breda naar Antwerpen kost je slechts €9. De treinreis naar Antwerpen duurt vanaf Breda ook maar 35 minuten. 


Nachttrein 

De nachttrein wordt ook steeds populairder. Hoe chill is het als je de trein instapt, gaat slapen en wakker wordt op je eindbestemming! 

Er rijden verschillende nachttreinen in Europa. Zo heb je bijvoorbeeld de nachttrein naar Wenen. Deze nachttrein wordt ook wel de Nightjet naar Wenen genoemd. De Nightjet rijdt vanaf Amsterdam Centraal, via Utrecht en Arnhem, naar Wenen. De nachttrein rijdt langs München en verschillende grote steden in Oostenrijk. Zo rijdt de Nightjet naar Innsbruck, Wels en Linz.

Ook zijn er de nachttreinen van GreenCityTrip. Met een GreenCityTrip kan je met de nachttrein naar verschillende Europese steden in Tsjechië, Italië en Oostenrijk. Je kan met de nachttrein naar Praag, Milaan, Venetië, Verona, Wenen en Innsbruck. Tijdens een GreenCityTrip, geniet je van een 5-daagse stedentrip, waarbij je twee nachten in de trein slaapt en twee nachten in een hotel. Een stedentrip met de trein bij GreenCityTrip, boek je al vanaf €199! Hier zit dus je vervoer en verblijf bij in!

 

nightjet nachttrein wenen

 

Goedkoopste treinkaartjes

De goedkoopste treinkaartjes vind je vaak bij de NS zelf. Via de NS Internationale Reisplanner, plan je je reis en zie je wanneer je het voordeligst kunt vertrekken. Wanneer je vroeg voor vertrek boekt, zijn je treinkaartjes het voordeligst. Zo koop je je tickets voor de Thalys al vanaf 4 maanden voor vertrek, tickets voor de Eurostar, ICE International en de IC Berlijn 180 dagen voor vertrek en een ticket voor de nachttreinen boek je ongeveer 122 dagen voor je vertrek.

Mis nooit meer een topdeal!