Header afbeelding

Mooiste steden Europa

10x mooiste steden van Europa voor jou!

1. Lissabon, Portugal

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en ook een hele populaire bestemming voor een stedentrip. Lissabon is een fijne bruisende stad waar je je prima een aantal dagen kunt vermaken. De volgende bezienswaardigheden zijn onze top tips!

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge is een oud en authentiek kasteel dat op een heuvel van 110 meter hoog staat. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de stad!

Praça do Comércio 

Praça do Comércio is een groot plein in het midden van het centrum. Het plein staat vol met leuke restaurants en terrassen waar jij heerlijk gaat genieten van de zon! Ook staat hier een prachtige triomfboog, deze moet je echt op de foto zetten!

Ponte 25 de Abril

Ponte 25 de Abril is een grote brug in Lissabon en heeft veel weg van de bekende brug in San Francisco. Dat maakt het extra leuk om even naar te kijken! Tip: ga gezellig picknicken langs het water.

Last but not least, wandel door de schattige straatjes van Lissabon en maak een tramritje! Deze trams in Lissabon maken de stad uniek!

👉 Boek je citytrip hier!

2. Athene, Griekenland

Ontdek Athene en waan je in de wereld van Zeus. Deze indrukwekkende stad is een echte must see! Zonder deze bezienswaardigheden te bezoeken, is je stedentrip naar deze mooie stad in Europa niet compleet.

Akropolis

De Akropolis is dé bezienswaardigheid van Athene en heel Griekenland. De Akropolis is een rotsplateau van 300 meter bij 175 meter, ligt 80 meter boven de stad Athene en herbergt de heiligdommen van de Atheners. Hier moet je heen!

Nationaal Archeologisch Museum 

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is misschien wel het belangrijkste archeologische museum ter wereld. En daarom een aanrader voor een stedentrip Athene. De collectie die hier te vinden is, is echt adembenemend!

Wij kunnen niet genoeg krijgen van de indrukwekkende historische bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft. Maar vergeet ook niet om de street art te bekijken en langs de kust te wandelen!

Plaka

Plaka is een schattige wijk vol met pastel gekleurde gebouwen. Hier vind je de leukste terrasjes en restaurants!

👉 Boek je citytrip hier!

3. Parijs, Frankrijk

Parijs is echt een van de mooiste steden van Europa! En het is natuurlijk de meest romantische stad van heel de wereld. Je zal de stad met een liefdevol gevoel verlaten. 

Eiffeltoren

Als je denkt aan Parijs, denk je natuurlijk aan de Eiffeltoren! De 324 meter hoge toren is in 1887 gebouwd en is in 1889 officieel geopend. Het plan was om het gebouw tijdelijk te laten staan, maar het werd al snel een van de meest bezochte attracties ter wereld. Gelukkig staat de Eiffeltoren er nog om door jou bezocht te kunnen worden!

Sacre-Coeur

De Sacre-Coeur is een basiliek dat bovenop een heuvel ligt in de wijk Montmartre. De Montmartre is een charmante kunstenaarswijk waar vele beroemdheden hebben gewoond zoals Pablo Picasso, Dalí en Vincent Van Gogh. Zeker een bezoekje waard!

Louvre

Aanschouw de vele meesterwerken in het Louvre. De Louvre is van buitenaf al een prachtig en indrukwekkend gebouw, maar bewonder de binnenkant ook! Het museum is het grootste en meest bezochte kunstmuseum ter wereld. Hier vind je ook de Mona Lisa!

We kunnen nog uren praten over hoe mooi Parijs is, maar je moet het echt met je eigen ogen zien.

👉 Boek je citytrip hier!

4. Istanbul, Turkije

Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee continenten is gebouwd. De stad ligt deels in Europa en deels in Azië. Hoewel het deels in Europa ligt, voelt het alsof je in een hele nieuwe wereld terecht komt.

