Header afbeelding

7x de mooiste wijnhotels in Europa

Met welke wijnlover moet jij naar deze gave hotels?

Wijnloversss opgelet! Wist je dat er in Europa verschillende hotels te vinden zijn die volledig in wijnthema zijn ingericht? Tof hè! Ga je voor een wijnproeverij of wil je graag een rondleiding door de wijngaarden of wijnmakerij? Alles is mogelijk! Wij hebben voor jou uitgezocht wat de mooiste wijnhotels in Europa zijn, zodat jij deze gave hotels snel kunt bezoeken. Welke wijnliefhebber moet jou écht eens meenemen naar een wijnhotel? 

Praktik Vinoteca, Barcelona

Verblijven in een wijnhotel klinkt al geweldig, maar het wordt nog gaver dat dit in één van de populairste steden van Europa kan! In hartje Barcelona vind je het volledig in wijnstijl ingerichte hotel Praktik Vinoteca. Dit hotel heeft een eigen wijndeskundige in dienst die jou alles kan vertellen over wijn. In dit gave hotel zie je overal leuke wijn details terugkomen. Zo zijn de richtingwijzers in de gangen van het hotel gemaakt in de vorm van wijnflessen. Tel jij alle wijnflessen die in dit hotel staan? Dan ben je wel even bezig…

Mooiste wijnhotels in Europa

The Yeatman, Porto

In de op één na grootste stad van Portugal geniet je van de lekkerste wijntjes in de typische wijn wijk Vila Nova de Gaia. The Yeatman in Porto is een luxe 5-sterren wijnhotel met een spa, een groot binnen- en buitenzwembad en een hottub met panoramisch uitzicht op de stad. Het restaurant van het hotel is bekroond met twee Michelinsterren en serveert typisch Portugese gerechten met bijpassende wijnen. Iedere week wordt er in The Yeatman een wijnproeverij georganiseerd, waar je bijzondere Portugese wijnen kunt proeven. Boek een Master Suite om te slapen in een bed gemaakt van een groot wijnvat!

Mooiste wijnhotels in Europa

Marqués de Riscal, Rioja Spanje

In de heuvels van de Spaanse Rioja regio ligt het super-de-luxe 5-sterren hotel Marqués de Riscal. Heb jij ooit zo’n bijzonder designhotel gezien? Kom even helemaal tot rust in de Vinothérapie Spa waar je kunt genieten van een behandeling met druiven. Klinkt misschien een beetje gek, maar probeer het vooral! Verder vind je hier luxe kamers met zwarte marmeren badkamers, twee restaurants en een wijnbar. Het hotel organiseert rondleidingen bij de wijngaarden van Marqués de Riscal en het Vivanco Museum, het grootste wijnmuseum van Europa!

Mooiste wijnhotels in Europa

The Winery Hotel, Zweden

Ga jij liever naar een land in Scandinavië? Geen probleem, dat kan! In het Zweedse plaatsje Solna vind je The Winery Hotel, op slechts een kleine 10 kilometer van Stockholm. In dit wijnhotel vind je een eigen wijnmakerij achter de glazen wand in de lobby. Hier worden verschillende soorten wijnen gemaakt die je kunt proeven in het hotel. Verder beschikt het hotel over een wijnbar en een rooftop bar en zwembad. Wil je alles weten over de Zweedse wijnen? Volg dan een rondleiding om je kennis uit te breiden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wijnproeverij, zodat je meteen kunt testen welke wijn jou het best smaakt!

Mooiste wijnhotels in Europa

The Wine House Hotel Quinta da Pacheca, Portugal

Wederom een prachtig wijnhotel in Portugal! Midden in de populaire Douro vallei ligt The Wine House Hotel Quinta da Pacheca omgeven door wijngaarden. De Douro vallei is de oudste wijnregio ter wereld en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Ga je voor een wijnproeverij, een rondleiding door de wijngaarden of kies je liever voor een picknick of kookles? De keuze is helemaal aan jou! Boek een Deluxe Bungalow en verblijf in een wijnvat. Vanuit het wijnvat heb je een prachtig uitzicht op de vele wijngaarden, dat is lekker wakker worden zeg!

Mooiste wijnhotels in Europa

Cava & Hotel Mastinell, Spanje

Dit wijnhotel is een pareltje in de Spaanse regio Penedès! Tussen de wijngaarden in ligt het opvallende 5-sterren Cava & Hotel Mastinell. Het design van dit hotel is héél bijzonder, het lijkt op een wijnrek gevuld met wijnflessen. De moderne kamers zijn zo ontworpen dat ze lijken op de binnenkant van een wijnfles. Hoe gaaf is dat?! Je verblijft op nog geen uur van Barcelona, dus je kunt een verblijf in Cava & Hotel Mastinell super goed combineren met een verblijf in het wijnhotel Praktik Vinoteca in hartje Barcelona. Met wie ga jij wijnen, wijnen, wijnen in deze Spaanse wijnhotels?

Mooiste wijnhotels in Europa

Hotel De Vrouwe van Stavoren, Friesland

Wait… what?! Een wijnhotel in Nederland? Sure! Aan de oude haven van het Friese Stavoren vind je hotel De Vrouwe van Stavoren. Hier kun je overnachten in een luxe wijnvat! Naast normale hotelkamers beschikt dit leuke hotel namelijk ook over twaalf originele wijnvaten die zijn omgebouwd tot mega sfeervolle kamers. Kies uit een groot wijnvat of een wijnvat met wellness als je voor een ultra ontspannen vakantie gaat. Geniet van alle luxe in je mega bijzondere verblijf. Dit is the place to be voor wijnlovers! 

Mooiste wijnhotels in Europa

  1. Home
  2. blog
  3. mooiste wijnhotels europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.