top 10 kerstmarkten in duitsland

Top 10 kerstmarkten in Duitsland - 2022

Op zoek naar de leukste kerstmarkten in Duitsland? Weflycheap heeft ze voor jou op een rijtje gezet! Bezoek bijvoorbeeld een gezellige kerstmarkt net over de grens in Duitsland. Dit combineer je gemakkelijk met een comfortabele overnachting in een hotel.

1. De gezellige kerstmarkt in Oberhausen

📅 Vanaf 11 november t/m 23 december 2022

Ieder jaar vanaf half november wordt de oude markt in Oberhausen omgetoverd tot een gezellige traditionele kerstmarkt. Wandel langs vele unieke marktkramen en versierde dennenbomen. Hier zul je zeker het kerstgevoel ervaren dankzij de de vele lampjes, de schilderachtige huisjes en traditionele ambachten. Naast de kerstmarkt in het oude centrum van Oberhausen, vind je ook een grote kerstmarkt in winkelcentrum Cento. Dit is ook nog eens het grootste winkelcentrum van Europa: ideale combi dus!

De kerstmarkt in Oberhausen mag je niet verlaten zonder een lekker glaasje Glühwein of een zoete pannenkoek. En wat is er fijner dan een comfortabele overnachting na een dagje op de kerstmarkt in Oberhausen? Je boekt al een overnachting voor een paar tientjes!

Accommodaties in Oberhausen

2. Ontdek de kerstmarkt in Berlijn 🎅

📅 Vanaf 21 november 2022 t/m 8 januari 2023

De hoofdstad van Duitsland is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Er is niet zo zeer één kerstmarkt in Berlijn, vaak zijn er tussen de 50 tot 100(!) kerstmarkten in Berlijn. Je combineert dus eenvoudig meerdere kerstmarkten in Duitsland! De meeste kerstmarkten beginnen eind november.

Een prachtige kerstmarkt in Berlijn is bij Schloss Charlottenburg. Hier doe je je kerstinkopen met op de achtergrond het indrukwekkende Kasteel Charlottenburg. Of ga schaatsen op de kerstmarkt op het Alexanderplatz! Wil je de kerstmarkt van Berlijn graag bezoeken? Ga dan spotgoedkoop met de trein.

Accommodaties in Berlijn

3. Een kerstmarkt net over de grens in Duitsland: Aken

📅 Vanaf 18 november t/m 23 december 2022

Vanaf november t/m december geniet je op deze kerstmarkt in Duitsland net over de grens bij Zuid-Limburg. De pleinen en steegjes rondom de Dom van Aken geven jou het ultieme kerstgevoel! Jaarlijks bezoeken 1.5 miljoen mensen de grote kerstmarkt in Aken, dus er is geen reden om deze kerstmarkt in Duitsland over te slaan!

Een voordeel is dat je in no-time weer in eigen land bent. Of boek een hotelovernachting als je rustig wilt nagenieten van de versierde stad. Wil je de volgende dag optimaal ontspannen? Breng dan een bezoek aan de wellness van Carolus Thermen.

Accommodaties in Aken

Kerstmarkt Aken

4. De oudste kerstmarkt in Dresden

📅 Vanaf 23 november 2022 t/m 24 december 2023

Wist je dat de kerstmarkt in Dresden al sinds 1434 georganiseerd wordt? Dit maakt het de oudste kerstmarkt van Duitsland! Op de Neumarkt ervaar je de kerstmarkt het beste, daar vind je tal van kraampjes met traditionele producten. Op de achtergrond hoor je swingende kerstmuziek!

De kerstmarkt in Dresden is maar liefst 15.000 vierkante meter groot, dus je kunt hier prima een weekendje weg spenderen. Wissel de grote markt af met kleinere kerstmarktjes.

Accommodaties in Dresden

5. Een prachtige kerstmarkt in Keulen

📅 Vanaf 17 november t/m 23 december 2022

Net over de grens in Duitsland vind je de kerstmarkt van Keulen. In de historische binnenstad van deze prachtige stad vind je maar liefst 5 kerstmarkten: De Dom, Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt en Heumarkt.

