Header afbeelding

4 goedkope landen voor jouw backpack avontuur!

Met welke kosten moet ik ongeveer rekening houden?

De wereld ontdekken zonder te diep in je portemonnee te hoeven kijken? Dan is backpacken uiteraard de beste optie. Backpacken is inmiddels populairder dan ooit en op heel veel plekken in de wereld mogelijk. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan, maar dit kan heel erg verschillen per bestemming. Om het jou wat makkelijker te maken zetten wij 4 goedkope backpackbestemmingen op een rijtje!

#1 – Thailand

Al jarenlang is Thailand dé populairste bestemming om te backpacken. Wat ook niet zo gek is, aangezien dit land ontzettend veel te bieden heeft. De meeste reizigers komen aan in Bangkok; de stad met prachtige paleizen, luxe skybars en de lekkerste streetfood. Een gemiddelde overnachting in een comfortabel hotel of hostel kost je slechts een tientje. Vanuit de hoofdstad verplaats je je gemakkelijk door het hele land met bijvoorbeeld de trein. Een ticket naar het zuiden van het land, incl. slaapplek, kost nog geen 20 euro. Heb je iets minder tijd is een binnenlandse vlucht ook een optie, vanaf Bangkok vertrekken dagelijks vluchten naar het noorden en zuiden van het land voor een paar tientjes. Begin om tijd met zoeken naar een geschikte vlucht op bijvoorbeeld Skyscanner. Houd rekening met de drukte, vooral in de zomervakantie kunnen vluchten namelijk snel vol zijn. Is het eten en drinken dan wel duur? Nee, juist heel goedkoop! Dat maakt Thailand dan ook zo'n heerlijk goedkope backpackbestemming. Voor een traditioneel noedelgerecht betaal je nog geen euro. Avondeten hangt een beetje af van waar je je bevindt, maar meestal betaal je slechts €2 tot €6 euro voor een lekker diner. Een biertje of cola kost ook vaak weinig, onder de euro moet het meestal wel lukken!

#2 – Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook wel de parel van Azië genoemd. Op dit eiland, zo groot als Nederland en België samen, is genoeg te doen. Ga surfen in het oosten, ontdek de theeplantages in het centrale deel van het land, ga tijdens een safari op zoek naar olifanten en ontdek de prachtige tempels in het Noorden. Budget technisch gezien, is Sri Lanka een hele goede optie. Een maand backpacken met alles d’r op en d’r aan kan je al realiseren voor onder de €1000. Gemiddeld betaal je zo’n €8 tot €14 euro voor een bed in een hostel. Als je met z’n tweeën bent kan je beter een privékamer boeken voor nog geen €20. Het openbaar is bizar goedkoop. Zo ligt de gemiddelde prijs voor een bus- of treinreis onder de €3. De gemiddelde prijs voor een rijstgerecht of curry ligt tussen de €1 en €2, ook een koopje dus. Trek in een hamburger of pizza? Die regel je voor nog geen €5. Alcohol is relatief gezien wel iets duurder dan in de rest van Azië. Voor een biertje uit de supermarkt (0,5 liter) betaal je gemiddeld €1,75 en voor een cocktail kan je rekenen op zo’n €4. Alsnog een stuk goedkoper, vergeleken met Nederland natuurlijk. Backpacken in Sri Lanka is dus zeker een leuke en goedkope optie!

 #3 – Bolivia

Oneindige zoutvlaktes, een unieke cultuur, grote woestijnen en gigantische regenwouden: zomaar een paar voorbeelden van landschappen die je in Bolivia kan tegenkomen. Bolivia is het goedkoopste land voor een backpacktrip door Zuid-Amerika, maar toch liggen de prijzen hier wel een stukje hoger als je het bijvoorbeeld vergelijkt met landen in Azië. Voor diegene die echt z’n best doet en op de kleintjes let, kan rekenen op een dagbudget van €30. Het is realistischer om van een bedrag tussen de €45 en €55 uit te gaan. Dan kun je comfortabel reizen en bijvoorbeeld tripjes maken en excursies boeken. Een slaapplek is goedkoop én makkelijk te vinden. Je overnacht al in een privékamer van een hostel voor een tientje. Voor een hotelkamer ben je gemiddeld €40 kwijt. Dat is vooral een goede optie, wanneer je met z’n tweeën op reis bent. De prijs van eten verschilt in Bolivia. Voor een lokaal gerecht moet je ongeveer rekenen op €5, terwijl de westerse keuken vaak 3x zo duur is. Voor een flesje water ben je rond de €0,50 kwijt en een biertje kost gemiddeld €1,50. Een voordeel van Bolivia is het openbaar vervoer, dit is prima geregeld en kost weinig. Er vertrekken bussen naar alle uithoeken, reken hier ongeveer €2 per uur voor. Iets minder tijd? Regel dan op tijd een binnenlandse vlucht voor ongeveer €65. 

#4 - India 

Een van de goedkoopste landen om te backpacken, is het ongerepte India! Met een bijzondere cultuur, prachtige woestijnen, tropische regenwouden, indrukwekkende paleizen en wereldwonder Taj Mahal is India een geweldige bestemming om te ontdekken. Er zijn backpackers die het voor elkaar krijgen om het maandbudget onder de €500 te houden. Hier komt je vliegticket nog wel bij uiteraard. Overnachten in India is spotgoedkoop, voor nog geen €7 heb je al een bed in een prima hostel. Net als overnachten is ook het vervoer in India erg goedkoop. Gemiddeld betaal je zo’n €4 voor een busreis van 8 uur en kan je elke uithoek van het land bereiken. Door de vele bezienswaardigheden is het ook handig om budget te reserveren voor activiteiten. Het bezoeken van een tempel of andere activiteit kost gemiddeld €6, prima te overzien dus. Voor een maaltijd ben je gemiddeld €4 kwijt en in een luxe restaurant betaal je gemiddeld €7 voor een maaltijd. Een reis door India is dus mogelijk met een dagbudget van rond de €20! 

 

  1. Home
  2. blog
  3. backpacken kosten
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.