Header afbeelding

Roadtrip naar Zweden

Via Duitsland en Denemarken

Duitsland

Dag 1: 

Eindelijk begon onze roadtrip richting Denemarken. Nadat we alles in de auto hadden ingeladen, vertrokken wij richting Hamburg. Het was 6 uur lang rijden richting Hamburg, waarvan 1 uur lang een heftige bui dus kwamen we met een brandschone auto aan. Na 6 uur rijden waren we eindelijk in Hamburg! Hier maakten wij een tussenstop, omdat het best vermoeiend is om in één keer door te rijden naar Denemarken.

Het hotel waarin wij verbleven heette Holiday-inn hotel, prima kamer met een bad erin. Nadat we alles hadden uitgeladen besloten wij een drankje te doen bij de bar! We hebben toen een super leuke stel ontmoet uit Los Angeles. We hadden we het super gezellig en van de Baileys gingen we naar de Cocktails. Dit was een goed begin van onze vakantie! #Vacaytime

Denemarken

Dag 2:

Mama en ik begonnen de dag rond 09:00 uur met een verfrissende duik in het zwembad van het hotel. Mijn vader lag nog heerlijk te slapen, want hij moest goed uitgerust zijn voor nog een lange reis naar Denemarken. Rond 11:30 uur vertrokken wij richting Denemarken.

We moesten 2 uur rijden naar Puttgart en vanaf daar gingen wij op een ferry naar Denemarken. De naam van de ferry is Scandlines. Op de ferry had je best veel winkeltjes waar je van alles kon kopen, het was er echter wel duurder dan in Duitsland. Er was ook een casino, waar ik natuurlijk heen ging!

Uiteindelijk was ik aangekomen in Denemarken. De omgeving leek op die van Nederland, want er was  heel veel groen. De zon scheen fel en het was ongeveer 21 graden (kouder dan in Nederland) . Toen wij in Kopenhagen aankwamen, was het best druk op de weg. We zochten een leuke restaurant om te gaan eten. Wij hadden lekker en pittig indiaans gegeten bij het restaurant B-India. #Kiptandori De straat waarin we aten vond ik erg op Antwerpen lijken, voornamelijk de wat oudere huizen. Na het eten zijn we naar het bekende standbeeld gegaan genaamd de kleine zeemeermin.

Even later hadden wij een hotel gevonden in een rustige omgeving van Denemarken. Het was een prima hotel aan het water en het had een bosrijke omgeving. In de avond gingen we poolen in het hotel!

Dag 3:

Om 11:00 uur gingen wij uitchecken en ontbijten in het hotel. Het ontbijt was jammer genoeg niet fantastisch, want er was niet zoveel keus. Het ontbijt geef ik hierom een 6.

Na het ontbijt gingen wij naar Nyhavn, dit is een bekende straat met allemaal verschillende terrasjes aan het water. Langs het water hadden de huizen ook allemaal verschillende kleuren; roze, geel, blauw en oranje dit was erg leuk om te zien! Nyhavn is echt een aanrader om een keer bezocht te hebben, als je in Kopenhagen bent. Het is wel een drukke straat, want alle toeristen willen daar natuurlijk heen.

Toen we klaren waren met onze drankjes, liepen wij naar Kasteel Amalienborg. Daar zagen we toen bewakers met zwaarden en grote zwarte hoeden aan het oefenen, het leek een beetje op Londen. #Besteng

Wisten jullie dat de langste winkelstraat van Europa in Kopenhagen is? Het heet Stroget! 

We zochten een parkeerplaats om te kunnen parkeren, maar echt alles zat vol. Hierom besloten wij om er maar enkel doorheen te rijden, echter was dit ook erg moeilijk. Het was super druk met allemaal mensen die aan het winkelen waren en je kwam er lastig tussen.

Zweden

Om 15:00 uur reden wij richting Zweden, naar het prachtige plaatsje Malmö! Dit was ongeveer dertig minuten rijden vanaf Kopenhagen, valt best mee toch?

We reden over de langste brug van Europa (16km), die loopt namelijk van Zweden naar Denemarken! We moesten €62,00 tol betalen om er overheen te mogen. Het bedrag was voor de heenreis, want ook op de terugreis is het €62,00. Je bent in totaal dus €124,00 kwijt.

Ons hotel heette Quality with View, dit is een 4 sterren hotel. Toen wij aankwamen kregen wij een familie kamer, welke super ruim was. Ik zei tegen mijn ouders: 'het is hier groot genoeg om te dansen, als ik straks jarig ben'. Het hotel is gelegen tegenover een shopping mall en het station, ideaal dus.

Aangezien wij in Kopenhagen niet konden shoppen wegens de drukte, gingen wij naar de shopping mall in Malmö. Het was hier gelukkig een stuk rustiger, hierdoor kon ik op mijn gemakje alles bekijken. De mall was erg groot en vernieuwd en had twee verdiepingen. De prijzen waren er echter wel duurder dan in Nederland, hierom heb ik enkel een rok gekocht. Na het shoppen zagen wij het bekende restaurant Vapiano en kregen gelijk trek in pasta (met extra kaas).

In de avond gingen wij naar een bekende buurt in Malmö genaamd: Lilla Torg. Je had hier allemaal gezellige restaurants en cafés. We hadden toen een aantal drankjes gedronken en twee snack plankjes besteld op het terras. Op 1 van de snack plankjes lag knäckebröd dit is echt iets Zweeds en super lekker! #Uitproberen

Dag 4:

Om 0:00 uur was het mijn verjaardag! Wij hebben toen geproost in het hotel en gedanst (aangezien we genoeg ruimte hadden).  In de ochtend gingen wij ontbijten in het hotel, het was gelukkig uitgebreid. Je had er van alles: kaas, komkommer, tomaat, sla, genoeg brood, ei, worst etc.

Na een stevig en lekker ontbijt, besloten wij op het gemakje terug te rijden naar Nederland. Het was ongeveer 10 uur rijden van Zweden naar Nederland. We hadden een tussenstop gemaakt in Bremen (Duitsland) en gingen uit eten bij een all you can eat restaurant voor mijn verjaardag.

Het restaurant heet: Shangri-La, het eten was echt top! Je had zoveel meer keus en het was ook goedkoper dan in Nederland, per persoon was het €22,50. Ik eet nooit mosselen, maar sinds ik daar ben geweest hou ik ervan! Hun hadden de mosselen bereid met gesmolten kaas erover heen en als je mij ergens blij mee kan maken, dan is het kaas. Tevens hadden ze verschillende soorten sushi, want ja hou je vast: Sushi met hagelslag is best lekker! :-)

Vanaf Bremen naar Nederland was het nog ongeveer 5 uur rijden, we waren dus op de helft! Om 02:00 uur s’ nachts waren wij thuis aangekomen en allemaal erg moe. We besloten dus gelijk te gaan slapen.

Een roadtrip is uitdagender om te doen, want je ziet heel veel van de omgeving en persoonlijk vind ik het veel avontuurlijker. Echter kan het wel vermoeiend worden, let daarom wel op dat je goed uitrust. 

Tips: De hotels hebben wij geboekt via www.booking.com. De Scandinavische landen zijn wat duurder, als je het vergelijkt met Nederland. Hou hier dus wel rekening mee. Mijn vader en ik hadden een wijntje en biertje besteld, dit was in totaal €16,00. Verder zijn het prachtige landen, die je kunt vergelijken met Nederland en België.   

  1. Home
  2. blog
  3. roadtrip denemarken
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.