Stedentrip Lissabon, must sees!

Tijdens je stedentrip Lissabon wil je natuurlijk meer dan alleen van de zon genieten. Gelukkig is Lissabon heel divers en kun je erg veel leuke bezienswaardigheden zien en ontdekken. Laat je ook verrassen, Lissabon heeft veel leuke kleine straatjes waar je zomaar tegen een heel leuk restaurantje kunt aanlopen. Maar we snappen ook dat je een beetje een idee wilt over wat je kunt gaan doen tijdens je stedentrip Lissabon. Daarom zetten wij de leukste bezienswaardigheden op een rij zodat jij alleen nog maar zo een goede stedentrip Lissabon deal hoeft te boeken.

Stedentrip Lissabon = Prachtige pleinen

Lissabon staat vol met prachtige pleinen en dus is het niet meer dan logisch dat je de mooiste gaat bezoeken tijdens je stedentrip Lissabon. Om te beginnen heb je het Praça de Comércio, een bijzonder groot plein liggend aan de Taag. Het plein is omringt met leuke winkeltjes en restaurants, heerlijk om even een drankje te doen tijdens je stedentrip Lissabon.

Als tweede plein voor je stedentrip Lissabon is het Rossio plein geschikt. Dit plein is al 400 jaar het centrum van Lissabon en de officiële naam van het plein is het Pedro IV plein. Een mooie stop tussen het lopen door.

Stedentrip Lissabon, shop till you drop!

Ben jij echt een shop fanaat? Dan ben je tijdens je stedentrip Lissabon aan het goeie adres. De grootste merken vind je in de straat Av. da Liberdade, heerlijk wanneer je net geld hebt kunnen besparen met een te gekke WeFlyCheap stedentrip Lissabon. Ben jij op zoek naar de kleine winkeltjes met de Portugese cultuur? Bezoek dan Bairro Alto, in deze wijk zijn talloze winkeltjes en restaurantjes te vinden. In Baixa ook wel de ‘beneden stad’ genoemd zijn winkels zoals we die in Nederland ook kennen. Tijdens je stedentrip Lissabon is er dus genoeg te shoppen!

Castelo de São Jorge

Dit prachtige kasteel is gelegen op de hoogste berg van Lissabon, een strategische plek dus. Het kasteel is de vestigingsplaats geweest van vele groeperingen die in Lissabon aan de macht zijn geweest. Ook zitten er een aantal leuke dingen verstopt in het kasteel. Ga op onderzoek uit tijdens je stedentrip Lissabon.

Pak de tram tijdens je stedentrip Lissabon

Wanneer je door Lissabon loopt zul je al snel zien dat er veel hoogteverschil zit in de stad. Hoewel lopen door de stad erg leuk is en je meteen de karakteristieke stenen in het wegdek kunt zien, wil je toch ook wat meer gemak wanneer je die grote heuvels op moet. Lissabon heeft hier een oplossing voor, trams met een traject van ongeveer 100 meter. Deze trams brengen je berg op en af. Dit is vrij uniek aan de prachtige stad Lissabon en zorgen ervoor dat je niet te uitgeput raakt van je stedentrip Lissabon.

Strand stedentrip Lissabon!

Is het mooi weer en wil je even naar het strand tijdens je stedentrip Lissabon? Goed nieuws, koop een treinkaartje voor een paar euro en reis af naar Estoril. Het plaatsje ligt iets buiten Lissabon maar is goed te bereiken met de trein. In Estoril vind je een prachtig zandstrand met daarbij leuke barretjes. Een aanrader voor je stedentrip Lissabon.
Stedentrip Lissabon

Gebruik deze trams om de stijle bergen op te komen tijdens je stedentrip Lissabon

Geen stedentrip Lissabon?

Wil jij niet op stedentrip maar liever op vakantie naar Portugal? Hoewel een stedentrip Lissabon een geweldig uitstapje is kunnen we begrijpen dat je wat langer weg wilt. Wil jij bijvoorbeeld het prachtige Algarve ontdekken? En wil je dan toch nog een dag naar Lissabon? Check dan ook onze Fly and Drives. Portugal heeft erg veel te bieden en is ook een prachtige bestemming voor een zomervakantie. Al met al is Portugal een prachtige bestemming, zon, zee en strand zijn aanwezig. Heb jij nou zin om op korte termijn te vertrekken? Check onze last minutes Portugal, zie jij Portugal toch niet zitten? Bekijk dan onze algemene last minutes.

Zonnen tijdens je stedentrip Lissabon!

Je wilt natuurlijk weten of tijdens jouw stedentrip Lissabon het weer een beetje gunstig is, wij brengen je gauw op de hoogte!

Winter

In de winters is het vooral aan de kust erg mild, in de Algarve is het gemiddeld 15-18 graden in de winters en hoe noordelijker je Portugal in gaat hoe lager de temperaturen zullen zijn. In de bergen is er kans op vorst en sneeuw. Regen komt in de periode oktober tot mei vrij veel voor vooral in de bergen.

Zomer

In de zomers is het erg zonnig. Portugal is over het algemeen koeler dan Spanje aangezien Portugal een koele zeewind heeft, maar ook in Portugal kunnen uitschieters richting de 40 graden voorkomen. Langs de kust is de hitte over het algemeen goed te verdragen, de lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het niet te benauwd wordt. Het binnenland en het oostelijke deel van de Algarve kan in de maanden juli en augustus te maken krijgen met temperaturen tussen de 35ºC en 40ºC.