praag

Stedentrip Praag

Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd, kent een rijke historie tot ver in de steentijd, zeker een stedentripje waard dus! Bezoek de echte hotspots. Je kunt bijvoorbeeld de Praagse Burcht bezoeken, wandelen over de welbekende Karelsbrug of pak een terrasje in de oude stad. Hier zie je het prachtige gemeentehuis en de beroemde klokkentoren.  Een echte must do in deze stad is het bezoeken van het Nationaal Theater! Dit is het bekendste theater van Tsjechië en heeft uitstekende akoestiek. Welke voorstelling wil jij hier bekijken?

Filters

Wat is je reisbudget?

Tussen 0 en 2000+ p.p.

TOT

Stedentrip Praag!

Ontdek een van de mooiste steden van Europa! We bedoelen een stedentrip naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Dit wordt niet voor niets een van de mooiste steden genoemd, het historische binnencentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is logisch, wanneer je door Praag loopt, zie je de eeuwenoude middeleeuwse straatpatronen en de mooie karakteristieken van de architectuur. Zeker een stedentrip waard dus!

Praag is verdeeld in twee delen door een 31 kilometer lange rivier genaamd Moldau. Het noordelijke deel van Praag heeft in de bocht van de rivier het historische centrum. Het zuidelijke deel ligt op heuvels waarvan enkele met kastelen. Bekijk hier alle goedkope stedentrips!

Mooiste bezienswaardigheden van Praag

Praag is een stad met ongelofelijk veel toffe bezienswaardigheden. De meest bekende hotspots zullen we hieronder alvast voor jou opsommen, zo weet je precies waar je heen moet tijdens jouw stedentrip Praag!

Wenceslausplein

Dit is het grootste plein van Europa en vernoemd naar de heilige Wenceslaus. Het plein is 750 bij 60 meter. Het heeft dus meer een afmeting van een boulevard dan een plein. Op dit plein kun je heerlijk winkelen, chillen op terrasjes of uitgaan!

De Oude Stad

De Oude Stad is het drukbezochtste deel van Praag. Je kunt hier over de Karelsbrug wandelen of het astronomisch uurwerk aanschouwen. Dit gedeelte van de stad is zeker de moeite waard wanneer je alle oude karikaturen van de stad wilt bekijken.

Malá Strana

Deze oude wijk moet je zeker niet overslaan. Deze wijk is bijna helemaal in de barokstijl gebouwd en wordt ook wel de parel van de barokke architectuur genoemd. In deze wijk staan de beroemde Sint Nicolaaskerk en Paleis Lobkowicz.

Praagse Burcht

Deze burcht is al van veraf te zien doordat het op een heuvel ligt. Het Kasteel van Praag is enorm en ook wel de grootste burcht van Praag. Wanneer je in de burcht bent, heb je een geweldig uitzicht over de stad Praag. In het complex vind je het koninklijk paleis, het gouden straatje en de Sint Vituskathedraal. In de avond is is de burcht prachtig verlicht zodat de burcht vanuit het centrum ook goed te zien is.

Sint-Vituskathedraal

Deze adembenemende kathedraal met drie torens staat er al vanaf de 14de eeuw.  Dit gotische bouwwerk is in 600 jaar gebouwd. Wanneer je de kerk van dichterbij bekijkt zie je veel beeldhouwwerken, prachtige mozaïeken, schilderingen en grote glas in lood ramen met verschillende patronen.

 

Praag Stedentrip Sint-Vituskathedraal

De beroemde Sint-Vituskathedraal in Praag

Funfacts over Praag

  1. In Praag vind je één van de beroemdste burchten én bruggen ter wereld!
  2. Praag kent vele bijnamen, waaronder: de Gouden Stad, het Parijs van het Oosten, de Stad van de honderd torens en Europa's Openluchtmuseum.
  3. Praag is de bakermat van een koud pilsje, vergeet dus niet om een biertje te bestellen!
  4. Praag ontdek je goedkoop met de Prague City Pass!

Praag: ideaal als stedentrip!

Praag ligt aan de Moldau en samen met het karakteristieke aanzicht van de stad is dit echt een sprookjesachtig plaatje! Het is de ideale stad voor een citytrip of een weekend break, want je kunt je er gemakkelijk een paar dagen vermaken en zoals je hierboven hebt gelezen genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken! Twijfel je toch nog? Binnen slechts anderhalf uur bereik je deze magische stad al, nu heb je echt geen redenen meer om verder te zoeken naar een andere stedentrip binnen Europa...

Met de trein naar Praag

Kies je liever voor een duurzamere optie om naar deze geweldige stad te reizen? Kies er dan voor om met de trein naar Praag te gaan! Een enkele ticket heb je al voor slechts €37,90. Er zijn verschillende routes waarmee je in Praag kunt komen, maar stap je op in Arnhem? Dan reis je via Berlijn en ben je binnen 11 uur in de magische stad. Ook pérfect als je een stedentrip Praag wil combineren met een stedentrip Berlijn! Benieuwd naar deze deals? Bekijk dan onze pagina over treinreizen in Europa!

Kortom, welke deal kies jij uit voor deze té gekke stedentrip?

Mis nooit meer een topdeal!