Header afbeelding

De leukste roadtrips door Europa

Ontdek de mooiste routes!

Europa zit vol met onvergetelijke roadtrips die je kunt maken. Of je nu wilt genieten van de zon, jezelf wilt onderdompelen in de lokale cultuur of meer wilt leren over de geschiedenis, Europa heeft het allemaal. Wij hebben een top 10 met de leukste roadtrips door Europa voor je op een rijtje gezet. Van kronkelende bergwegen tot idyllische kustlijnen en pittoreske dorpjes. Ontdek deze mooie plekken!

Bekijk hier meer rondreizen door Europa

1. Ontdek de mooie Alpen 

Route des Grandes Alpes is een adembenemende route door de Alpen in Frankrijk. Je start je roadtrip bij Thonon-les-Bains aan het prachtige Meer van Genève en je eindigt in Menton aan de Franse Rivièra. De route is in totaal 684 km lang en neemt je mee door pittoreske bergdorpjes, over kronkelende wegen met prachtig uitzicht! Als liefhebber van natuur is dit zeker een fantastische route

Bekijk roadtrips door Frankrijk

De Franse Alpen

de Franse Alpen

2. Verken oogverblindend IJsland 

De Ring Road in IJsland is een 1332 kilometer lange route. De weg loopt rond het hele land en neemt je mee langs spectaculaire watervallen, geisers, gletsjers en indrukwekkende vulkanen. Het is de perfecte manier om de unieke natuur van IJsland te ontdekken. Tijdens de route kom je ook langs steden als Reykjavik en Akureyri. Tijd om je koffers te pakken.

Bekijk roadtrips door IJsland

Ring Road in IJsland

Ring Road in IJsland

3. Check de Schotse glorie

De North Coast 500 in Schotland is de Schotse versie van de welbekende Route 66 in de Verenigde Staten. Deze 805 kilometer lange route brengt je langs de prachtige Schotse kustlijn en door de Schotse Hooglanden. Het is een unieke route met hoge bergen, mooie meren, charmante dorpjes en historische kastelen. Dat wil je zien!

Bekijk roadtrips door Schotland

North Coast 500 in Schotland

North Coast 500 in Schotland

4. Vertrek naar de schitterende Amalfikust

De Amalfikust in Italië is populair! Deze bijzondere kustlijn strekt zich uit van Sorrento tot Salerno. De kronkelende weg langs de kust biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en de schattige dorpjes die tegen de rotsen zijn gebouwd. Gekleurde huisjes, prachtige stranden, helderblauw water en heerlijk Italiaans eten, dat vind je aan de Amalfikust!

Bekijk roadtrips door de Amalfikust

Amalfi in de Amalfikust in Italië

Dorpje Amalfi, Amalfikust in italië

5. Bezoek gezellig Oostenrijk

De Grossglockner Hochalpenstrasse is een prachtige route die door de Alpen van Oostenrijk slingert. De weg verbindt de plaatsen Zell am See en Lienz. Volg deze route en bekijk het adembenemend uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Ook de omringende bergen en gletsjers zijn prachtig. Wat wil je nog meer?

Bekijk roadtrips door Oostenrijk

Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk

Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk

6. Ontdek spectaculair Roemenië

De Transfagarasan is een van de meest spectaculaire routes in Roemenië. Tijdens deze route rijd je over kronkelwegen door het hoogste gebergte van Roemenië: het Fagaras-gebergte. Tijdens de route kom je de mooie valleien van Transsylvanië tegen en heb je uitzicht over de bergen. Tip: Ben je een fan van motorrijden? Deze route is erg populair onder motorrijders vanwege de vele haarspeldbochten en het landschap.

Bekijk roadtrips door Roemenië

Transfagarasan Roemenië

Transfagarasan Roemenië

7. Reis naar Noord-Ierland 

De Causeway Coastal Route is een route die je meeneemt langs de prachtige kustlijn van Noord-Ierland. De route biedt uitzicht op de kliffen, de zee en de indrukwekkende Giant's Causeway, een natuurfenomeen bestaande uit duizenden basaltkolommen. Let’s go!

Bekijk roadtrips door Noord-Ierland

Giant's Causeway Noord-Ierland

Giant's Causeway Noord-Ierland

8. Vertrek naar prachtig Kroatië

De Dalmatische kust in Kroatië is de perfecte combinatie van zon, zee & cultuur. De route begint in Dubrovnik, waar je kunt genieten van de historische bezienswaardigheden en het kristalheldere water. Vanaf daar kun je langs de kust rijden en genieten van pittoreske dorpjes, prachtige stranden en het indrukwekkende uitzicht op de Adriatische Zee. Klinkt geweldig, toch?

Bekijk roadtrips door Kroatië

Dubrovnik in Kroatië

Dubrovnik in Kroatië

9. Op naar adembenemend Noorwegen 

De Trollstigen Route in Noorwegen is een betoverende route door de bergen in Noorwegen. Tijdens de route kom je indrukwekkende watervallen tegen, zoals de Trollstigen-waterval. Daarnaast rijd je langs steile bergwanden, fjorden en meer. Deze route is niet voor niets erg populair onder toeristen. Tijdens de route kan je stoppen op verschillende uitzichtpunten. Perfect om een mooie foto te maken of gewoon te genieten van het uitzicht!

Bekijk roadtrips door Noorwegen

Trolligsten route Noorwegen

Trolligsten route Noorwegen

10. Let’s go to Zweden

Deze roadtrip door Zweden langs de Gouden Kust biedt een schitterende combinatie van natuur, cultuur en historie. De route begint in Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden, waar je kunt genieten van de bruisende sfeer en vele bezienswaardigheden.

Vervolgens rijd je langs de prachtige kustlijn met zijn talloze eilandjes en baaien. Onderweg passeer je schilderachtige vissersdorpjes en historische stadjes, zoals Fjällbacka. De Gouden Kust eindigt in Strömstad, een charmant stadje aan de grens met Noorwegen. Vanaf hier kun je een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden. Wat een bijzondere route!

Bekijk roadtrips door Zweden

Fjällbacka Zweden

Fjällbacka in Zweden

Tips voor je roadtrip door Europa 

Tijdens een rondreis door Europa is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Je wilt natuurlijk optimaal kunnen genieten van je vakantie! Hier zijn een aantal tips om rekening mee te houden, zodat je op een zorgeloze roadtrip kunt vertrekken!  

Plan je route

Het is verstandig om van tevoren goed je route uit te stippelen. Zorg ervoor dat je precies weet waar je naartoe gaat. Zo voorkom je dat je verdwaalt en kun je optimaal genieten van het mooie uitzicht en de leuke plekjes die je onderweg tegenkomt. Dat wil je toch? 

Check je auto

Niemand heeft zin om tijdens zijn vakantie met pech langs de weg te staan. Voorkom dit door je auto voor vertrek goed te controleren. Denk aan je oliepeil, bandenspanning en remmen. Neem tijdens het rijden ook genoeg pauzes of wissel van bestuurder. Zo zit je zonder vermoeidheid achter het stuur en voorkom je ongelukken. Niet met je eigen auto op roadtrip? Kies voor een huurauto

Bekijk hier huurauto's

Ga voorbereid op reis

Ook niet onbelangrijk is het meenemen van voldoende snacks en drinken! Je weet niet wanneer je weer een wegrestaurant of benzinestation tegenkomt. Vooral tijdens routes door de bergen is dit belangrijk! Vergeet ook niet je reisverzekering te regelen. In het geval dat je wel met pech onderweg zit, ben je op deze manier goed verzekerd. 

  1. Home
  2. blog
  3. de leukste roadtrips door europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.