Header afbeelding

Amsterdam

Onze hoofdstad is een van de populairste steden in Europa en dat is niet voor niks! De grachtengordel van Amsterdam is uniek en de wereld, maar ook de vele musea maken deze stad tot een enorme trekpleister. De populairste bezienswaardigheden bestaan uit het Anne Frank Huis, de Dam, het Rijksmuseum en uiteraard de vele grachten. Van shoppen tot musea bezoeken, Amsterdam heeft voor ieder wat wils! Bekijk hieronder de beste deals voor jouw verblijf in hartje Amsterdam!

Weekendje weg in Amsterdam

Wanneer je een weekendje weg wilt, is Amsterdam dé locatie voor jouw getaway! Amsterdam beschikt namelijk over een grote selectie top hotels om jouw hotelovernachting te laten slagen… Van luxet tot goedkope hotels. Voor ieder wat wils dus!

Hotelovernachting Amsterdam

Op zoek naar hotels in Amsterdam? Er is genoeg keuze voor jouw weekendje weg naar Amsterdam, bijvoorbeeld dit Corendon hotel. Het hotel ligt namelijk op een steenworp afstand van het centrum! Of ben je op doorreis en heb je maar weinig tijd voor jouw verblijf in Amsterdam? Of vertrekt je vlucht naar jouw vakantiebestemming op een onmogelijke tijd vanaf Schiphol? Dan is dit hotel een ideale tussenoplossing! Dit hotel is namelijk dichtbij Schiphol Amsterdam gelegen! Zo kun je ultra relaxed aan je vakantie beginnen! Ideaal toch? Tip: houd de Fletcher aanbiedingen in de gaten voor een goedkoop nachtje weg.

Wanneer je wel gewoon lekker de tijd hebt dan kan je je zeker wel goed vermaken! Onze prachtige stad Amsterdam heeft namelijk genoeg activiteiten en bezienswaardigheden…

Bezienswaardigheden Amsterdam

Hieronder de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam voor jou op een rijtje, ideaal om te bezoeken tijdens een leuk dagje uit in Amsterdam. Maar misschien ben je ook op wel op zoek naar de beste reeks activiteiten voor jouw weekendje Amsterdam!

Het Anne Frank Huis

Zoals bijna iedereen weet was Anne Frank een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Zo kwam zij terecht in het achterhuis van Opekta, waar zij jarenlang heeft ondergedoken samen met haar vader, moeder en zus. Doordat Anne een dagboek bijhield over haar belevingen in deze afgrijselijke tijd besloot haar vader, als enige overlevende van het gezin, het dagboek te publiceren. Door de verhalen uit het dagboek van Anne is deze historische plek uitgegroeid tot het wereldberoemde Anne Frank huis. Jarenlang staat er al een enorme rij met bezoekers te wachten om dit indrukwekkende museum te bewonderen. Het Anne Frank Huis is met recht een van de meest bijzondere plekken van Amsterdam.

De Dam

Dit is het bekendste plein van Amsterdam. De Dam dankt zijn naam aan het feit dat deze vroeger werd gebruikt als een dam. Deze dam vormde de eerste verbinding tussen de huizen aan de kanten van de Amstel. Daarna had de Dam een douanekantoor waar de overheid goederen weegt om er vervolgens belasting op te heffen. Na de komst van de Franse troepen in Nederland werd het afgebroken. Het bekendste gebouw is natuurlijk het Paleis op de Dam, oorspronkelijk was het geen paleis maar het stadhuis van Amsterdam. Andere gebouwen rond de Dam zijn de Nieuwe kerk, Grand hotel Krasnapolsky en de Bijenkorf. In het midden van het plein staat een monument voor de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland en heeft ook de grootste kunstcollectie van het land. Tijdens je bezoek aan het Rijksmuseum kom je langs kunstwerken van de grootste kunstenaars van het land, waaronder Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Het Rijksmuseum heeft een collectie van Delfts Blauw en vergeet natuurlijk geen bezoek te brengen aan het bekendste werk in het museum, de Nachtwacht van Rembrandt. Bekijk hier alle goedkope stedentrips!

 

 

  1. Home
  2. amsterdam
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.