kerstmarkt belgie

Top 10 leukste kerstmarkten van België - 2023

Ga er lekker op uit en ontdek een kerstmarkt in België! Koop leuke kerstcadeaus, slenter langs prachtige lichtbeelden en warm jezelf op met een chocolademelk. Weflycheap heeft de 10 leukste kerstmarkten van België op een rijtje gezet.

1. Magische kerstmarkt in Antwerpen

📅 9 december 2022 t/m 8 januari 2023

Ieder jaar wordt het prachtige centrum van Antwerpen omgetoverd tot Winter Wonderland. Bewonder prachtige kerststallen en verlichting en luister naar gezellige kerstmuziek in hartje Antwerpen. Ook kun je je ideaal vermaken op de grote schaatsbaan van maar liefst 1200m².

Accommodaties in Antwerpen

2. Gentse Winterfeesten

📅 8 t/m 31 december 2022

De Gentse Winterfeesten zijn terug van weggeweest. Een bezoekje aan Gent rond de feestdagen is zeker de moeite waard. Op de kerstmarkt vind je vele kraampjes met leuke decoratie en het lekkerste eten en drinken. Zoek je een unieke activiteit? Leef je dan uit op de grote rolschaatsbaan!

Accommodaties in Gent

Kerstmarkt Brussel

Kerstmarkt in Brussel

3. Kerstmarkt in het hart van Brussel

📅 25 november 2022 t/m 1 januari 2023

Winterpret en kerstsfeer ervaar je op de kerstmarkt in Brussel. Shopliefhebbers hoeven zich geen moment te vervelen! Er staan meer dan 200 kerstkraampjes op deze gezellige kerstmarkt. De prachtig verlichte gebouwen maken het plaatje helemaal compleet.

Accommodaties in Brussel

4. Kerstmarkt in Brugge: Wintergloed

📅 25 november 2022 t/m 8 januari 2023

De veelzijdige kerstmarkt in Brugge heeft veel te bieden! Maak bijvoorbeeld een wandeling waarbij je tal van lichtinstallaties op iconische plekken spot. Daarnaast zijn er meerdere markten, een winterbar en een schaatsbaan. Vervelen is geen optie!

Accommodaties in Brugge

5. Grootste en oudste kerstmarkt in Luik

📅 25 november t/m 30 december 2022

In Luik vind je de grootste kerstmarkt van België. Zo vind je er honderden chalets met kerstspullen en een dertig meter hoog reuzenrad met een magisch uitzicht over de kerstmarkt van Luik.

Accommodaties in Luik

Kerstmarkt Luik

Kerstmarkt in Luik

6. Winterland Hasselt

📅 18 november 2022 t/m 8 januari 2023

De kerstmarkt van Hasselt (België) draait om gezelligheid! Zo is er een heuse Oostenrijkse bergchalet “De Almhütte” voor het échte Alpengevoel in Hasselt. Daarnaast is er een Grand Café, schaatsbaan, reuzenrad en draaimolen voor de kids.

Accommodaties in Hasselt

7. Sprookjesachtige kerstmarkt in Durbuy

📅 25 november t/m 18 december 2022

Durbuy in de Ardennen is het hele jaar door een prachtige bestemming, maar rond de kerst is het helemaal de moeite waard! Tijdens een dagje Durbuy bewonder je vele houten kerstkraampjes, feestelijke decoratie en een overdekte schaatsbaan voor jong en oud.

Accommodaties in Durbuy

8. Leuvense Kerstmarkt

📅 7 t/m 18 december 2022

De kerstmarkt in Leuven is één van de oudste kerstmarkten in België. Je vindt er dus authentieke kerstkraampjes, lekkere streekproducten en gezelligheid voor de hele familie. Ieder jaar worden er vele toffe winteractiviteiten georganiseerd.

Accommodaties in Leuven

Kerstmarkt Leuven

Kerstmarkt in Leuven

9. Kerstmarkt in Mechelen

📅 16, 17 & 18 december 2022

Bij het kerstevenement “Mechelen houdt je warm” wandel je langs leuke kerstkraampjes met decoratie en lekkernijen. Het historische centrum van Mechelen is geheel in kerstsfeer, wat het de ideale stedentrip maakt!

Accommodaties in Mechelen

10. Het Kerstdorp van Charleroi

📅 25 november 2022 t/m 7 januari 2023

De verschillende kerstmarkten in Charleroi zijn dé plek voor liefhebbers van ambachten, zoals pottenbakken, messen maken en glasblazen. Bewonder de verschillende demonstraties. Ook is er een unieke busroute door het centrum van Charleroi.

Accommodaties in Charleroi

Tip: bezoek de kerstmarkten in Duitsland en Nederland of ontdek een andere leuke kerstmarkt in Europa.

Veelgestelde vragen over kerstmarkten in België

Welke kerstmarkten gaan door in België?

Wat is de leukste kerstmarkt van België?

Waar zijn er kerstmarkten in België?

Waar is de grootste kerstmarkt in België?

Leuke bestemmingen voor een kerstarrangement

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!