Header afbeelding

Alle wegen leiden naar Rome

Bezienswaardigheden en eettentjes

De stad van de liefde, goed eten en overal waar je kijkt zie je de geschiedenis en oude architectuur. Eindeloze barretjes waar de Italianen een espresso achterover gooien in de morgen en waar je officieel na 11 uur in de ochtend geen cappuccino mag bestellen want dat doen alleen de toeristen. Ik geef jou dé tips voor het lekkerste eten, toeristische plekken én de perfecte plek om de rust op te zoeken midden in de drukke stad, Rome.

Het Vaticaan en Sint-Pietersbasiliek

Waarschijnlijk het beroemdste museum ter wereld en anders wel in Europa, het Vaticaan museum. De Sint Pieters basiliek is van ver af al te zien. Maar als je bij het Vaticaan aankomt en je op het plein van de Sint Pieters basiliek loopt is het adembenemend mooi. Overal staan beelden, zie je de geschiedenis terug en ben je verbaasd over de architectuur. Je kan helemaal rondom het plein lopen en meerdere fonteinen spotten en vooral ook je ogen uitkijken over de hoeveelheid toeristen en de manier waarop iedereen selfies maakt. Het Vaticaan museum is één van de meest indrukwekkende musea waar ik zelf ben geweest, al dan niet het meest indrukwekkende. Het is bizar groot, dat dan weer wel en je kan er dan ook makkelijk drie uur lang rondlopen. Je kan dit zelf doen of een tourguide boeken waar je een oortje in krijgt en per hal informatie krijgt. Er hangen schilderijen, er staan beelden en aardewerk van duizenden jaren geleden. Ik vind het zeker de moeite waard als je een beetje interesse hebt in kunst. En aan het einde van het museum eindig je in de Sixtijnse kapel. Met hét beroemdste schilderij van Michelangelo. Klein detail, hier mogen jammer genoeg geen foto’s gemaakt worden.

Sint-Pietersbasiliek
Sint-Pietersbasiliek Rome

Colosseum Rome

Als iemand het over Rome heeft, is er een grote kans dat ze het Colosseum hebben gezien. Het theater dan meer dan 2000 jaar geleden is gebouwd en waar de meeste bizarre dingen zijn gebeurd. Vanaf buiten heb je een prachtig zicht op het bouwwerk en zie je de geschiedenis aan alle kanten. Het plein rondom het Colosseum is ook prachtig, veel groen en nog meer oude gebouwen en pleinen. Je kan natuurlijk ook het theater in en dan krijg je echt een gevoel wat er hier allemaal is gebeurd. Je ziet nog het veld waar de gevechten plaats vonden en later ook de paardenshows. Maar je ziet ook de kleine hokjes waar de gevangenen zaten voordat ze letterlijk voor de leeuwen werden gegooid.

Trastevere

Dit is mijn absolute favoriete buurt in Rome en hier ga ik dan ook elke keer als ik in Rome ben, weer meerdere keren heen. Natuurlijk als je in Rome bent, wilt je het beste en authentiek Italiaans eten en daar is dit de perfecte plek voor. Ik had op Yelp meerdere restaurants opgezocht en alle beste zaten in Trastevere. Van pasta en pizza tot bruschetta en arancini, al het heerlijke en verse Italiaans eten vind je hier. Grazia & Grazielle en Hostaria La Botticella zijn mijn go to restaurants wanneer ik weer eens in Rome ben. Vriendelijke bediening, ontzettend lekker eten én ook zeker betaalbaar. Loop na je lunch of diner zeker door de kleine straatjes. Er zit overal ontzettend veel sfeer en de gebouwen zijn bekleed met plantjes en bloemen en er zitten overal leuke kleine winkeltjes.

Travestere Rome
Travestere Rome

Piazza Navona

Het plein waar je uren kan zitten om naar toeristen te kijken en te genieten van een drankje of een ijsje. Over dit plein kan ik ook weer zeggen dat het mijn favoriete plek in Rome is, maar heb het gevoel dat ik dit bij alles zeg. Piazza Navona is een groot plein met meerdere fonteinen, beelden en restaurants. Ik koop graag een ijsje of wat te drinken en neem plaats op een bankje en genieten van alle straatmuzikanten en toeristen. Natuurlijk kan je ook plaats nemen op een van de terrassen maar houdt dan wel rekening met het feit dat je hier de hoofdprijs betaald voor eten een drinken.