De kerstmarkt bij de Dom van Keulen is het meest indrukwekkend met 160 verschillende kraampjes en op de achtergrond de imposante kathedraal. Kies een goedkoop hotel in het centrum en laat je verrassen door deze toffe kerstmarkt in Duitsland. De markten beginnen vaak rond begin december.

Accommodaties in Keulen

6. Slenteren over de kerstmarkt in Düsseldorf

📅 Vanaf 17 november t/m 30 december 2022

Vanuit Nederland sta je zó per auto of treinreis op de kerstmarkt in Düsseldorf! Tijdens de kerstperiode is de hele stad versierd en zul je vele kerstmarkten tegenkomen. Het is ook echt de moeite waard een bezoek te brengen aan de nostalgische markt met kunstambacht-demonstraties voor het historische stadhuis.

Verblijf je in Düsseldorf? Dan zul je altijd wel een kerstmarkt op loopafstand vinden! Je beleeft het allemaal vanaf eind november tot eind december.

Accommodaties in Düsseldorf

Kerstmarkt Keulen

7. Kerstmarkt in het historische Münster

📅 Vanaf 21 november t/m 23 december 2022

Net over de grens vind je de kerstmarkt in Münster. Alles wordt hier werkelijk omgetoverd tot een feestelijk tafereel: kerken, musea, koopmanshuizen en de Prinzipalmarkt.

Kies uit maar liefst 300 kraampjes, bewonder de prachtige kerstkribbe en proef lokale lekkernijen. Op de kerstmarkt van Münster zul je je geen moment vervelen.

Accommodaties in Münster

8. Volop keuze op de kerstmarkt in Hamburg

📅 Vanaf 21 november t/m 23 december 2022

Elk jaar kun je de kerstmarkt in Hamburg bezoeken. Er zijn maar liefst 15 verschillende kerstmarkten om uit te kiezen. Kom je met de trein? Dan stap je letterlijk uit op een kerstmarkt! Vanuit het Centraal Station wandel je zó naar de Spitalerstrasse met geweldige kerstversiering.

Sla deze kerstmarkt in Duitsland niet over zonder een heuse kerstoptocht te bekijken. Deze vinden plaats op 4 zaterdagen voor kerst.

Accommodaties in Hamburg

9. De kerstmarkt van Dortmund 🎄

📅 Vanaf 17 november t/m 30 december 2022

In Dortmund vind je ook een toffe kerstmarkt met meer dan 300 stands. Maak een schitterende wandeling over de kerstmarkt van Dortmund, laat je opwarmen door een warme glühwein en rust daarna uit in je hotel.

Deze kerstmarkt in Duitsland vindt meestal plaats vanaf het eind van november.

Accommodaties in Dortmund

10. Of kies voor de leuke kerstmarkt in Bremen

📅 Vanaf 21 november t/m 23 december 2022

Last but not least! De kerstmarkt in Bremen is misschien wel één van de meeste unieke kerstmarkten van Duitsland. Je vindt hier namelijk de maritieme kerstmarkt Schlachte-Zauber. Hier vind je een promenade volledig in Middeleeuwse sfeer, fakkels rondom de kerstmarkten in Bremen en met sneeuw bedekte Alpenhutten. Tussendoor proef je heerlijke gebraden vis!

Welke kerstmarkt in Duitsland is jouw favoriet?

Accommodaties in Bremen

Tip: bezoek de kerstmarkten in België en Nederland of ontdek een andere leuke kerstmarkt in Europa.

Kerstmarkt Bremen

Top 10 kerstmarkten in Duitsland

1. Kerstmarkt Oberhausen
2. Kerstmarkt Berlijn
3. Kerstmarkt Aken
4. Kerstmarkt Dresden
5. Kerstmarkt Keulen
6. Kerstmarkt Düsseldorf
7. Kerstmarkt Münster
8. Kerstmarkt Hamburg
9. Kerstmarkt Dortmund
10. Kerstmarkt Bremen

Veelgestelde vragen over kerstmarkten in Duitsland

Wanneer is er een kerstmarkt in Duitsland?

Waar zijn er kerstmarkten in Duitsland?

Wat is de leukste kerstmarkt in Duitsland?

Welke stad in Duitsland heeft de grootste kerstmarkt?

Gezellige Duitse steden!

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!