Header afbeelding

10 tips om de beste vliegtickets te boeken!

Wil jij binnenkort op vakantie? We geven je 10 tips om de beste vliegtickets te boeken! Waar ga jij naartoe? 

Tip 1: Boek je vliegticket niet te vroeg

Gemiddeld genomen is je vliegticket 6 tot 8 weken voor vertrek het goedkoopst. Echt waar? Ja echt! Zelfs ook naar verre bestemmingen zoals Australië. Uiteraard geldt dit niet voor de mega drukke periodes zoals de kerst- of zomervakantie.

Tip 2: Vergelijk altijd meerdere websites met elkaar

Een vliegticket kan op een bepaalde website zomaar tientallen euro’s goedkoper zijn. De website van Momondo geeft een prachtig inzicht hierin. Ook Skyscanner is hiervoor prima geschikt.

Tip 3: Wees flexibel

Pin je niet vast op 1 dag om op te vliegen, maar kijk ook naar de dagen hier omheen (+- 3 dagen).

Tip 4: Wees flexibel qua vertrekluchthaven

Vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf kan een stuk goedkoper zijn. Soms is het ook flink voordeliger om vanaf Amsterdam te vliegen en terug te komen op Düsseldorf.

Tip 5: Boek vooral op dinsdagmiddag je vliegtickets

De beste dag om je vliegtickets te boeken is dinsdag. Airlines starten hun promoties vaak op maandag, concurrenten spelen hier pas iets later op in. Gevolg is dat op dinsdagmiddag rond 15.00 je de goedkoopste vliegtickets kan scoren. Uiteraard gaat dit niet altijd op. Vrijdag is doorgaans de duurste dag om te vliegen, dus deze dag kun je beter niet vertrekken.

Tip 6: Check Kayak.nl/explore om te zien waar je allemaal goedkoop heen kan vliegen

Je ziet alle bestemmingen & de beste prijzen die je kan vinden. Super handig! Probeer ook zeker Amsterdam, Brussel & Düsseldorf.

Tip 7: Download de app Hopper

Met deze gave app boek je niet snel meer een te duur ticket. Hij laat je precies zien wat de prijs gaat doen en wanneer je uiterlijk je ticket moet boeken. Super handig!

Tip 8: Boek je vliegticket niet last minute

Vaak is dit honderden euro’s duurder. Alleen in een uitzonderlijk geval van overcapaciteit kan dit voordelig uitpakken.

Tip 9: Boek twee enkeltjes

Boek bijvoorbeeld de heenreis met Ryanair en de terugreis met Easyjet. Dit kan je al snel tientallen euro's schelen! Dit gaat vaak alleen op voor low cost airlines. 

Tip 10: Volg weflycheap.nl elke dag, zo mis je nooit iets

Onze reisexperts speuren dagelijks naar de allerbeste deals. Zo hoef jij niet meer te zoeken en zie je alle voordelige vakantie in één oogopslag! 

  1. Home
  2. blog
  3. 10 geheime tips om de beste vliegtickets te boeken
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.