Header afbeelding

Samos

7 hoogtepunten

Samos, het groenste eiland van Griekenland. Op dit eiland kom je gezellige schilderachtige dorpjes tegen, azuurblauw water en lekkere zoete wijnen. In deze blog lees je een aantal hoogtepunten van dit idyllische eiland!

1. Het dal van de Nachtegalen

Het dal van de nachtegalen is een uniek natuurlijke gebied. Je vindt het tussen de bergdorpen Agios Konstatinos en Manolates, langs het beekje Kakorema. Het is een prachtig gebied om te gaan wandelen en hierna te gaan eten in een restaurant in Manolates. Bovendien is het hier genieten van de fraaie uitzichten vanuit de pittoreske dorpjes.

het dal van de Nachtegalen Samos
Het dal van de Nachtegalen

2. Vissersdorpje Kokkari

Kokkari is een van de populairste badplaatsen van Samos. Het is een pittoresk vissersdorpje met een haven en een gezellig uitgaansleven. Kokkari is een knus dorpje, met vriendelijke inwoners en leuke restaurants en bars. Er zijn twee boulevards aan het water met o.a. souvenirwinkeltjes. Wanneer je naar het strand wilt, kun je kiezen uit twee stranden met helder blauw water.

Kokkari Samos

3. Pythagorion

Pythagorion is een leuke en levendige stad in het zuidoosten van Samos. Het eiland is vernoemd naar de Griekse filosoof Pythagoras. De stad heeft een haven met veel zeilschepen en oude vissersdorpjes. In de stad zijn er veel leuke restaurants en cafe's waar je een hapje kunt eten of een drankje kunt doen. Pythagorion is de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos.

Pythagorion Samos
Pythagorion Samos

4. Lemonakia Beach

Lemonakia Beach is een populair kiezelstrand bij Kokkari op Samos. Het strand ligt verborgen achter de cipressen en pijnbomen. Via een paar trappen loop je naar het strand en het helderblauwe zeewater. Het uitzicht bovenaan de trappen is prachtig. Op het strand staan ligbedden en parasols. Langs het strand zijn er een aantal restaurants met terrassen.

Lemonakia Beach Samos
Lemonakia Beach Samos

5. De Grot van Pythagoras

De Grot van Pythagoras is de schuilplaats van Pythagoras toen hij op de vlucht was voor Polycrates. Om bij de grot te komen kun je een pittige wandeling maken vanaf Kampos. Als je geen zin hebt om te wandelen, kun je ook parkeren op de parkeerplaats die 300 meter van de grot zit.

De Grot van Pythagoras Samos
De Grot van Pythagoras Samos

6. Potami watervallen

Potami is de naam van het strand. Het is één van de mooiste stranden van het eiland. Achter het strand van Potami loopt een zandweg de bossen in, richting een prachtige kloos. Hier bevinden zich de watervallen van Potami. Onderweg kom je een oude kerk tegen die in de 11e eeuw is gebouwd. Om de watervallen te kunnen zien moet je door het water lopen dat ongeveer 1.20 meter diep is. Voordat je je hieraan waagt, mag je dit restaurantje niet missen!

Potami Samos
Potami Samos

7. Kusadasi

Kusadasi is een een badplaats in Turkije. De badplaats heeft brede zandstranden, een wandelpromenade in de haven en vele winkels en restaurants. Het centrum van Kusadasi biedt een mix van enerzijds toeristische winkels en restaurants en anderzijds authentiekere plekjes, zoals theehuizen, parkjes en smalle autovrije straatjes. Je kunt met een boot vanaf Samos naar de Turkse badplaats. Aangezien het maar een paar kilometer van Samos af ligt, zie je het in de verte al liggen!

Strand Kusadasi

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de 7 hoogtepunten van samos
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.