Stedentrip Praag

Stedentrip Praag | Ontdek een van de mooiste steden van Europa, ook wel de Gouden Stad. Oftewel, wij hebben het hier over Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Dit wordt niet voor niets een van de mooiste steden genoemd, het historische binnencentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is logisch, wanneer je door Praag loopt, zie je de eeuwenoude middeleeuwse straatpatronen en de mooie karakteristieken van de architectuur. Praag is verdeeld in twee delen door een 31 kilometer lange rivier genaamd Moldau. Het noordelijke deel van Praag heeft in de bocht van de rivier het historische centrum. Het zuidelijke deel ligt op heuvels waarvan enkele met kastelen.

Wat kan je doen in Praag?

Praag is een stad met veel bezienswaardigheden. De meest bekende hotspots zullen hier worden opgesomd.

Wenceslausplein

Dit is het grootste plein van Europa en vernoemd naar de heilige Wenceslaus. Het plein is 750 bij 60 meter. Het heeft dus meer een afmeting van een boulevard dan een plein. Op dit plein kun je heerlijk winkelen, op terrasjes zitten of uitgaan.

De Oude Stad

De Oude Stad is het drukbezochtste deel van Praag. Je kunt hier over de Karelsbrug wandelen of het astronomisch uurwerk aanschouwen. Dit gedeelte van de stad is zeker de moeite waard wanneer je alle oude karikaturen van de stad wilt bekijken.

Malá Strana

Deze oude wijk moet je zeker niet overslaan. Deze wijk is bijna helemaal in de barokstijl gebouwd en wordt ook wel de parel van de barokke architectuur genoemd. In deze wijk staan de beroemde Sint Nicolaaskerk en Paleis Lobkowicz.

Praagse Burcht

Deze burcht is al van veraf te zien doordat het op een heuvel ligt. Het Kasteel van Praag is enorm en ook wel de grootste burcht van Praag. Wanneer je in de burcht bent, heb je een geweldig uitzicht over de stad Praag. In het complex vind je het koninklijk paleis, het gouden straatje en de Sint Vituskathedraal. In de avond is is de burcht prachtig verlicht zodat de burcht vanuit het centrum ook goed te zien is.

Sint-Vituskathedraal

Deze adembenemende kathedraal met drie torens staat er al vanaf de 14de eeuw.  Dit gotische bouwwerk is in 600 jaar gebouwd. Wanneer je de kerk van dichterbij bekijkt zie je veel beeldhouwwerken, prachtige mozaïeken, schilderingen en grote glas in lood ramen met verschillende patronen.

Kortom, welke deal kies jij uit voor deze té gekke stedentrip?