Vakantie Cuba

Rijd te paard tussen de tabaksvelden en drink een Cubaanse mojito op het hagelwitte bounty strand. Cuba is een verrassende cocktail van koloniale steden, zwoele muziek, dikke sigaren, kleurrijke oldtimers en een ultieme bounty uitstraling. Maar… Cuba begint te veranderen onder invloed van het toenemende toerisme. Ga dus NU & ontdek op tijd nog het authentieke Cuba!

Op vakantie naar Cuba

Cuba een land vol rijke en roerige geschiedenis, maar ook de veelzijdige natuur van het land zul je versteld doen staan. Cuba is een eiland gelegen in de Caribbean met vele tropische stranden. Varadero en Holguín zijn dé bestemmingen voor een ultieme relaxte vakantie Cuba! Cuba een land met overvloed aan sigaarvelden, koloniale invloeden en de typische Cubaanse muziek met swingende salsa zijn dé ingrediënten voor een unieke vakantie. De vakantie Cuba is uitermate geschikt voor echte avonturiers! Wil je een rondreis maken door Cuba en niks missen tijdens je vakantie Cuba? Huur dan een auto.

Wat te doen in Cuba?

Wanneer je op een vakantie Cuba bent, moet je in ieder geval San Cristóbal de Las Casas bezoeken, het hart van de indianen, ideaal voor de cultuurliefhebbers onder ons. Daarnaast kun je een mini-taxi nemen uit de jaren ’50 om de oude hoofdstad Havana te verkennen. Het lijkt net of je op een filmset bent beland! De oude binnenstad la Habana Vieja moet je zeker gezien hebben. Om je heen zie je nog vele koloniale gebouwen, overal is de cultuurrijke geschiedenis nog merkbaar. Ga een lokale bar in, luister naar de vrolijke klanken van de Cubaanse muziek en waag een dansje zoals in de film Dirty Dancing 2! Vakantie Cuba staat garant voor lekker weer, mooie plekken en heerlijk eten & drinken. Hieronder volgen nog een paar tips die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

Havana

Dit is de kleurrijke hoofdstad van Cuba. De stad is te verdelen in drie wijken: Habana Vieja, Centro Habana en Vedado. De eerste hiervan is de oudste stad en staat vol met historische bezienswaardigheden. Centro Habana is een wijk met heel vel verschillende bouwstijlen en kan je je geluk niet op als je van architectuur houdt. Vedado is de meest rijke wijk om te zien. Dat is niet gek want het is ook de belangrijkste wijk met veel politieke gebouwen. De lanen zijn breed, er staan grote huizen en het is er heel licht.

Varadero

Deze plaats staat bekend als de grootste badplaats van het hele Caraïbische gebied. Varadero wordt ook wel Playa Azul genoemd. De letterlijke vertaling hiervan is blauw zand. En nee, het zand is niet blauw! Het water daarentegen is wel helderblauw en de stranden zijn parelwit. Er ligt hier meer dan 20 kilometer aan stranden. Vanuit hier kan je een paradijselijke boottocht maken naar Rio Canimar.

Rio Maximo

In dit natuurreservaat leven ongeveer 140.000 flamingo’s! Geniet van het zonnetje, wandel door al het groen en spot de meest trendy dieren van het moment. Camera klaar? Klikken maar!

Bellamar Grotten

Dit is het grootste grottencomplex van Cuba en werd pas in de negentiende eeuw ontdekt. De grotten kunnen allemaal onder begeleiding van een gids bezocht worden. De grotten leiden tot 26 meter onder zeespiegel en je vindt er fossielen van zeedieren die meer dan 26 miljoen jaar geleden op deze plek leefden. Mega fascinerend!

Jeepsafari

Ervaar het platteland van Cuba tijdens een jeeptour in de Yumrí Vallei. Je verkent meer dan 150 kilometer aan prachtige landschappen tijdens een off road avontuur. Ga over rivieren, door steengroeven en grote palmboombossen. Ga naar het strand snorkelen bij Playa Coral. Ga daarnaa door op tour door Mantanzas, ook wel bekend als de stad van de bruggen. In deze stad doorkruisen 17 bruggen over 3 rivieren elkaar. Vaak kom je ook nog in de gelegenheid om te paardrijden. Zeker de moeite waard!

Malecon

Dit is de beroemde 7 kilometer lange boulevard langs de straat Florida. Dit is een heerlijke plek voor toeristen om te genieten van een drankje en een dansje te wagen. Cuba is nou eenmaal het land van de rumba, mambo en salsa. Dansen en muziek is hun passie.

Kortom er is genoeg te beleven en te zien in Cuba!

Weetjes over Cuba

Cuba heeft een ruime 11 miljoen inwoners en de officiële taal is Spaans. Het land heeft zo’n 600 kilometer aan kustlijnen en 6 nationale parken. Deze staan vol met ongerepte bossen, moerrassen en heuvels. Mega groen! De bevolking van Cuba is hartstikke aardig en wil je graag helpen. Het land staat bekend om de sigaren en die mag je dan ook vanaf je 16e kopen en op elke leeftijd roken.

Cuba heeft de mooiste stranden ter wereld met wel 60 verschillende palmsoorten. In de zee vind je wel 900 verschillende vissoorten. Het weer in Cuba is heerlijk: in de winter 25ºC en in de zomer 30ºC! De beste maanden om naar Cuba te reizen zijn januari, februari, maart, april, november en december. Op deze manier vermijd je het regen- en orkaanseizoen.

En ohja! Studeren in Cuba is gratis. 🙂