Header afbeelding

De leukste Interrail routes van Europa

Ga op ontdekking!

👩🏽‍💻 Geschreven door Esmée

Ben je op zoek naar een spannend avontuur? Ga op Interrail door Europa! Pak je spullen en verken de leukste plekken. Tijdens een Interrail kies je zelf waar je naartoe gaat en hoelang je overal blijft. Je hopt zo van de ene naar de andere bestemming.

Of je nu een bepaald land volledig wilt ontdekken of dat je op stedentrip naar de  leukste steden in Europa vertrekt. Natuur, cultuur & nieuwe bestemmingen wachten op jou!  Laat je inspireren door de meest betoverende Interrail routes in Europa!

Ontdek interrailen!

Wat is een Interrail pas?

Met een Interrailpas reis je onbeperkt door verschillende landen in Europa met de trein. Je hebt de vrijheid om je eigen reisroute te bepalen en deze onderweg zelfs nog te veranderen. Met de leukste Interrail routes voor de boeg en een Interrail-pas in je hand, ben je klaar voor een onvergetelijke vakantie. Europa wacht op je! 

Kies voor je Interrail reis uit verschillende soorten interrail passen. Wil je één land ontdekken, dan heb je de One Country Pass. Wil je juist meerdere landen bezoeken dan vertrek je met een Interrail Global Pass. Het gebruik van een Interrail-pas is eenvoudig. Je hoeft alleen maar je pas te activeren op de eerste dag van je reis en vervolgens kan je vrijwel elke trein pakken. Ideaal!

Interrail reis

De leukste Interrail routes

Een van de grootste voordelen van reizen met een Interrail-pas is de flexibiliteit. Pas je reisroute aan als je ergens spontaan langer besluit te blijven. Dit geeft je alle vrijheid. Toch kan het fijn zijn wel een klein plan van tevoren op te stellen. Wij hebben een aantal toffe Interrail routes voor je op een rijtje gezet om je alvast wat inspiratie te geven voor je eigen Interrail! 

1. Ontdek de betoverende Balkan

De Balkan is de perfecte locatie voor een geweldige Interrail. Je hebt er prachtige nationale parken, gezellige steden, een unieke cultuur en meer!

  • Vertrek eerst naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Deze stad staat bekend om haar schattige straatjes.

  • Vervolg je route naar de leuke hoofdstad van Kroatië, Zagreb.

  • Ontspanning hoort er ook bij dus heerlijk zonnen op de stranden van Split is een must of waag een dansje in een van de clubs. 

  • Vervolgens vertrek je naar Dubrovnik, deze mooie stad is gelegen aan de Adriatische Zee en heeft een prachtig oud centrum.

  • Verlaat Kroatië en ontdek het pittoreske stadje Kotor in Montenegro.

  • Eindig je reis in de unieke hoofdstad van Bosnië en Herzegovina: Sarajevo.

Interrail route Balkan

2. Vertrek naar Scandinavië

Bij de Interrail zijn ook verschillende veerbootmaatschappijen aangesloten. Een geweldige Interrail door Scandinavië ligt daardoor binnen handbereik! 

  •  Je vertrekt eerst naar Tallinn, de hoofdstad van Estland! Ontdek de straatjes en het lekkere eten.

  • Vertrek vanaf Tallinn met de boot naar Helsinki in Finland om daar eerst met de trein naar Turku te vertrekken en vervolgens met de boot naar het mooie Stockholm in Zweden

  • Vervolg je route naar Oslo in Noorwegen! Oslo is een levendige stad met veel leuke hotspots!

  • Na Oslo vertrek je met de trein via Göteborg naar Malmö in Zweden. Deze leuke stad wil je niet missen tijdens je reis! 

  • Na Malmö is het tijd voor de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen! Binnen 35 minuten sta je al in deze stad bekend van de gekleurde haven. Dit is ook gelijk het eindpunt van je Interrail!  

Interrail route Scandinavië

3. Van west naar oost Europa

De bekendste Interrail route: van Londen naar Istanbul. Je route loopt van west tot oost Europa en onderweg stop je in prachtige steden! Deze route is een echte klassieker. 

  • Je begint je Interrail in Londen, de hoofdstad van Engeland. Deze prachtige stad zit vol fantastische hotspots.

  • Vanaf hier vertrek je met de trein naar Parijs in Franrijk, de stad van de liefde! Bezoek de Eiffeltoren, Notre Dame en meer! 

  • Na Parijs reis je door naar München in Duitsland. Eet de lekkerste braadworst en geniet van de omgeving!

  • Met de trein ga je daarna naar Zagreb, de mooie hoofdstad van Kroatië.

  • Vervolg je route verder de Balkan in en ontdek Belgrado in Servië.

  • Vanaf Belgrado vertrek je met de trein naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Ontdek de unieke gebouwen! 

  • Het laatste stukje van je Interrail! Vertrek vanuit Sofia naar het zonnige Istanbul in Turkije! Hier eindigt je fantastische Interrail van west naar oost Europa.

Interrail route west naar oost Europa

Voor welke Interrail route je ook kiest! Op Interrail is een fantastisch avontuur die je niet wilt missen. Grijp je kans en ontdek de mooiste plekken in Europa. Van bruisende steden tot magische natuur. Europa is echt prachtig en een Interrail is de ideale manier om dat te ontdekken. Koffers pakken en gaan! 

  1. Home
  2. blog
  3. de leukste interrail routes van europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.