Tip 1:

Boek je vliegticket niet te vroeg! Gemiddeld genomen is je vliegticket 6 tot 8 weken voor vertrek het goedkoopst. Echt waar? Ja echt! Zelfs ook naar verre bestemmingen zoals Australië. Uiteraard geld dit niet voor de mega drukke periodes zoals de kerst- of zomervakantie.

Tip 2:

Vergelijk altijd meerdere websites met elkaar! Een vliegticket kan op een bepaalde website zomaar tientallen euro’s goedkoper zijn. De website van Momondo geeft een prachtig inzicht hierin. Ook Skyscanner is hiervoor prima geschikt.

Tip 3:

Wees flexibel! Pin je niet vast op 1 dag om op te vliegen, maar kijk ook naar de dagen hier omheen (+- 3 dagen).

Tip 4:

Wees flexibel qua vertrekluchthaven. Vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf kan een stuk goedkoper zijn. Soms is het ook flink voordeliger om vanaf Amsterdam te vliegen en terug te komen op Düsseldorf.

Tip 5:

Boek vooral op dinsdagmiddag je vliegtickets! Airlines starten hun promoties vaak op maandag, concurrenten spelen hier pas iets later op in. Gevolg is dat op dinsdagmiddag rond 15.00 je de goedkoopste vliegtickets kan scoren. Uiteraard gaat dit niet altijd op.

Tip 6:

Check Kayak.nl/explore om te zien waar je allemaal goedkoop heen kan vliegen vanaf bijvoorbeeld Amsterdam! Je ziet alle bestemmingen & de beste prijzen die je kan vinden. Super handig! Probeer ook zeker Brussel & Düsseldorf.

Tip 7:

Download de app Hopper! Met deze gave app boek je niet snel meer een te duur ticket. Hij laat je precies zien wat de prijs gaat doen en wanneer je uiterlijk je ticket moet boeken. Super handig!

Tip 8:

Boek je vliegticket niet last minute! Vaak is dit honderden euro’s duurder. Alleen in een uitzonderlijk geval van overcapaciteit kan dit voordelig uitpakken.

Tip 9:

Maak een alert aan voor een bestemming op WeFlyCheap.nl! Dan weet je zeker dat je onze pareltjes niet mist en blijf je op de hoogte van de echte knallers die je normaal gesproken zelf niet kan vinden.

Tip 10:

Volg WeFlyCheap.nl elke dag, zo mis je nooit iets!