Vakantie Menorca - Vind de beste deals op weflycheap.nl!

Reizen binnen én buiten de EU - waar mogen we heen? Check hier alle bestemmingen!

menorca

Vakantie Menorca

Toe aan een héérlijke zonvakantie? Op een vakantie Menorca is er zon in overschot, en heel veel mogelijkheden om te genieten! Menorca is gelegen in de Balearen, de eilandengroep van Spanje. Menorca is na Mallorca het grootste eiland. Een vakantie Menorca is anders dan een vakantie Mallorca of Ibiza, een vakantie Menorca is namelijk perfect voor een gezinsvakantie! Dit omdat het eiland mooie stranden en natuurlijk lekker weer heeft, niet te massaal is en het de nodige leuke bezienswaardigheden heeft.

Vakantie op Menorca

Je hebt besloten dat een vakantie op Menorca het gaat worden, maar welk type reis is nou het handigst? Om voorop te stellen is er geen goed of fout, met enkel logies betaal je uitsluitend voor de overnachting maar zijn de maaltijden en drankjes voor jezelf, op die manier kun je het zo gek maken zoals je zelf wenst. Wanneer je voor een all inclusive gaat staat van te voren vast wat je kwijt zult zijn aan ontbijt, lunch en diner, het nadeel daarvan is dat je ten tijde van de maaltijden aanwezig moet zijn in de accommodatie. Daardoor zou je tijdens een dagje weg dubbel betalen voor bijvoorbeeld je lunch. Daarom is het slim om van te voren vast te stellen wat je wilt gaan doen, wil je tijdens je vakantie Menorca dagen op het strand liggen en dus ook eten aan het strand, dan is misschien een logies ontbijt dé oplossing voor jou. Kijk van te voren wat je wensen zijn en maak aan de hand daarvan je keuze. Mocht je er nog niet uit zijn over welke bestemming het moet worden? Check dan gewoon onze last minutes, all inclusives en zonvakanties pagina’s.

Zon, zee en strand @ vakantie Menorca

Wat ga je nou doen op je vakantie Menorca, in ieder geval genieten van zon, zee en strand want daar ontkom je niet aan tijdens je vakantie Menorca. Maar naast zon, zee en strand heeft Menorca nog veel meer te bieden. Om het jou wat makkelijker te maken zetten wij de hotspots voor jou op een rij!

Cala Galdana

Te beginnen bij de grootste baai van het eiland, Cala Galdana. De baai ligt 35 kilometer van de hoofdstad Mahón en zeker de moeite waard tijdens je vakantie Menorca. Het is een prachtige badplaats en er worden meerdere watersporten veelvuldig beoefend. Ook een leuke plek voor de sportliefhebber dus. Ook heeft Cala Galdana leuke straatjes met winkeltjes en restaurants. Ben je op zoek naar een prachtig strand tijdens je vakantie Menorca? In de buurt van Cala Galdana ligt het mooiste strand van Menorca: Cala Macarella. De baai is in de vorm van een halve cirkel en heeft prachtige groene heuvels. Het water is er azuurblauw en helder.

Shoppen

Ook wanneer je even genoeg hebt van het liggen op het strand, kun je ook goed shoppen op je vakantie Menorca. In Mahón en Ciutadella kun je prima shoppen, tevens is Mahón de hoofdstad en heeft het een gezellig haventje en dus ook leuke winkeltjes. Ciuttadella heeft een groot voetgangersgebied en is erg leuk om zo de prachtige fonteinen en binnenplaats te ontdekken. Ook Ciuttadella heeft een haventje vanwaar veel bootjes naar mooie stranden vertrekken. Verder heeft Ciuttadella ook veel leuke winkeltjes, restaurants en bars.

‘Buggy Island’

Menorca draagt de bijzondere bijnaam ‘Buggy Island’, dit is omdat een vakantie Menorca een topbestemming is voor een gezinsvakantie. Zo zul je ook veel activiteiten vinden die je kunt doen met kinderen zoals een waterpark of dierentuin. Dit maakt ook dat je voor het uitgaansleven beter naar Mallorca of Ibiza gaan want een vakantie Menorca is aanzienlijk rustiger, ideaal voor een vakantie met de kids dus!

 

vakantie menorca

Weer tijdens je vakantie Menorca

Menorca heeft een mediterraan klimaat wat zorgt voor zachte winters, maar wel te koel voor een zonvakantie in de winter. Verder zorgt het klimaat natuurlijk ook voor warme zomers, de toerisme neemt in april echt vorm aan en zet dan door tot en met september. De beste maanden om af te reizen voor een vakantie Menorca zijn juli, augustus en september, dit zijn de warmste maanden en hebben dan tevens de meeste zonuren. Tegen het eind van september kan de kans op neerslag wat toenemen en is het toeristische seizoen vrijwel afgelopen.

Bijzonderheden

Zoals eerder genoemd draagt Menorca de bijnaam ‘Buggy Island’ dit is omdat het eiland zo kindvriendelijk is. Ook de vliegreis naar je vakantie Menorca is mild, slechts 2 uur en 15 minuten. Verder loopt de tijd op Menorca gelijk met de tijd die wij in Nederland hebben. De beste manier om je te verplaatsen is door middel van een (huur)auto, tussen grote steden rijden ook bussen. Om een auto te huren dien je 21 jaar of ouder te zijn, ook is het belangrijk dat je goed verzekert ben en dat je weet waarvoor je wel en niet verzekert bent. Op die manier kom jij niet voor verrassingen te staan. Een ander populair vervoersmiddel op Menorca zijn scooters en motoren, voor ongeveer 34 euro per dag huur je een scooter. De taxi’s zijn ook goedkoper dan we in Nederland gewend zijn, ze zijn te herkennen aan hun witte uiterlijk en groene licht op het dak. Menorca heeft een goed bereik en dus kun je op je vakantie Menorca gewoon bellen met je eigen mobiele telefoon. In restaurants is een fooi van 5-10% gebruikelijk en ook taxichauffeurs, parkeerwachters en gidsen verwachten een fooi. In Menorca kun je dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland.

Vakantie Menorca niets voor jou?

Is een vakantie Menorca niets voor jou omdat je bijvoorbeeld meer behoefte hebt aan een bruisend uitgaansleven? Check dan ook onze Ibiza en Mallorca deals. Verder hebben we ook een heel mooi aanbod last minutes, all inclusives en andere zonvakanties.

Mis nooit meer een topdeal!