Internationale handelslieden bouwden Brugge uit tot één van de grootste Hanzesteden. In de 15de eeuw floreerde de stad zoals nooit tevoren. Grote delen van het middeleeuwse patrimonium bleven nagenoeg intact. Logisch dus dat UNESCO de volledige binnenstad als werelderfgoed. Ga op verkenning langs de mysterieuze reien, de aderen van de stad, en duik onder in de gouden eeuw van Brugge.

Je hebt Brugge pas écht gezien, als je de klassiekers bezocht. Van de Rozenhoedkaai en de Markt, over het Minnewater en de reien tot het Begijnhof, de godshuizen en nog zoveel meer. Iconische plekken die de looks van de stad bepalen en die instant bekoren. Nu eens eeuwenoud, dan weer stralend jong, maar altijd bijzonder indrukwekkend. Niet te ontbreken dus op je to-do-lijstje!

undefined

In het zuiden van Brugge ligt het Minnewater: dit kleine, rechthoekige meer was vroeger de aanlegplaats voor de trekschuiten die een vaste verbinding verzorgden tussen Brugge en Gent. Tegenwoordig is het, samen met het Minnewaterpark, een oase van rust en dé romantische plek bij uitstek. Het tragische liefdesverhaal van Minna en haar geliefde Stromberg heeft gezorgd voor een populaire legende die verhaalt dat men eeuwige liefde zal kennen wanneer men met zijn of haar geliefde over de Minnewaterbrug loopt. Vanaf de brug heb je een betoverend uitzicht op een van de meest idyllische plaatjes van Brugge.

undefined

Je kan Brugge ook verkennen met de koets!

Een romantische trip door het hart van de Brugse binnenstad langs de reien, over eeuwenoude bruggetjes op het ritme van het hoefgetrappel van het paard, wie droomt daar niet van ? De koetsier geeft uitleg en halfweg rust het paard even aan het Begijnhof terwijl u kunt uitstappen. Een ideale en uiterst persoonlijke manier om Brugge te leren kennen. Onderweg ziet u allerhande pittoreske hoekjes, diverse musea en historische sites.

Ontdek Brugge op een romantische en gemoedelijke manier. Laat je meenemen door een van de dertien koetsen langs kronkelende kasseiwegen, eeuwenoude bruggen, de Brugse reien, majestueuze en gezellige pleinen… allemaal op het gezellige ritme van paardenhoeven!

De koetsen vertrekken op de Markt (woensdagochtend op de Burg) en nemen je een halfuur lang mee langs enkele highlights van Brugge, terwijl de koetsier je meer uitleg geeft over wat je onderweg ziet. Vaste stop is het Wijngaardplein nabij het Begijnhof, waar de paarden een korte rustpauze krijgen en je zelf ook even de benen kan strekken. Eindigen doe je op de Markt. Tip: bezoek de kerstmarkt in Brugge.