koh phi phi koh lanta

Koh Phi Phi & Koh Lanta

Twee heerlijke eilandjes

In deze blog gaat het over twee eilanden in Thailand. Na het ontdekken van het drukke Bangkok, het kleine Ayutthaya, het gezellige Chiang Mai en Pai was het tijd voor beach days op Koh Phi Phi en vervolgens Koh Lanta.

Met de boot naar Koh Phi Phi

Met de boot gaan we naar onze volgende bestemming en is het tijd om te genieten van het eiland leven! We zitten lekker buiten op de boot en de twee uurtjes varen zijn zo om. Tickets voor de boot regelden we bij het huisje waar we hiervoor zaten en dat is altijd wel handig om op tijd te doen, want het kan makkelijk zijn dat de boot al vol zit die je graag wilt nemen.

Als we aankomen, is het eerste wat we doen het zwembad in duiken om even af te koelen. Daarna lunchen we in een van de straatjes en lopen we naar het strand, tijd om het eiland te gaan verkennen. Het is een prima strand om een middagje door te brengen en op het eiland zitten super veel restaurantjes en winkeltjes, dus dat geeft meteen al een leuk sfeertje. Er zit een knoflook restaurant en daar houden wij wel van haha! Als je in Koh Phi Phi bent, moet je hier zeker even een bezoekje brengen. Aan het einde van de avond drinken we aan het strand nog wat lekkere cocktails, maken we een vuur show mee en dan is het tijd om naar ons huisje te gaan. Tijdens onze reis boekten we eigenlijk maar een paar dagen van tevoren onze slaapplek en dat was iedere keer vrij snel gedaan, alleen bij Koh Phi Phi duurde dit wel wat langer. Bijna alles zat vol en dus was het echt even goed zoeken, maar het was gelukt en ons huisje was echt heel leuk! Wat dus echt een aanrader is, is om je overnachtingen voor Koh Phi Phi al wat eerder van tevoren te boeken, omdat het een toeristisch eiland is en alles vrij snel vol is. Lees ook echt goed de reviews, want hier kun je veel ervaringen lezen en het helpt echt bij het maken van een keuze. Bij onze overnachtingen zit ook een ontbijt en dit is iets wat we meestal buiten de deur doen, omdat we dat juist zo gezellig vinden, maar hier zat het er sowieso bij en het was echt heel uitgebreid: er lag bacon, je kon brood roosteren, je kon kiezen wat voor soort eitje je wilde en dat werd dan voor je neus klaargemaakt. Ook lag er rijst en noodles. Wij moeten er niet aan denken in de ochtend, maar in Zuidoost-Azië is dit de hele dag door heel normaal.

Baai op Koh Phi Phi Thailand
Baai op Koh Phi Phi Thailand

Long Beach Koh Phi Phi

Long Beach is het strand waar we de volgende dag naartoe gaan. Voor een klein bedrag brengt een longtailboot ons hierheen en de rit was kort, zo’n 5 tot 10 minuutjes en we kwamen aan op een prachtig wit strand met een bizar blauwe zee. Het was pas een uurtje of 9, dus het was nog rustig en uiteindelijk is het ook niet heel druk geworden en dat is toch wel echt super fijn. Wat ook echt leuk is, is dat je midden op het strand kunt lunchen, lekker met je voetjes in het zand, heerlijk eten erbij en een verse kokosnoot om uit te drinken, dit is toch perfect!

Koh Phi Phi viewpoint

De derde dag is het tijd voor het Koh Phi Phi viewpoint. We lopen 2,5 kilometer omhoog met een gevoelstemperatuur van ongeveer 40 graden. Je kunt je dus voorstellen dat we aardig bezweet boven aankwamen haha. Het uitzicht is wel echt prachtig, wauwieeee! Ook liep er heel dichtbij opeens een aapje op de rotsen, dus dat was een leuk pluspuntje. In de avond was het tijd om de backpack weer in te pakken en ons huisje in Koh Phi Phi achter te laten, want in de ochtend is het tijd voor een nieuw eilandje: Koh Lanta.

Koh Phi Phi viewpoint Thailand
Koh Phi Phi viewpoint Thailand

Koh Lanta: een rustig en mooi eiland

Koh Lanta is de volgende bestemming tijdens onze reis door Thailand. Vanaf Koh Phi Phi is het een uur en twintig minuutjes met de boot, dus ook dat valt hartstikke mee. We slapen drie nachtjes in ‘Cottage Hill Lanta’ en dit zijn schattige huisjes die op een heuvel staan en waar je een prachtig uitzicht hebt over een deel van het eiland. We zetten onze backpacks neer en gaan lekker naar het strand. Het strand ‘Klong Khong Beach’ is op loopafstand, hier zitten genoeg leuke zaakjes om wat te eten en drinken en je kunt er een perfecte strandwandeling maken met een zonsondergang waar je naar wilt blijven kijken.

Klong Khong Beach Koh Lanta Thailand
Klong Khong Beach Koh Lanta Thailand

Scooter huren en Koh Lanta verkennen

Een scooter huren vinden we erg leuk om te doen, want je kunt zelf gaan en staan waar je wilt en je komt vaak onverwachte en mooie plekken tegen onderweg. De eerste stop die we maken is bij Koh Lanta Old Town. Dit is een klein stadje met een lange straat waar je een paar winkels en restaurantjes kunt vinden. We drinken een ijskoude fruit shake aan het water, lopen even rond, maken een aantal mooie kiekjes en stappen weer op de scooter.

De volgende dag is het aardig bewolkt, maar dat maakt helemaal niks uit, want we doen rustig aan en het is tijd om een planning te maken voor de volgende plaats waar we naartoe gaan. Bij de huisjes zelf is er een leuk terras en een heerlijk ontbijtje om de dag mee te beginnen die bestaat uit: muesli, yoghurt en banaantjes die we iedere ochtend krijgen of bananen pannenkoekjes. Dit aten we echt vaak tijdens onze reis en het is echt heerlijk! We maken het niet te laat, want in de ochtend worden we vroeg opgehaald door een minivan die ons bij de boot afzet. Koh Lanta is een stuk rustiger dan Koh Phi Phi, maar juist die afwisseling is heel relaxed.

Bestemmingen

Waanzinnige Thailand deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!