Op reis naar Canada

Canada staat bekend om zijn indrukwekkende natuur. JeĀ vindt er de prachtigste landschappen, flora, fauna en watervallenĀ die je ooit hebt gezien! DeĀ Rocky Mountains, ijs- en sneeuwvlaktes, meren en regenwouden. Daarnaast leven er ook veel dieren in het wild in. Zo is de kans groot dat je zwarte beren, herten of elanden ziet! Canada is zeker een aanrader, voor zowel de zomer- als winterliefhebber.

Roadtrip door Canada

Waar ga je beginnen en hoe ga je de ultieme route bepalen? Canada is zo groot! Ga je voor het oosten en wil je de Niagara Falls en Montreal zien? Of ga je juist voorĀ Lake Louise in Banff NPĀ en Jasper National Park in westen? Of voor beiden? Wanneer je lekker veel tijd hebben en het hele land willen doorkruizen is de bekendste route maar liefst 16.226 kilometer lang en laat je alle hoogtepunten van dit prachtige land zien.

Stedentrip Canada

De indrukwekkende skyline van de CN Tower wordt in de Canadese stad Toronto niet voor niks ‘New York van Canada’ genoemd. Tijdens een stedentrip Canada moet je deze stad zeker nier overslaan. Na zo’n indrukwekkende maar vooral volle dag ga je het liefst wat ontspanning zoeken en zet je koers naar Ward Island waar een beeldig strand aan het Ontariomeer wacht. Natuurlijk moet je ook ondergronds winkelen in PATH! Zo veel te doen!

Absolute bezienswaardigheden in Canada

Wanneer je in Canada bent voor je onvergetelijke vakantie zijn er absoluut een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. De Niagara Falls is er zo eentje, een waterval die behoort tot de grootste cascades ter wereld. Canada zit ook vol met nationale parken, een die enorm groot en overweldigend is, is het ‘ Jasper National Park’. In dit park kun je dagenlang hiken, fietsen, wandelen en noem maar op. Wanner je vroeg vertrekt, is de kans groot om veel wildlife tegen te komen! Als allerlaatste hotspot willen we toch Vancouver even uitlichten. De stad heeft veel verschillende wijken met allen hun eigen identiteit, niet vergeten om de overtocht naar Graville Island te maken :)!

Visum Canada

Als je naar de Canada wilt reizen, dan ben je verplicht een ETA (visum) aan te vragen. Deze is heel eenvoudig aan te vragen. Lees hier alles over het ETA. Het is aan te raden om het ETA tenminste 72 uur voor vertrek aan te vragen.