Header afbeelding

6 reisroutes in Europa

Pak de auto en ga op avontuur!

Occasion kopen? Check! Nu je trotse eigenaar bent van een geweldige auto, is het tijd om de weg op te gaan en Europa te verkennen. Of je nu op zoek bent naar adembenemende natuur, historische steden of pittoreske dorpjes, Europa has it all!

1. De Romantische Route, Duitsland

Begin je avontuur in het hart van Europa, Duitsland, en volg de beroemde Romantische Route. Deze route strekt zich uit van Würzburg tot Füssen en neemt je mee door betoverende stadjes, schilderachtige valleien en middeleeuwse kastelen. Je kunt eenvoudig met je eigen auto naar Duitsland reizen via de goed onderhouden snelwegen. Start in Würzburg en rijd langs de historische Route 66 van Duitsland.

2. De Ring of Kerry, Ierland

Als je van ruige kustlijnen en groene heuvels houdt, dan is de Ring of Kerry in Ierland de perfecte roadtrip voor jou. Je kunt met je eigen auto naar Ierland reizen door de veerboot vanuit Frankrijk te nemen. De Ring of Kerry biedt prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan en adembenemende kliffen. Vergeet niet te stoppen in sfeervolle stadjes zoals Killarney en Kenmare.

3. De Transfăgărășan-weg, Roemenië

Voor avontuurlijke reizigers is de Transfăgărășan-weg in Roemenië een absolute aanrader. Deze adembenemende route slingert door het Făgărașgebergte en biedt spectaculaire uitzichten op bergtoppen en watervallen. Reis met de auto naar Roemenië via Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te genieten van de prachtige landschappen en de beroemde Balea-meer.

4. De Route des Grandes Alpes, Frankrijk

Voor liefhebbers van berglandschappen is de Route des Grandes Alpes in Frankrijk een droom die uitkomt. Met je eigen auto kun je eenvoudig naar het beginpunt, het Meer van Genève, rijden. Vervolgens leidt de route je door de Franse Alpen, langs iconische bergpassen zoals de Col du Galibier en de Col de l'Iseran. Geniet van pittoreske bergdorpjes en indrukwekkende uitzichten op de bergen.

5. De Plitvicemeren naar Dubrovnik, Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn prachtige kustlijn, maar een roadtrip van de Plitvicemeren naar Dubrovnik brengt je ook naar het betoverende binnenland. Met je eigen auto kun je naar Kroatië reizen via Slovenië of Hongarije. Onderweg kun je genieten van de natuurlijke schoonheid van de Plitvicemeren en de historische charme van Dubrovnik, de 'Parel van de Adriatische Zee'.

6. De Noorse fjordenroute, Noorwegen

Voor de ultieme roadtripervaring in het noorden van Europa kun je met de auto naar Noorwegen reizen. Begin in Bergen en volg de Noorse fjordenroute langs diepe fjorden, majestueuze bergen en schilderachtige dorpjes. Je zult versteld staan van de ongerepte natuur en de mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de frisse lucht.

Voordat je op weg gaat, zorg ervoor dat je auto in goede staat verkeert en klaar is voor een avontuur op de Europese wegen. Controleer de bandenspanning, remmen en vloeistoffen om onverwachte problemen te voorkomen.

Dus, waar wacht je nog op? Het binnenland van Europa wacht op je met prachtige landschappen, rijke geschiedenis en onvergetelijke ervaringen. Stap in je auto, volg deze routes en maak herinneringen voor het leven! 

  1. Home
  2. blog
  3. reisroutes in europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.