Header afbeelding

Wat te doen in Rome?

Top 10 bezienswaardigheden

Rome, misschien wel één van de mooiste steden van de wereld. Het is een stad vol met iconische monumenten, verborgen schatten en culinaire hoogstandjes. Maar met zoveel te zien en te doen, waar begin je? Daarom hebben wij de top 10 bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet! Zodat jij een onvergetelijke trip maakt naar Rome! 

Top 10 bezienswaardigheden Rome

  1. Colosseum
  2. Vaticaanstad
  3. Trevifontein
  4. Het Pantheon
  5. De charmante wijk Travestere
  6. Forum Romanum
  7. Piazza Navona
  8. Gelato bij Giolitti
  9. Villa Borghese
  10. De Spaanse Trappen

Stedentrips naar Rome

1. Colosseum

Het Colosseum is niet alleen een symbool van Rome, maar van het hele Romeinse Rijk. Waardoor het echt de must-see van de Italiaanse hoofdstad is! Het amfitheater behoort tot een van de zeven wereldwonderen.Het Colosseum werd millennia geleden gebruikt voor dieren- en gladiatorengevechten. Gelukkig als je nu het Colosseum bezoekt hoef je niet meer te vechten, maar kan je rustig erdoorheen struinen.

TIP! Wil jij het Colosseum bezoeken tijdens jouw citytrip? Maar wil je niet in de lange rij staan voor de tickets, dan kan je een combiticket bij het Forum Romanum. Zo zijn de rijen korter en kan je beide bezoeken. 

Collosseum

Het Colosseum, Rome 

2. Vaticaanstad

Met een oppervlakte van slechts 100 hectare vind je in hartje Rome het kleinste land ter wereld!  Als het centrum van de katholieke kerk, is Vaticaanstad een must-visit. En er is echt genoeg te doen! Bezoek de Sixtijnse Kapel, met adembenemende muur- en plafondschilderingen van de enige echte Michelangelo. En natuurlijk het fysieke hoogtepunt van Vaticaanstad, de Sint-Pietersbasiliek. Deze kan je ook beklimmen voor een geweldig uitzicht over Rome. Het is wel een behoorlijke klim met steile trappen. 

St Pietersbasiliek

Sint-Pietersbasiliek, Rome 

3. Trevifontein

De Trevifontein is meer dan alleen een fontein; het is een symbool van Rome's eeuwenoude tradities. Een echte traditie is om met je ogen dicht en de rug naar de fontein toe, een muntje met je rechterhand of je linkerschouder in de fontein gooit. Als je op deze manier een muntje in de fontein gooit, zou je ooit terugkeren in Rome! 

Trevi Fontein

De Trevi Fontein

4. Het Pantheon

Ben je bekend met de legende van de tempel met een opening in het dak waar het nooit doorheen regent? Het Pantheon is een archeologisch wonder die oorpsronkelijk bedoeld was als tempel voor de goden. Het is een van de best bewaarde gebouwen uit de Romeinse tijd. Kleine funfact: Wanneer het het hard regent, kan het wel degelijk naar binnen regenen. Het gat zorgt voor een opwaartse luchtstroom, waardoor druppels van lichte regen verdampen. Maar het is natuurlijk veel leuker om in de veronderstelling te zijn dat het niet naar binnen kan regenen in het Pantheon. 

Wanneer je het Pantheon verlaat, vergeet dan niet om een moment te nemen op het Piazza della Rotonda, het plein waarop het staat. Omringd door levendige cafés en met een fontein in het midden, is het de perfecte plek om te zitten en te ontspannen. 

Pantheon

Het Pantheon

5. De charmante wijk Travestere

Trastevere is een van de meest karakteristieke en charmante wijken van Rome. Deze historische wijk, met zijn smalle straatjes en middeleeuwse architectuur, biedt een glimp van het authentieke Romeinse leven, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots. Bij het betreden van Trastevere word je onmiddellijk getroffen door de levendige sfeer. Overdag zie je lokale bewoners die hun dagelijkse boodschappen doen in kleine boetiekjes, terwijl 's avonds de wijk tot leven komt met een bruisend nachtleven. 

6. Forum Romanum

Het Forum Romanum was het kloppende hart van het oude Rome. Terwijl je tussen de ruïnes loopt, kun je je bijna voorstellen hoe het leven hier 2000 jaar geleden was. Of je ziet alleen maar stenen, dat licht een beetje aan je verbeelding. Het Forum is echt super indrukwekkend en zeker een bezoekje waard! 

Forum Romanum

Forum Romanum

7. Piazza Navona

Piazza Navona is niet zomaar een plein; het is een levend kunstwerk en een van de mooiste pleinen van Rome. Maar dat kan je bijna over elk plein in Rome zeggen. Het plein staat vol met prachtige fonteinen, waaronder de beroemde Fontein van de Vier Rivieren van Bernini. Het is een plek van levendige energie, met straatartiesten, schilders en muzikanten die hun talenten tentoonstellen. De omliggende cafés zijn perfect voor een espresso of een gelato terwijl je de wereld voorbij ziet gaan.

Terrazza Borromini

Terrazza Borromini

8. Gelato bij Giolitti

Gelato en Rome gaan hand in hand. Maar waar kan je nou de lekkerste gelato vinden? In Rome vind je een overvloed aan gelateria's, elk met hun eigen specialiteiten. Van klassieke smaken zoals chocolade en vanille tot meer avontuurlijke zoals basilicum of zwarte truffel. Maar bij Giolitti haal je de allerlekkerste ijsjes. En laat je niet afschrikken wanneer er een rij staat, want deze is zo voorbij. In Rome kunnen de temperaturen ook zeker oplopen, dus een ijsje is zeker een welverdiende traktatie! 

9. Villa Borghese

Villa Borghese is Rome's antwoord op Central Park. Dit uitgestrekte groene gebied is een oase van rust in de drukke stad. Je kunt er wandelen, fietsen of gewoon ontspannen bij een van de vijvers. In het park ligt ook de Galleria Borghese, een museum met de grootste kunstwerken van Italië, waaronder werken van Bernini, Caravaggio en Titiaan. Villa Borghese is perfect voor wanneer je even aan de drukte van Rome wilt ontsnappen.

Villa Borghese

Villa Borghese

10. De Spaanse Trappen

Een bezoekje aan de Spaanse Trappen mag ook zeker niet ontbreken tijdens jouw trip naar Rome. De Spaanse Trappen zijn meer dan alleen een plek om te zitten en te ontspannen. Ze zijn een icoon van Rome! In de lente zijn de trappen bedekt met prachtige azalea's, wat zorgt voor een spectaculair zicht.

Terrazza del pincio

Terrazza del pincio

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in rome
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.