Header afbeelding

Parels van Kroatië

We hadden geen idee wat te doen deze zomer, dus gingen we op zoek naar een mix van avontuur, zee en een citytrip. En zo kwamen we uit op Kroatië.

Leukste steden van Kroatië

We hebben Zadar als uitvalsbasis gekozen, maar omdat sommige delen ver van elkaar liggen hebben we een autootje gehuurd. Om specifiek te zijn, zaten we 10 km buiten Zadar op een hotel aan zee. Zadar is een kleine stad vlak bij zee. Hier hebben ze leuke architectuur binnen de oude stadsmuur. Zo vind je hier het bekende water orgel, terwijl de golven tegen de dokken slagen speelt er muziek van uit de dokken. Enkele meters verder heb je ‘greetings from the sun’, dit vind ik persoonlijk wel speciaal. Het is een verzameling van zonnepanelen in de grond, en als de zon er heel de dag op schijnt, verschijnt er een mooi lichtspel. Verder zie je dat mensen hier ook aan de dokken komen zwemmen. 

Buiten Zadar hebben we ook Split en Trogir bezocht, 2 heel charmante steden. Split is omringd door een stadsmuur, je vind hier heel veel Italiaanse invloeden. Een zeer romantische plek, ideaal voor trouwfoto’s. Trogir is dan weer wat anders, het oude stads centrum bevind zich op een schier eiland. Je kan hier wel een bedrukkend gevoel hebben door de extreem smalle straatjes, maar éénmaal hier door, kom je uit op een mooie haven met leuke lounge cafés.

Back to nature: dit zijn de mooiste natuurplekken van Kroatië

Kroatië bestaat uit gebergte, bossen en zee. Hier vind je dus prachtige natuurparken en wij hebben er 3 bezocht, Plitvice, Krka en Paklenica. Je zal al vast van Plitvice gehoord hebben? De magische meren en watervallen lijken net alsof je in een sprookje bent terecht gekomen. Je komt hier best buiten het seizoen, anders erger je je snel aan de grote en drukke massa mensen. Je kan hier uren rond wandelen en genieten. 

Dan heb je Krka. Dit deed me denken aan de Lilse bergen bij ons in België, maar dan veel mooier. Je kan hier zwemmen aan de voet van 1 van de watervallen. Zeker de moeite waard, maar ijskoud! Vertrek zeker op tijd, want je geraakt er alleen met een bootje. 

Ben je in voor een stevige wandeling, dan is Paklenica the place to be. We hadden een verkeerde weg genomen, met als resultaat veel berg op en af gewandeld . Dat dachten we toch, dit bleek nog maar een ‘makkelijke’ wandelroute te zijn. Paklenica is meer voor de hikers onder ons, maar zeker de moeite waard!

Time to party op Zcre Beach!

Om toch heel even iets totaal anders te ervaren zijn we naar het schiereiland Pag gegaan. Dit was op aanraden van kennissen, hier kon je leuk gaan zwemmen terwijl dj’s voor de muziek en sfeer zorgden. Nu bleek het strand vol met Beach bars en clubs te zijn, dus echt wel een feest strand. Ze doen hier wel erg hun best om het strand proper te houden zodat je hier kan gaan zwemmen of water sporten kan beoefenen. Kroatië was enorm leuk, het is echt een aanrader voor jong en oud!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. parels van kroatie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.