Header afbeelding

Ontdek het pareltje Kefalonia!

Met het mooiste strand van Griekenland

Deze zomer heb ik mijn vakantie doorgebracht op het prachtige eiland Kefalonia. Mijn vriend en ik zijn twee zomers geleden naar Corfu geweest. Dit was ons erg goed bevallen! Het Griekse eten, de relaxte sfeer, de mooie azuurblauwe zee...! Dit wilden wij graag een keer herhalen.  Griekenland bestaat uit zoveel eilanden, dat wij het moeilijk vonden om te kiezen! Tegenwoordig is het echter makkelijk uit te zoeken en googelde ik 'top 10 eilanden Griekenland'. Tussen de vele mooie eilanden vond ik Kefalonia. Net als Corfu ligt dit eiland in de Ionische zee. Kefalonia is in vergelijking met het buurteiland Zakynthos de rustige variant. Dit sprak ons gelijk aan!  Zie hieronder alle leuke tips voor je volgende vakantie in Kefalonia!

Lassi Kefalonia

We verbleven in het plaatsje Lassi. Lassi ligt precies tussen het vliegveld en de hoofdstad van het eiland in. Het ligt ook aan enkele mooie stranden. Dit leek ons de perfecte verblijfplaats.  We hadden een appartementje geboekt dat enkele minuten lopen was van het Makris Gialos strand. Hier hebben we onze eerste dag uitstekend vermaakt!  Lassi is een populaire badplaats. Hierdoor was er een groter aanbod restaurantjes en winkeltjes die je kon bezoeken!  Een aanrader is restaurant Phaedra waar je heerlijke klassieke Griekse salade kunt eten. Het toetje 'banoffee pie' mag je zeker ook niet overslaan! De Griekse keuken begint wat later dan in Nederland. Het is dan ook leuk om pas tegen negen uur 's avonds te gaan eten. Wanneer je je buik hebt vol gegeten en terugloopt naar je appartement, kom je onderweg allemaal leuke souvenirwinkeltjes tegen waar je cadeautjes en souvenirs kunt inslaan!

Zonsondergang Lassi Kefalonia
Zonsondergang Lassi Kefalonia

Met de bus naar Argostoli, hoofdstad van Kefalonia

Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia. Vanuit Lassi kun je gemakkelijk met de bus naar Argostoli toe. Je kunt ook gaan lopen. Te voet doe je er ongeveer een half uur tot drie kwartier over. In de zomer is de temperatuur rond de 30 graden dus wij kozen echter voor de bus met airco! Onze wandeling begon langs de boulevard bij de haven en eindigde bij de loopbrug die Argostoli verbindt met Drapano. Dit is de langste brug die gemaakt is over zee! 's Ochtends leggen de vissersboten aan in de haven. Op dit tijdstip heb je een grote kans de Caretta Caretta zeeschildpadden te zien zwemmen. De schildpadden komen af op het visafval wat de vissers niet gebruiken en overboord gooien. Daarna zijn wij doorgelopen naar de winkelstraat van Argostoli: Lithostroto. Hierhebben we even gewinkeld en een terrasje gepakt en zijn daarna teruggelopen naar het busstation richting Lassi.

Tip: ik zit niet graag stil op vakantie en wil zoveel mogelijk nieuwe plekken ontdekken! Tijdens ons verblijf hebben wij daarom drie dagen een auto gehuurd, omdat de mooie plekken op het eiland vrij ver van elkaar liggen. Dit is dus een grote aanrader!  Ik raad je wel aan een auto te kiezen die goed in de bergen kan rijden.

Roadtrip naar het oosten: Melissani Cave en Sami

Op de eerste dag met de auto zijn wij naar de Melissani Cave gereden. Dit ligt een uur rijden vanaf Lassi. De Melissani Cave is een grot met een ondergronds meer. Precies boven het meer is de bovenkant van de grot ingestort, waardoor het licht prachtig naar binnen schijnt op het meer. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Wij wilden het meer graag bezoeken wanneer de zon op het hoogste punt staat, om twaalf uur 's middags, en het licht het mooist naar binnen valt. Helaas hadden meerdere mensen dit idee. Grote bussen blokkeerde de parkeerplaats. Het was ontzettend druk en wij hebben bijna anderhalf uur in de rij gestaan. Niet ideaal, maar het laatste stuk wachten is al in de tunnel richting het meer, waar de groene en blauwe tinten van het water je al tegemoet kijken.

