Header afbeelding

Dit zijn de beste snorkelplekken in Europa

Bewonder de prachtige onderwaterwereld op de mooiste plekken!

Snorkelend kun je de onderwaterwereld op een geweldige manier ontdekken, het is een populaire activiteit bij veel vakantiegangers. Hiervoor hoef je écht niet helemaal naar de Rode Zee in Egypte of de Great Barrier Reef in Australië. Ook in Europa zijn er fantastische snorkelplekken te vinden en met een paar uurtjes vliegen ben je al op deze mooie plekken. Lees hieronder wat de beste snorkelplekken in Europa zijn! Waar zou jij wel eens willen snorkelen?

Zakynthos

Parelwitte stranden, kraakhelder water en Caretta Caretta schildpadden… dat is waar Zakynthos bekend om staat. Zakynthos behoort hierdoor zeker tot één van de populairste snorkelplekken in Europa. Dit paradijselijke Griekse eiland is overspoeld met mooie plekjes om te snorkelen. Ga zeker naar Marathonisi om de Caretta Caretta schildpadden te zien. Dit kleine eilandje gelegen in de baai van Laganas ten zuiden van Zakynthos wordt namelijk ook wel Turtle Island genoemd. Als je goed kijkt, zie je dat dit eilandje ook nog eens op een schildpad lijkt. Wauw… hier moét je wel naartoe zeg!

Beste snorkelplekken Europa

Malta

Malta is een geweldige bestemming voor snorkel liefhebbers! Je vindt hier veel baaitjes en rotsachtige inhammen waar het water kraakhelder en blauwer dan blauw is. Er zijn in Malta ontzettend veel mooie snorkelplekken te bewonderen. Zo is de beroemde Blue Hole op het eiland Gozo is erg geliefd bij snorkelaars. Ook de Blue Lagoon bij het eiland Comino is een schitterende plek om te snorkelen. Verder is de baai Għar Lapsi ook een perfecte plek voor snorkelaars. Kortom, Malta is een paradijs voor snorkelaars!

Beste snorkelplekken Europa

Frankrijk

Plage de la Palud behoort tot het Nationaal Park Port-Cros gelegen nabij het eiland Port-Cros in de Middellandse Zee. Nationaal Park Port-Cros is één van de oudste natuurparken van het Middellandse Zeegebied. Plage de la Palud is speciaal aangelegd voor snorkelaars, zo is er een onderwaterpad en is het gebied gemarkeerd met boeien waar je informatie over de onderwaterwereld kunt vinden. In dit kraakheldere water vind je bizar veel verschillende vissoorten, maar ook scheepswrakken kun je hier tegenkomen. Deze plek is mega populair onder snorkelaars, dus hier moet je als snorkelaar écht een keer heen!

Beste snorkelplekken Europa

Kroatië

De kust van Kroatië is een populaire bestemming voor snorkelaars. Met name de kust van de Adriatische Zee is een ideale plek om te snorkelen. Het eiland Lošinj is een geweldige plek voor snorkel liefhebbers. Dit eiland is wat minder toeristisch en daardoor kun je hier in alle rust de onderwaterwereld bekijken. Mali Lošinj is hier de mooiste plek om te gaan snorkelen, het water is hier kraakhelder en dat zorgt voor een onderwaterzicht van wel 40 meter. Ook langs de kustlijn van de stad Makarska kun je prachtig snorkelen. Je kunt hier met een beetje geluk zelfs zeepaardjes spotten! We love it...

Beste snorkelplekken Europa

IJsland

Bij snorkelen denk je waarschijnlijk niet meteen aan IJsland. Toch beschikt IJsland over één van de mooiste snorkelplekken ter wereld, namelijk de Silfra kloof in het Nationaal Park Þingvellir. Je kunt hier snorkelen tussen de twee tektonische platen van Noord-Amerika en Eurazië. Deze plek beschikt over het helderste en schoonste water ter wereld en dat zorgt voor een onderwaterzicht van zo’n 100 meter. Bizar… Je kunt hier het hele jaar door snorkelen met een begeleide tour. Tijdens het snorkelen kun je zelfs de bodem van de naastgelegen lagune zien. Deze plek is magisch én moet op je bucketlist!

Beste snorkelplekken Europa

Italië

Italië is een geweldige bestemming voor snorkelaars en met name de eilanden Sardinië en Sicilië zijn super populair. De populairste snorkelplek van Sicilië, San Vito Lo Capo, vind je in het noorden van het eiland. Verder is het Italiaanse eiland Elba een paradijsje voor snorkel liefhebbers. Ga zeker snorkelen in de prachtige baai van Sant’Andrea. Tijdens het snorkelen op de mooiste plekken in Italië kun je dolfijnen, schildpadden, zeesterren en veel verschillende vissoorten tegenkomen. Dat klinkt toch geweldig?! 

Beste snorkelplekken Europa

  1. Home
  2. blog
  3. beste snorkelplekken europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.