Header afbeelding

Vakantie Kroatië

Een vakantie Kroatië betekent grimmige kustlijnen, mooie baaien en stranden, grootse natuur en gastvrijheid. Stuk voor stuk kenmerken die Kroatië tot een fantastisch vakantieland maken! Ook zijn er vele natuurparken te vinden en de steden zijn prachtig met kleurrijke façades. 

Hier boek je een goedkope vakantie Kroatië

Een vakantie Kroatië is de beste keuze!

Ga genieten van een onvergetelijke vakantie in Kroatië! Ontdek de ongerepte landschappen, de wonderschone parken, de ruige berglandschappen en de prachtige Dalmatische kust met kilometerslange stranden. Kroatië heeft veel te bieden voor zowel zonliefhebbers, actievelingen, romantische stellen, feestbeesten en voor een gezinsvakantie. Een vakantie Kroatië is van alle markten thuis!

Top 3 hotels in Kroatië

Nog een reden waarom een vakantie Kroatië een aanrader is, is het ruime aanbod aan accommodaties. Of je nou een echte liefhebber van luxe bent, liever in een kleinschalig hotel verblijft of kiest voor een camping: de perfecte accommodatie is te vinden in Kroatië! Is een van onderstaande hotels misschien wat voor jouw vakantie naar Kroatië?

  1. TUI BLUE Medulin ****
    Dit Adults Only hotel zorgt ervoor dat jouw vakantie in Kroatië helemaal in het teken staat van ontspanning. Dankzij zijn ligging aan het strand, wellness en luxe kamers kom je hier niets te kort!
  2. Pagus ****
    Dit kindvriendelijke 4-sterren hotel op het eiland Pagus is een heerlijke plek. Terwijl jij heerlijk ontspant in het wellnesscentrum, vermaken de kids zich bij de animatie. 
  3. Hotel Plaza Duce ****
    Dit hotel is een waar pareltje. Met zijn dakterras, uitzicht op zee en spafaciliteiten is dit een favoriet onder veel vakantiegangers. Tijd om te gaan genieten!

Haven Brac Kroatie

Wat te doen @ vakantie Kroatië

De beste manier om alle highlights  te ontdekken tijdens een vakantie Kroatië is door middel van een rondreis met de auto. De highlights van Kroatië zijn erg divers, gezien het rijke aanbod aan steden, kustgebieden en nationale parken. Deze móét je gezien hebben:

Bezoek de leukste plekken

Naast de hoofdstad Zagreb heeft Kroatië nog veel meer leuke stadjes die zeker een bezoek waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld het eiland Brac of het oude Romeinse Dubrovnik, dat ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd wordt. Ga met de funicular (soort tram) naar de top van de Srđ of wandel over de stadsmuren voor een onvergetelijk uitzicht over deze mooie havenstad.

Ook het idyllische Pula is meer dan de moeite waard tijdens een vakantie Kroatië. Dit is een stadje aan de kust van het Kroatische schiereiland Istrië met een rijke geschiedenis. Tenslotte is ook een bezoekje aan het veelzijdige Hvar aan te raden. Lonely Planet heeft deze stad in 2012 in de top 5 van de mooiste steden ter wereld geplaatst. Kom hier tot rust op het zandstrand, geniet van de vele uitgaansgelegenheden en breng een bezoek aan Fort Fortica en de kathedraal van Hvar.

Relaxen op het strand

Kroatië heeft een kustlijn van wel 5.835 km lang! Een klein deel hiervan vormt de kustlijn van het vaste land en maar liefst 4.058 km vormt de kustlijn van de Kroatische eilanden. Kroatië heeft namelijk 1185 eilanden! Er zijn dan ook genoeg stranden te vinden in Kroatië waar je heerlijk kunt relaxen. 

Een echte aanrader is toch wel het Zlatni Rat strand op het eiland Brac. Dit eiland staat bijna altijd in de top 3 van mooiste stranden van Europa. Dit strand is soms een beetje te toeristisch, maar het is een heerlijke plek om te zonnen en zwemmen of om watersporten te beoefenen. Wat je ook zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie Kroatië is een boottocht naar de Elafiti eilanden. Vertrek vanaf Dubrovnik en breng een bezoek aan Kolocep, Lopud en Šipan. Deze boottocht zal je wonderlijke plekjes, kliffen en stranden laten zien!

Kroatië Brac

Ontdek de natuur!

Naast leuke stadjes en mooie stranden, staat Kroatië het meest bekend om haar wonderschone natuur. Kroatië heeft maar liefst 8 nationale parken en 11 natuurparken. Een absolute must-visit tijdens een vakantie Kroatië zijn de Plitvice meren. Loop over houten loopbruggetjes langs de indrukwekkende watervallen en de helderblauwe meren. Deze sprookjesachtige natuur zal je doen verbluffen.

Een andere must is het Nationaal Park Krka. Hier kun je wandelen over verschillende paden en vlonders langs watermolens, watervallen, stroomversnellingen, beekjes en moerassen. Aan het eind van de magische wandeling kan je een verfrissende duik nemen in de Skradinski buk waterval.

Stedentrip Zagreb

De hoofdstad van Kroatië is de gezellige stad Zagreb. Het is één van de goedkoopste steden van Europa en daarom perfect voor een citytrip! De beste manier om het levendige centrum te ontdekken is door middel van een stadswandeling. Geniet van de gezellige drukte op Trg bana Jelačića (het centrale plein van Zagreb), haal vers fruit op de dagelijkse Boerenmarkt onder Kaptol of ga op stap in de gezellige uitgaansstraat Tkalčićeva.

Ook shopliefhebbers en cultuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. De stad heeft een groot schala aan winkels en boeiende musea. Wat je ook niet kunt missen tijdens een bezoek aan Zagreb is de Kabelbaan van Ilica. Met een trammetje ga je naar een hoog gelegen uitzichtpunt voor een prachtig uitzicht over de hele stad!

Beste reistijd Kroatië

Binnen slechts 2 uurtjes vliegen vanaf Schiphol ben je al in de hoofdstad van Kroatië: Zagreb. ’s Winters liggen de temperaturen in Kroatië rond het vriespunt en de beste reistijd voor een vakantie naar Kroatië is daarom van mei t/m september. In deze maanden liggen de temperaturen in het binnenland rond de 25 graden en langs de kust rond de 30 graden.

Voor de budgetreizigers zijn de wintermaanden echter aan te raden als de beste reistijd. Prijzen kunnen dan maar liefst 2 keer zo laag liggen dan in de zomermaanden. Uit eten in een restaurant is echter het hele jaar door voordeliger dan uit eten gaan in Nederland! 

FAQ's over een vakantie Kroatië

Wat zijn toeristische bestemmingen in Kroatië?

Met welke valuta betalen ze in Kroatië?

Is Kroatië een duur land?

Waar ligt Kroatië?

Of wat dacht je van deze bestemmingen?

  1. Home
  2. kroatie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.