De blauwe moskee / Sultan Ahmet moskee 

De blauwe moskee is gebouwd van 1609 tot 1617, en zorgt voor een prachtig plaatje van de stad. De moskee heeft zes minaretten die Istanboel versieren. De binnenkant van de moskee is gedecoreerd met 20.000 blauwe tegeltjes die allemaal met de hand zijn geschilderd, hoe gaaf is dat?! Let op: op vrijdagen is de moskee gesloten voor bezoekers. 

Balat

Balat is de kleurrijkste wijk van Istanbul en een waar plaatje. Van kleurrijke paraplu’s tot een trap met elke trede een uniek kleurtje. Hier zal je absoluut van opvrolijken! 

Galatatoren

Beklim de Galatatoren waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De toren is ook nog een van de oudste torens ter wereld! Omdat het een zeer toeristische plek is, zijn er ook veel kraampjes te vinden!

Wij raden Istanbul zeker aan voor je volgende stedentrip! 

👉 Boek je citytrip hier!

5. Wenen, Oostenrijk

Wenen is een verrassend leuke stad voor een mooie citytrip. In deze prachtige stad kan je overheerlijke schnitzels eten en verfrissende biertjes drinken. Vergeet niet om deze bezienswaardigheden in Wenen te bezoeken!

Schloss Schönbrunn

Heb jij toevallig de Sissi film serie gezien? Dan ken je natuurlijk ook Schloss Schönbrunn! Het prachtige kasteel is zeker een bezoekje waard en wandel door de prachtige tuinen. Je zal je ogen uitkijken!

Spaanse rijschool

De Spaanse rijschool is dé plek voor paardenliefhebbers. Het gebouw zelf is al prachtig om naar te kijken, maar neem ook een kijkje bij een voorstelling. Je kunt trainingen bekijken en een rondleiding volgen, maar als je de ultieme ervaring wilt, mag je de Lippizaner niet missen.

Koffiehuizen

Drink koffie in een traditioneel Weens koffiehuis. Deze stad heeft een verrassend rijke koffiecultuur, waar je zeker een kopje koffie moet proberen. Onze aanrader: Wiener Melange. Een typisch Weens kopje koffie gemaakt met warme melk, basterdsuiker, slagroom en pure chocolade. 

Het centrum van Wenen is ook ontzettend leuk om doorheen te wandelen. Hier zal je je zeker vermaken!

👉 Boek je citytrip hier!

6. Madrid, Spanje

Madrid heeft zelfs in de wintermaanden een aangename temperatuur om deze sfeervolle stad te bezoeken. Er is hier altijd genoeg te doen!

Tapas 

De lekkerste tapas vind je natuurlijk in Spanje, en in Madrid zit je hier helemaal goed. Een van de beste tapas restaurants is Taberna de la Daniela! Hier ga jij super lekker eten.

Het Koninklijk Paleis

Wandel rondom het Koninklijk Paleis van Madrid, een prachtige bezienswaardigheid. Iets hiernaast vind je de Santa María la Real de La Almudena, een katholieke kathedraal van Madrid. 

De stad heeft ook veel sfeervolle pleinen waar je heerlijk over kan struinen. Hier vermaak je je altijd!

👉 Boek je citytrip hier!

7. Venetië, Italië

Ook Venetië is een prachtige romantische stad. Elke straathoek is perfect voor een Instagram foto! 

Piazza San Marco

Bewonder het sprookjesachtige Piazza San Marco! De marmeren paleizen, elegante portieken en vele winkels en cafés zorgen voor een prachtig plaatje. Zelfs Napoleon vond dit plein al prachtig, daar kan je natuurlijk niet mee in discussie!

Ponte di Rialto

Ponte di Rialto is de oudste brug over het Canal Grande, al was het vroeger een houten exemplaar. Vanaf het hoogste punt van de stenen boogbrug heb je een schitterend uitzicht over de belangrijkste waterweg van de stad. Hier wil je wel uren blijven turen naar de boten en gondels.

