Voorbereiden op een verre reis | Weflycheap

Voorbereiden op een verre reis

Voorbereiden op een verre reis

Je hebt eindelijk een land/continent gevonden waar je heen wilt. En dan, wat moet je dan allemaal nog doen om je reis in goede banen te laten verlopen. Laten we vooropstellen, tijdens je reis kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Maar wat kun je doen om zo goed mogelijk aan de ‘start’ te verschijnen.

verre reis

Vlucht

Wanneer je al ruim van te voren weet wanneer je ongeveer gaat (op een aantal dagen speling na) raden wij je aan om de prijzen in de gaten te houden. Vliegtickets kun je in de gaten houden en boeken via WeFlyCheap. Je moet er wel rekening mee houden dat je computer cookies verzameld en dat op deze manier de prijs van een ticket opeens omhoog kan schieten. Verwijder daarom regelmatig je cookies om dit te voorkomen. Daarnaast is het zo dat hoe dichter je op de vertrekkende datum komt hoe duurder het wordt, dit in tegenstelling tot een chartervlucht. Wij raden je ook aan om ongeveer 3 á 4 maanden van te voren je tickets te boeken, mits je deze tijd natuurlijk nog hebt. Via internet kom je diverse tips tegen op welke dagen je het beste je tickets kan boeken. Wij raden je aan om dat op dinsdag te doen, omdat dan de tickets het goedkoopst zijn.

Vaccinaties

Wanneer je een verre reis in het vooruitzicht hebt is er een grote kans dat je vaccinaties moet halen. Het verschilt per continent welke je moet halen. Omdat wij zelf geen arts zijn raden wij je aan om naar de website van de GGD te gaan en uit te zoeken welke vaccinaties jij nodig hebt voor je reis. Veel vaccinaties moet je eenmalig halen (met wellicht een herhaling na een half jaar) en zijn daarna 10/25 jaar geldig. Een eenmalige, belangrijke investering dus!

Planning reis

En dan nu natuurlijk het belangrijkste en leukste onderdeel van je voorbereiding, de planning van je reis! De voorpret kan beginnen. Wij halen zelf altijd een aantal boeken in huis over het land. Ga naar een boekhandel of ANWB winkel en je treft er voldoende boeken aan. Wij gaan zelf vaak 3 á 4 weken naar een land/continent en in dit tijdsbestek willen wij zoveel mogelijk zien/doen, maar ook relaxen. Zorg er voor dat je je reis niet overplant en houdt ruimte voor onvoorziene zaken. Het kan zomaar gebeuren dat je ergens vast komt te zitten of dat je op zo’n mooie plek terecht bent gekomen dat je nog helemaal niet verder wilt.

Wij boeken zelf altijd de eerste nacht (of twee) van onze reis vooraf. Zo kom je in ieder geval relaxed aan en kan vanaf daar je reis écht beginnen. Tegenwoordig kan je ’s morgens via wifi al kijken welke kamers er nog vrij zijn in de plaats waar je later op de dag aankomt. Dit voorkomt een hoop stress door in de aangekomen plaats nog op zoek te gaan, mét je zware backpack, naar een slaapplaats. Al heeft dat laatste ook zijn charme.

Overige zaken (bankzaken / backpack / paspoort / visum)

Omdat je een verre reis hebt geboekt ben je hoogstwaarschijnlijk in een ander continent aangekomen. Zorg vooraf dat je bij je bank instelt dat je ook buiten Europa kan pinnen, zorg er ook voor dat wanneer je in een ander continent overstapt je óók daar kunt pinnen. Zelf hebben wij dit een keer gehad toen wij naar Mexico gingen (Midden Amerika) met een overstap in Houston (Noord Amerika), je kan dan mooi niet pinnen op het vliegveld. Wij raden je te allen tijden aan om een creditcard aan te schaffen, je kunt nog lang niet in ieder land terecht met een Nederlands bankpasje. Wanneer je een creditcard aanschaft zouden wij de keuze laten vallen op een visa card, deze is wereldwijd bekent waardoor je er overal mee uit de voeten kunt.

Een goede backpack is uiteraard ook zeer belangrijk, deze moet goed aansluiten op je rug, niet te groot zijn, maar je moet wel alles mee kunnen nemen. Ga hiervoor naar een speciaalzaak waar ze je écht goed kunnen helpen, via internet kom je ook een hoop tegen maar een foto kan altijd een vertekend beeld geven.

Voor veel landen heb je een visum nodig, vaak kan je die bij aankomst aanschaffen, wat vaak ook iets goedkoper in aanschaf is dan in Nederland. Kijk vooraf wel wat je nodig hebt en hoe je dit moet betalen. Vorig jaar zijn wij naar Tanzania geweest. Hier konden wij een visum kopen “on arrival”, dit moest wel een briefje van 50 dollar zijn. Goed om te weten natuurlijk en op Schiphol kan je al dollars pinnen, wat het je bij aankomst een stuk gemakkelijker maakt. Sowieso zijn dollars op zak altijd handig, want die worden bijna overal geaccepteerd!

Hebben jullie al vaker een verre reis gemaakt en nog extra tips? Laat het achter in een reactie! Ga je binnenkort op je eerste verre reis? Dan hopen wij dat je iets aan onze tips zult hebben en wensen wij je alvast een fijne reis!

verre reis

Mis nooit meer een topdeal!