kerstmarkt europa

Top 10 mooiste kerstmarkten van Europa

Waar kan je beter de kerstsfeer opsnuiven dan tussen de kleurrijke en gezellige kerstkraampjes? Ideaal om kerstcadeautjes te kopen of gewoon gezellig een weekendje weg te gaan. Weflycheap heeft de 10 mooiste kerstmarkten in Europa op een rijtje gezet.

1. ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡น Wenen

๐Ÿ“… 19 november t/m 26 december 2022

Oudere kerstmarkten dan die in Wenen ga je niet vinden. Wist je dat de traditie van kerstmarkten in Wenen is ontstaan? De Oostenrijkse hoofdstad is enorm sfeervol en al helemaal rond de feestdagen. De meest charmante kerstmarkten zijn de Wiener Christkindlmarkt bij het Rathausplatz en de kerstmarkt voor het Schรถnbrunn Paleis.

Stedentrip naar kerstmarkt Wenen

2. ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง Londen

๐Ÿ“… 18 november 2022 t/m 2 januari 2023

Londen biedt misschien wel een van de leukste kerstmarkten van Europa: het Hyde Park Winter Wonderland. Naast tal van kerstkraampjes vind je hier een schaatsbaan en reuzenrad. Verspreid door Londen vind je vele kerstmarkten dus er is altijd wel eentje in de buurt!

Stedentrip naar kerstmarkt Londen

kerstmarkt londen

Kerst in Londen

3. ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Dรผsseldorf

๐Ÿ“… 17 november t/m 30 december 2022

De kerstmarkt in Dรผsseldorf is bij uitstek geschikt voor een dagje uit. Tijdens de kerstperiode is de hele stad versierd en zul je vele kerstmarkten tegenkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nostalgische markt voor het stadhuis?

Stedentrip naar kerstmarkt Dรผsseldorf

4.ย ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช Antwerpen

๐Ÿ“… 9 december 2022 t/m 8 januari 2023

Het historische centrum van Antwerpen wordt jaarlijks omgetoverd tot Winter Wonderland. Wandel langs prachtige kerststallen en verlichting en luister naar gezellige kerstmuziek.

Stedentrip naar kerstmarkt Antwerpen

5.ย ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ฟ Praag

๐Ÿ“… 26 november 2022 t/m 6 januari 2023

De kerstmarkt van Praag is een van de mooiste kerstmarkten van Europa. Zo vind je er de bruisende kerstmarkt op het Oude Stadsplein, maar ook de knussere marktjes in de Praagse Burcht en op het Republiky-plein zijn de moeite waard.

Stedentrip naar kerstmarkt Praag

kerstmarkt kopenhagen

Kerst in Kopenhagen

6.ย ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ฐ Kopenhagen

๐Ÿ“… 18 november t/m 31 december 2022

Het Deense Kopenhagen biedt jaarlijks meerdere gezellige kerstmarkten. Zo vind je een prachtige kerstmarkt in het pretpark Tivoli met rond de 60 sfeervolle kerstkraampjes. De kerstmarkt in Kopenhagen stelt je zeker niet teleur!

Stedentrip naar kerstmarkt Kopenhagen

7.ย ๐Ÿ‡ญ๐Ÿ‡บ Boedapest

๐Ÿ“… 18 november 2022 t/m 1 januari 2023

Boedapest is natuurlijk het hele jaar door een stedentrip waard, maar vooral rond de kerst is het een sprookjesachtig tafereel. Combineer de mooie kerstmarkt met een unieke cruise op de Donau of een rondje op de schaatsbaan bij het Vajdahunyad-kasteel..

Stedentrip naar kerstmarkt Boedapest

8.ย ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Keulen

๐Ÿ“… 17 november t/m 23 december 2022

De historische binnenstad van Keulen is ieder jaar het decor voor 5 verschillende kerstmarkten. Je vindt ze op de Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt, Heumarkt en bij De Dom. De kerstmarkt bij de Dom van Keulen heeft maar liefst 160 verschillende stands.

Stedentrip naar kerstmarkt Keulen

kerstmarkt tallinn

Kerstmarkt in Tallinn

9.ย ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ช Tallinn

๐Ÿ“… 25 november 2022 t/m 8 januari 2023

De kerstmarkt van Tallinn in Estland werd een aantal jaar geleden uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa! Wij begrijpen wel waarom: een idyllisch stadsplein met een hoge kerstboom en verschillende kraampjes. Met een beetje geluk is de stad gehuld in een laagje sneeuw.

Stedentrip naar kerstmarkt Tallinn

10.ย ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช Gent

๐Ÿ“… 8 t/m 31 december 2022

Kies voor gezelligheid en bezoek de Gentse Winterfeesten. In het leuke Gent vind je genoeg kraampjes voor jouw kerstinkopen! Of maak een rondje op de grote rolschaatsbaan. Vervelen is geen optie!

Stedentrip naar kerstmarkt Gent

Tip: bezoek de kerstmarkten in Belgiรซ,ย Duitsland en Nederland

Veelgestelde vragen over kerstmarkten in Europa

Wat zijn de mooiste kerstmarkten van Europa?

Wat is de grootste kerstmarkt in Europa?

Waar boek ik een stedentrip tijdens de kerst?

Wat zijn de leukste kerstmarkten van Europa?

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!