Santa Maria Gloriosa dei Frari

Deze gotische Frarikerk, of I Frari, was ooit een godshuis voor het armere deel van de Venetiaanse bevolking. Echter is arm niet waar je aan zal denken als je dit godshuis zal zien. Bewonder het prachtig gedetailleerde werk op dit gebouw dat uitkijkt over een groot plein.

Vergeet natuurlijk niet om zelf ook in een gondel te stappen, om zo de perfecte rondleiding van de stad te krijgen!

👉 Boek je citytrip hier!

8. Praag, Tsjechië

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en ontzettend mooi! De gebouwen zijn statig, de sfeer is gemoedelijk en de bezienswaardigheden zijn bijzonder. Wij vertellen je er graag meer over.

Sint-Vituskathedraal

Een kathedraal in Praag die zowel van binnen als van buiten mooi is om te zien is de Sint-Vituskathedraal. De kathedraal is onderdeel van de burcht van Praag en het is zeker een bezoekje van jou waard!

Karelsbrug

De Karelsbrug is een hele beroemde brug over de Moldau. Vroeger was de Karelsbrug de belangrijkste verbinding tussen de oude stad en de burcht van Praag. Inmiddels is deze brug vooral erg mooi en is het heel leuk om er overheen te wandelen.

Ben je dorstig geworden na een leuke dag in Praag? Dan is het tijd voor een biertje! Praag heeft vele gezellige terrasjes en een gezellig uitgaansleven. Wie neem jij mee?

👉 Boek je citytrip hier!

9. Boedapest, Hongarije

Boedapest heeft vele indrukwekkende gebouwen en bezienswaardigheden, wat ideaal is voor jouw stedentrip. Maar wat het al helemaal ideaal maakt, is de prijs! In Boedapest is het goedkoop en zijn er ook veel activiteiten voor mensen met een laag budget. 

Het Parlementsgebouw

Het Parlementsgebouw van Boedapest is het bekendste gebouw van de stad! Je hebt er vast wel eens een plaatje van gezien. Wij raden een leuke boottocht aan over de Donau, om dit indrukwekkende gebouw pas echt goed te bewonderen.

De Gellértheuvel

Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op zowel Boeda als Pest en de vele bruggen die over de Donau liggen. Ik raad je aan om hier met zonsondergang heen te gaan zodat je de stad nog bij daglicht ziet én de ondergaande zon.

De Kettingbrug

We gaan weer terug naar de andere kant van Boedapest en om daar te komen wandelen we over de Kettingbrug, wat op zich ook al een bezienswaardigheid is. De Kettingbrug is geopend in 1849 om de twee steden met elkaar te verbinden. Het is een prachtige brug met mooie torens en leeuwenbeelden!

👉 Boek je citytrip hier!

10. Londen, Engeland

Londen is een stad waar je van alles kunt vinden. Van diverse wijken tot authentieke bezienswaardigheden. Wij hebben de beste tips voor jou.

Tower Bridge

Tower Bridge is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen. Fotootje schieten? Loop van de noordkant van de brug naar zuid. Aan de overkant is een grasveldje waar je kunt picknicken met uitzicht op de Bridge!

London Eye

Stap aan boord van de iconische London Eye en bekijk het adembenemende uitzicht over de Britse hoofdstad vanaf grote hoogte. Gedurende een onvergetelijke 30 minuten zweef je tot op een hoogte van 135 meter boven de stad in het grootste vrijdragende reuzenrad ter wereld. 

Notting Hill

Notting Hill ken je vast uit de film met dezelfde naam ‘ Notting Hill’ met Julia Roberts en Hugh Grant. De wijk is één van de mooiste wijken van Londen met een prettige sfeer. Notting Hill is trendy, maar ook chique en je vindt hier veel prachtige pasteltinten huizen in Victoriaanse bouwstijl!

👉 Boek je citytrip hier!

  1. Home
  2. blog
  3. mooiste steden europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.