Andalusië | Het gouden pareltje van Spanje. Check hier de vetste deals!

Reizen binnen én buiten de EU - waar mogen we heen? Check hier alle bestemmingen!

andalusie

Andalusië

Spanje staat bekend als een heerlijk vakantieland en is onder ons Hollanders enorm populair. Of het nou door de overheerlijke tapas komt of door de prachtige stranden of flamenco dansen, één ding is zeker: alles wat je zoekt in een vakantie is hier te vinden! In de streek Andalusië kun je proeven van al het moois dat Zuid-Spanje te bieden heeft. Je wordt getrakteerd op imposante Moorse paleizen, bruisende steden met grote monumentale waarde en gastvrije Spanjaarden. Klinkt goed, hè? Daarnaast is Andalusië ook nog een van de warmste streken van Europa. Tel daar de prachtige stranden, talloze stromende rivieren en mooie bergkammen bij op, en je begrijpt dat dit een heerlijke vakantiebestemming is!

Heerlijk: Vakantie Andalusië

Even helemaal niks? Ga dan op een vakantie Andalusië, geniet van de zon en je bent er even helemaal tussenuit. Laat alle stress van bijvoorbeeld het werk of school helemaal varen op je vakantie Andalusië. Het zuidelijke deel van Spanje is een garantie op lekker weer van mei tot oktober. Bezoek Sevillia of Malaga, twee prachtige steden met een rijke historie. Een vakantie Andalusië leent zich uitstekend voor een bruisende zonvakantie. 

Bezienswaardigheden Andalusië

Andalusië is een gebied met veel historie, prachtige paleizen en pleinen zijn bewaard gebleven en erg leuk om te bezoeken. Sommige delen van het jaar kan er zelfs geskied worden in Andalusië, het gebied Sierra Nevada ligt op 3000 meter en heeft dus sneeuw! Zoals gezegd heeft Andalusië een rijke historie en is dit ook te zien in de steden en hun feestdagen. Andalusië heeft een belangrijke rol gespeeld in de historie van de Islam. In de middeleeuwen zijn er ook prachtige paleizen voor de toenmalige heersers gebouwd. Vandaag de dag zijn dit mooie bezienswaardigheden tijdens een vakantie Andalusië. Goede voorbeelden zijn het Alhambra en de Generalife. Een volgende bezienswaardigheid is misschien wel het mooiste plein van Spanje. Het Plaza de España, dit prachtige plein gelegen in Sevilla is de ultieme manier om de plaatselijke bevolking een beetje te leren kennen en is dan ook een mustsee voor je vakantie Andalusië. Ben jij geinterresseerd in bergen? Dan heeft Andalusië ook iets voor jou, Sierra Nevada. Het berggebied heeft door de hoge ligging een half jaar sneeuw per jaar en een mooi skigebied. Andalusië heeft ook een van de oudste steden van Spanje in zijn gelederen. Ronda is door de jaren heen goed bewaard gebleven en heeft veel interessante stukken. Voor ieder wat wils dus in Andalusië.

Stedentrip Andalusië

Een stedentrip in Andalusië is zeer goed mogelijk. Het gebied beschikt over Sevilla, Granada, Malaga en Cordoba. Allen populaire plaatsen voor stedentrips. Mooie steden met veel inhoud en genoeg bezienswaardigheden. Wat ook meespeelt is dat het een lekker zonnige bestemming is dus wanneer je de bezienswaardigheden zat bent kun je ook gewoon van het zonnetje genieten.

Vakantie Spanje

Maakt Andalusië je eigenlijk niet veel uit maar wil jij gewoon al het Spanje aanbod zien? Check alle verschillende regio's en steden van Spanje en boek een heerlijke reis naar het Iberische schiereiland. 

Wanneer op vakantie naar Andalusië?

Wat is nou de beste tijd om af te reizen naar Andalusië? Tussen mei en oktober zijn de temperaturen het aangenaamst. Ook valt er in die periode weinig neerslag wat maakt dat het een ideale zonbestemming is. Door de grootte van Andalusië heeft het gebied meerdere klimaten. In het hoogseizoen kan het gebied temperaturen van 40ºC bereiken. In dit hoogseizoen is het dan ook het drukste qua toerisme. Wil je een rustigere vakantie? Ga dan buiten de schoolvakanties.

Waar ligt Andalusië?

Andalusië is een gebied in het zuiden van Spanje. Het heeft een aangenaam klimaat met veel zon.

Mis nooit meer een topdeal!