Melissani Cave Kefalonia
Melissani Cave Kefalonia

Je zit met een man of tien in het bootje en het gaat heel snel. In tien minuten vaar je over het meer. Een gids die ook de boot bestuurt vertelt je in een rap tempo wat historie over deze plek. Deze nadelen terzijde, is het zeker de moeite waard deze grot te bezoeken! Het is een klein stukje paradijs en door de kleuren heeft het een sprookjesachtig tafereel dat wordt gecreëerd door de zon die door het gat in de grot schijnt.

Melissani Cave Kefalonia met boot
Melissani Cave Kefalonia

Het plaatsje Sami ligt vlakbij de Melissani Cave. We hebben een wandeling door het kleine centrum gemaakt en hebben heerlijk gegeten bij Deco Art Cuisine. Hier kun je leuk zitten in de haven aan het water. De vis is voortreffelijk!

Myrthos Beach en Assos

Op de tweede dag zijn wij naar Myrthos Beach gereden en het plaatsje Assos gereden. Myrthos Beach is één van de mooiste highlights van het eiland. 

Myrthos Beach, het mooiste strand van Griekenland?

Myrthos wordt ook wel het mooiste strand van Griekenland genoemd. Vanaf het Myrthos ‘viewing point’ snap je waarom. Je kijkt het dal in naar een prachtig strand met het felste blauwe water. Vanaf het water kijk je naar de oneindige zee. De zon gaat aan deze kant van het eiland ook onder, wat spectaculaire plaatjes opleveren. Wij zijn hier aan het eind van de ochtend heen gereden en hebben de hele middag op het strand gelegen en lekker in de zee gezwommen. Er is een kleincafeetje waar je koud drinken kunt krijgen en wat kleins te eten.

Myrthos Beach Kefalonia
Myrthos Beach Kefalonia Griekenland

Het plaatsje Assos, Kefalonia

Later die middag reden we verder naar het noorden, naar het plaatsje Assos. Na een afdaling via talloze haarspeldbochten arriveerden we in Assos waar we laat in de middag aankwamen. Hier hadden we gelijk spijt van, want het is hier prachtig. Het is mijn favoriete plek van het eiland geworden. Geniet van de leuke gekleurde huizen, de prachtige baai en het mooie strandje met de turquoise zee onder de bomen. Ook kun je een wandeling maken naar de ruïnes van het kasteel, waarvandaan je een prachtig uitzicht over Assos hebt. Aangezien wij hier laat in de middag arriveerden, besloten wij om morgen weer terug te keren om wat langer van Assos te kunnen genieten. Nadat we heerlijk uit eten waren geweest bij Platanos - waar je als toetje de huisgemaakte baklava gewoon moét proeven - reden we weer terug naar huis.

Assos kefalonia Griekenland
Assos Kefalonia Griekenland

Het Noordelijkste puntje van Kefalonia: Fiskardo

Onze laatste dag met de auto bewaarde wij voor een langere route. Helemaal in het noordelijkste puntje van Kefalonia ligt het schilderachtige vissersplaatsje Fiskardo. Het heeft een pittoreske, kleurrijke haven waar veel zeiljachten aanleggen. Je kunt heerlijk door de smalle straatjes slenteren of je ploft neer op een van de vele terrasjes aan het water. Fiskardo is bovendien een van deweinige plaatsen die nauwelijks is aangetast door de aardbevingen in 1953. Veel rijke mensen wonen in Fiskardo. Het wordt daarom ook wel het ‘Saint Tropez van Kefalonia’ genoemd. Hier vindt je boetiekjes die wat duurder zijn, maar ook leuke, bijzondere spullen verkopen. Na de lunch reden we weer terug om Assos opnieuw te bezoeken waar we de hele middag lekker aan het strand hebben gelegen, genietend van deze prachtige plek. De terugweg naar huis bracht ons ook weer langs het Myrthos viewing point, waar een korte stop natuurlijk niet kon ontbreken.

Fiskardo Kefalonia
Fiskardo kefalonia

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. ontdek het griekse eiland kefalonia
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.