Header afbeelding

De verrassing die Kefalonia heet!

Relax en geniet tijdens een roadtrip door authentieke dorpjes!

Ga er lekker voor zitten, sluit je ogen en denk met me mee aan schattige dorpjes, prachtige witte zandstranden met kraakhelder water, een temperatuur van ca. 28 graden, de smaak van tzatziki en versgeperste sinaasappelsap… Waar ben jij? Ik ben op het Griekse Kefalonia! Waar? Ja, Kefalonia! Waarom denk ik aan deze bestemming? Dat ga ik in deze blog verklappen. Ik neem jullie mee tijdens mijn vakantie op Kefalonia.

Meer over Kefalonia

Voor ik jullie meer vertel over mijn ervaringen op Kefalonia, doen we eerst nog even een stukje topografie. Kefalonia is een eiland in het westen van Griekenland, gelegen in de Ionische Zee. Het ligt ten noorden van het, vaak wat bekendere, eiland Zakynthos en net ten zuiden van het eiland Lefkas.

Kefalonia is (gelukkig) nog niet tè toeristisch waardoor je in alle rust de authentieke, Griekse dorpjes kunt bezoeken. Struin door de smalle, gezellige straatjes zonder dat je tegen talloze toeristen op botst. Hier kun je nog foto’s schieten zónder mensen erop. Op dit eiland ervaar je echt nog de Griekse gastvrijheid.

Roadtrip over Kefalonia met de huurauto

Tijdens mijn vakantie hebben wij besloten een huurauto te reserveren. Ook motorscooters worden verhuurd. Geniet van de vrijheid die je voelt met een huurauto of een motorscooter en ga het eiland verkennen en beleven. Wil je het rustig aan doen, dan is dit eiland jóuw eiland. Geen stress dat je niet alles kunt zien tijdens je vakantie. Onderweg rijd je door authentieke dorpjes en zie je de mooie natuur van het eiland. Het is er groener dan ik had gedacht. Schrik niet als je onderweg een ezel of geit tegenkomt. Ze kunnen zomaar oversteken. Rijd dus niet te hard!

Leuke plaatsjes om naartoe te gaan

Argostoli

De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli. Hier vind je een hele lange, sfeervolle boulevard waar je, als je vroeg op de dag daar bent, naar zeeschildpadden kunt kijken. Je kunt ze bijna aanraken! In de ochtend komen de vissers terug in de haven en voeren dan de restjes aan de zeeschildpadden. Echt heel mooi om te zien.

zeeschildpad

Zeeschildpad

Met een kleine ferry kun je in zo’n 25 minuten vanuit Argostoli naar Lixouri varen. Lixouri heeft een autovrije winkelstraat, een groot plein met heel veel winkeltjes, terrasjes en restaurants. Weet je wat dan zo leuk is… Lekker op een terrasje gaan zitten en mensen kijken. Ik bestel een lekkere cocktail en ben helemaal in mijn element.

Leuk om te weten: in de hoofdstad Argostoli ligt De Bosset Brug die Argostoli verbindt met een tegenoverliggende oever. Deze brug bestaat al sinds 1813 en is met een lengte van bijna 700 meter, de langste stenen, overzeese brug ter wereld! Als je over deze brug wandelt met 30 graden, zoals ikzelf in de zomer, is het verstandig om een verkoelend drankje mee te nemen. Onderweg kun je veel vissers zien. Met geluk zullen er ook zeeschildpadden met je mee zwemmen. Op zoek naar wat activiteit? Huur dan een waterfiets om op je gemak over het water te dobberen.

Eenmaal weer terug? Neem dan lekker een kop koffie of een verkoelend ijsje. Er zijn zoveel leuke, moderne koffietentjes en ijssalons. Heerlijk!

Ook vanuit andere plaatsen kun je met goede bootverbindingen naar andere Griekse bestemmingen. Je kunt naar het buureiland Zakynthos, je kunt naar Lefkas, Peloponessos en het kleine eilandje Ithaka. Ook leuk is het om een combinatiereis te maken van deze bestemmingen. Bijvoorbeeld een aantal nachten Kefalonia en dan met de boot naar Lefkas of Zakynthos of zelfs allebei als je de tijd hebt.

Assos

Stop zeker bij het schilderachtige dorpje Assos. Neem hier echt even de tijd. Hier kun je namelijk heerlijk in de kleine baai zwemmen en zonnen. Ook kun je hier een leuk boottochtje regelen bij een van de locals en heerlijk lunchen bij één van de tavernes aan het water met uitzicht op de kleurrijke huizen. Zo nu en dan zie je hier de jetset met een flink jacht binnenvaren en pronken.

TIP: Drink hier bij een van de vele koffiebars een heerlijke frappé!

Assos Kefalonia

Fiskardo

Fiskardo vind ik persoonlijk het mooiste dorp van Kefalonia. Het heeft een mondaine, luxere uitstraling. Met een gezellige, levendige boulevard boordevol tavernes, restaurants en boetiekjes. Je kunt hier heerlijk rondslenteren en rondkijken. De baai ligt vol met zeilboten. Ben je een liefhebber van vis en zeevruchten? Dan kun je hier echt je hart ophalen!

Mocht je toch liever de typisch Griekse gerechten willen proeven, dan kan dat natuurlijk overal. Schieten er nu ook beelden aan je voorbij van een heerlijke Pita Gyros, Souvlaki, Tzatziki, Griekse salade en dan zo’n lekker toetje als Baklava? O, was ik maar weer daar.

Strandliefhebbers opgelet

Voor de echte strandliefhebbers; de stranden van Myrtos, Petani en Antisamos zijn geweldig. Wij gingen voornamelijk naar Myrtos beach. Van bovenaf gezien lijkt het een wit zandstrand, maar eenmaal op het strand beneden zul je zien dat het allemaal kleine witte kiezelstenen zijn. Vaak worden er van bovenaf mooie foto’s gemaakt, je hebt ze vast wel eens gezien op Instagram.

TIP: Probeer als het kan de zonsondergang op Myrtos Beach mee te pakken, die is namelijk echt heel indrukwekkend.

Myrtos beach

Nog een leuk uitstapje voor onderweg is Melissani. Dit is een ondergronds meer waar je met kleine bootjes over het meer vaart langs druipsteengrotten. Het water is hier ongelofelijk blauw en helder! Dit vond ik wel erg toeristisch, dus zit je niet op drukte en wachtrijen te wachten, ga vroeg of juist later op de dag.

Lassi

Lassi, is de grootste en drukste badplaats op Kefalonia met twee prachtige stranden: Platis Gialos Beach en Makris Gialos Beach. Tip: Costa Costa Beach Club. Hier kun je lekker genieten van muziek, een poederfijn zandstrand met heerlijke luxe ligbedden, smoothies en het zeewater…. Je waant je in de Caribbean!

En… hebben jullie inmiddels zin om Kefalonia snel eens te bezoeken? Echt DOEN.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de verrassing die kefalonia heet
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.