Piazza Navona Rome
Piazza Navona Rome

Dé beste tiramisu en ijsjes vind je hier

Als er iets is dat je moet eten wanneer je in Rome bent, is het natuurlijk tiramisu en ijs. De bekendste ijssalon in Rome is zeker Giolitti. Mensen als Audrey Hepburn, Barack Obama en de Paus zijn hier geweest. De ijssalon bevindt zich vlak bij het Pantheon en hier worden de ijsjes gemaakt met een spatel in plaatst van met een ijsschep zoals in Nederland. Ontzettend veel verschillende smaken en allemaal met de hand gemaakt en dit proef je ook echt. Natuurlijk zijn er door heel Rome ontzettend veel ijssalons te vinden, maar Giolitti mag je niet overslaan. Tiramisu is mijn favoriete toetje en als ik in Italië ben, bestel ik dit minimaal een keer per dag. Toen ik terugging naar Rome, besloot ik even goed research te doen en kwam ik Pompi Tiramisù tegen. Ik deelde mijn ouders mee dat we hier heen gingen en ik kan je vertellen, het stelde niet teleur. Wat Bar Pompi heel slim doet, is dat ze kleine doosjes met tiramisu verkopen. Je kan dan zelf je eigen smaak kiezen die je wilt en deze kan je vervolgens bij de kassa afhalen. Er is keuze uit originele tiramisu maar ook met aardbeien, pistache of pure chocola. Het wordt allemaal vers gemaakt en het is precies een goede portie voor een persoon.

Tramisu Rome
Tiramisu Rome

Orto Botanico di Roma

Ben je een beetje overweldigd door alle drukte in de stad en houdt je van natuur? Dan is dit de plek waar je naar toe moet. Ik had deze botanische tuin gevonden bij iemand op Instagram en besloot dit te boeken als ik weer eens naar Rome zou gaan. Deze botanische tuin ligt midden in de wijk Trastevere maar ik beloof je, als je hier binnen loopt merk je niet dat je in een drukke stad bent. Het is een oase van stilte en je kan hier genieten van verschillende bloemen, planten en je hebt meerdere greenhouses waar je in kan. Je kan ook plaats nemen op een van de vele bankjes en genieten van de stilte.

Orto Botanico di Roma
Orto Botanico di Roma

Vervoer Rome

Wat ik fijn vind aan Rome is dat je gemakkelijk kan reizen door de stad maar ook een hoop goed aan te lopen is. Zo heb je meerdere toeristische plekken dicht bij elkaar die makkelijk te lopen zijn. Wil je van de ene kant van de stad naar de andere, neem dan de bus of de metro. Er zijn verschillende kaarten te koop voor één of meerdere dagen waarmee de zowel met de bus als met de metro kan reizen. Deze kaarten zijn bij metro stations of kiosken te koop.

Verblijven in Rome

Er zijn ontelbare hotels, hostel en B&B’s in Rome dus er is keuze genoeg. Qua prijs en locatie lopen de verblijven ontzettend uiteen. Je kan midden in de stad in een super deluxe hotel zitten voor de hoofdprijs maar ook in een betaalbare hostel. Ikzelf ben erg fan van Airbnb en in Rome zijn er ontzettend veel goede en betaalbare te vinden. De laatste keer zat ik in een appartement via Airbnb op 10 minuten loopafstand van Vaticaanstad. Hierdoor zit je tussen de lokale mensen en zit je vaak midden tussen de bruisende eettentjes waar je in de ochtend samen met de Italianen koffie zit te drinken. Rome is echt één van mijn favoriete plekken op de wereld zoals je hebt kunnen lezen. Ik vind het een prachtige stad vol geschiedenis, het is betaalbaar en het eten is de kers op de tiramisu zoals ik het zou zeggen. Het is dan ook zeker een aanrader om hier een keertje heen te gaan en optimaal te genieten van de stad!

Ben je enthousiast geworden en wil je nu ook op vakantie naar Rome? Boek hier dan een voordelige vakantie.

Verblijven in Rome
Verblijven in Rome

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. alle wegen leiden naar rome
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.