Header afbeelding

Kefalonia

Kefalonia... laten we met elkaar afspreken dat je zeker deze naam onthoudt, maar je het niet door verteld. Een Grieks eiland wat nog niet door het massatoerisme is ontdekt en wat eigenlijk zo zou moeten blijven.

Verbazen en verwonderen

Waarom ik er dan toch over vertel? Laten we zeggen dat mijn enthousiasme het op dit vlak heeft gewonnen. Ik heb al best wat van de wereld gezien, maar Kefalonia heeft me echt doen verbazen en verwonderen!

Een korte vakantie spendeer ik het liefst op een fijn eiland. Heerlijk rondrijden in je huurauto door de bergen in het achterland, erna richting de kust en kleine dorpjes bezoeken. s’ Middags lekker lunchen aan het water en de dag afsluiten op een strandje in de buurt. Dit is precies de vakantie zoals je deze op Kefalonia kunt vieren en zeg nou eerlijk, daar is niets mis mee.

Kefalonia 'Verbazen en verwonderen'

Geuren en kleuren

Kefalonia is heel groen met veel Sparren en prachtige hoge Cipressen, daar ben ik gek op. Langs de kust het parelwitte strand wat zo mooi afsteekt tegen dat groene achterland. Overigens geen parelwit zand, maar parelwitte keien! Echt prima als er strandbedjes staan en je de waterschoenen bij de hand hebt. Antisamos Beach en Myrthos Beach staan op mijn favorietenlijstje. Misschien zijn die keien ook de reden waarom ik werkelijk nog nooit zo'n felblauwe zee heb gezien. Nee, mijn foto's zijn niet bewerkt! Adembenemend en inderdaad bijna onwerkelijk. Wrijf maar eens in je ogen om er zeker van te zijn dat het echt is wat je ziet.

Kefalonia wordt ook weleens het bloemeneiland genoemd. Waarom dit is wordt al snel duidelijk als je over het eiland rijdt, maar vooral de roze bloemenzee in de dorpjes vond ik erg mooi. En het geurt nog heerlijk ook. Pastelkleurige huisjes, Grieks blauwe deuren en potten en felroze bloemen, dat geeft je echt een happy holiday feeling!

Samos 'Geuren en kleuren'

 

Charmante dorpjes

Elk dorpje heeft zo z’n charme, maar speciale aandacht verdienen de dorpjes Assos en Fiskardo. In de verte zie je al het dorpje Assos aan de kust liggen, het ligt er prachtig bij met maar liefst twee baaien! Loop zeker omhoog naar de burcht, waar je kunt genieten van het uitzicht op het dorp en de zee. Ga lunchen in de baai naast het strand en proef de sfeer en de rust van deze plek… maar wat je absoluut niet mag overslaan is de route naar de kliffen aan ‘de achterkant’ van Assos. Het is even zoeken, maar als je in het dorp naar boven loopt langs het water, kom je een wat verwilderd pad tegen waar je absoluut door moet lopen. Zelf op ontdekkingstocht gaan doen we het liefst en dat levert juist geweldige reiservaringen op.

De boulevard van Fiskardo is ook zeker een (lunch)bezoekje waard. Het dorpje ligt helemaal bovenin Kefalonia, maar een stukje rijden is zeker geen straf. Tijdens het wachten op je heerlijke salade loop je even de zee in, genieten van wederom een adembenemend uitzicht. Bootjes met toeristen leggen aan, maar dat vond ik niet hinderlijk. We zaten lekker rustig, beetje mensen kijken is juist eens leuk op een niet zo’n toeristisch eiland.

Kliffen Assos 'charmante dorpjes'

Ons geheim

“Dat we dit eiland niet eerder hebben ontdekt!’ ‘Dat dit gewoon op steenworp afstand in Europa ligt!’ Dat ga je gegarandeerd tegen je reisgenoot zeggen als je Kefalonia bezoekt. Ga genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft, maar sssst mondje dicht he, dit blijft ons geheim ;-)! 

Uitzichtpunt 'Ons geheim'

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. kefalonia
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.