De pareltjes van Thailand: de eilanden! Zuid-Thailand

De pareltjes van Thailand: de eilanden @ Zuid-Thailand!

Hoewel ik twee weken geleden schreef dat wij, mijn zus en ik, helemaal verliefd waren op het bergachtige, groene Noorden van Thailand, konden we de eilanden in het zuiden van Thailand natuurlijk niet links laten liggen. Oftewel, helderblauw water, hagelwitte stranden, gekleurde bootjes en slaaphutjes in een tropisch paradijs! En daar konden we niet omheen, dat was in één woord genieten!

Koh Phi Phi

Na een lange dag reizen, kwamen wij in de namiddag aan in de haven van Koh Phi Phi. Een helderblauwe zee, gekleurde huisjes en bootjes en een grote mensenmassa stonden ons op te wachten. Ja, dat dit een populair eiland was, zelfs in het laagseizoen, werd ons gelijk duidelijk. Gelukkig maakte ons hutje tussen de bomen en aan het strand op een loopafstand van Tonsay Village veel goed. ’s Ochtends konden we hier in alle rust ontbijten met de voeten in het zand, terwijl we ’s avonds binnen 15 minuten in het feestgedruis stonden, wat, zelfs als je niet zoveel van feesten houdt, echt ontzettend leuk is op Koh Phi Phi. Andere aanraders zijn onder andere het Koh Phi Phi viewpoint, Maya Bay en natuurlijk duiken!

 koh-phi-phi- koh-phi-phi-

Koh Lanta

Na een paar dagen Koh Phi Phi vonden we het tijd om de boot te pakken naar het volgende eiland: Koh Lanta. En hier ontdekten wij na drie weken Thailand pas echt dat het laagseizoen was: gesloten hostels, verlaten restaurants en geen feetjes. Maar dit betekende ook geen hordes toeristen, zodat wij op ons gemakje het hele eiland konden verkennen. Gezien Koh Lanta relatief nog een vrij groot eiland is, is het het makkelijkst om het eiland per scooter te verkennen. Laat je tijdens deze tocht verwonderen door de prachtige natuur en mooie uitzichten op het eiland. Wat wij wel echt de moeite waard vonden was het National Park van Koh Lanta, waar je twee schitterende stranden hebt, die worden gesplitst door een grote klif waarop een mooie, witte vuurtoren staat. Als je iets naar boven klimt, heb je een prachtig uitzicht op deze twee stranden. Eén klein nadeel, dit strand moet je wel delen met tientallen kleine, brutale apen. Ook leuk is Koh Lanta Old Town. Hier vind je dan wel geen stranden, maar wel een typisch, authentiek dorpje met uitzicht op zee.

Naast het welbekende Koh Phi Phi en Koh Lanta zijn er natuurlijk nog vele meer prachtige eilanden in het zuiden van Thailand. Wij hadden helaas maar één week de tijd, maar ik ben zeker van plan om ook die andere eilanden in de toekomst te bezoeken! Wil je nog meer lezen over de andere eilanden? Dat kan hier! Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram @dewereldiswauw!

koh-lantakoh-lantakoh-lantakoh-lanta

Mis nooit meer een topdeal!