Voorbereidingen voor duiken in Thailand

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

voorbereidingen duiken thailand

Voorbereidingen voor duiken in Thailand

Voorbereidingen voor duiken in Thailand

Eindelijk, ik mag weer!

In het dagelijkse leven studeer ik Psychologie en Filosofie in Groningen. Als arm studentje heb ik geen tijd en geen geld om zo veel te duiken. Duiken is helaas niet meer dan een hobby voor eens per jaar. Toch mag ik niet klagen, want de volgende reis staat voor de deur. Een vriendin en ik gaan samen reizen door zuid-west Thailand!

Planning

Ons plan was backpacken, oftewel semi avontuurlijk doen en geen hotels boeken, maar gewoon gaan. Nu zijn wij best avontuurlijk, maar een beetje planning achter de hand vinden we toch wel fijn. Dus we hebben een route uitgestippeld. We vliegen op Bangkok. Hier zijn wij allebei al een paar keer geweest. Dus hier blijven wij niet lang. We komen in de avond aan dus we blijven de nacht en de nacht daarop om tot rust te komen. Daarna vliegen we naar Hat Yai. Hat Yai is een stad in het zuiden van Thailand. Vanuit hier kun je makkelijk met de boot naar de omliggende eilanden. Wij nemen de boot naar Koh Lipe. Vanaf daar gaan wij avontuurlijk doen: geen hotels, transfer of iets geboekt. Voor de kerstdagen hebben wilden wij wel graag zekerheid. Dus wij hebben besloten kerst te vieren op het toeristische eiland Koh Phi Phi. In de tussentijd willen we graag naar Koh Mook, Koh Lanta en Koh Taruotoa. Hoe en wat weten we nog niet, maar dat zien we dan wel!

Thailand 5

Happy 2017

Ook voor de jaarwisseling hebben wij alvast een hotel geboekt. Wij vieren onze jaarwisseling op Phuket. Phuket is het grootste en populairste eiland van Thailand. Net als tijdens de kerstdagen willen wij graag onder onze mede westerlingen zijn. Het zou toch jammer zijn om zo’n groot feest niet optimaal te kunnen vieren?

Eerst hadden wij het plan om onze jaarwisseling te vieren op het feesteiland Koh Phangan. Dit eiland staat bekend om haar full moon feesten, en haar spectaculaire jaarwisseling. Omdat wij maar drie weken hebben in Thailand wilde wij niet te lang blijven hangen op dit feesteiland. Het leek ons dus leuk om twee a drie nachten te blijven. Dat is geen optie!

Het is óf minimaal zeven dagen blijven óf heel veel geld betalen voor een paar nachtjes. De feesten zijn zo populair dat de prijzen voor hotels belachelijk duur zijn. Kun je dat deze hotels kwalijk nemen? Nee absoluut niet! Er komen elk jaar duizenden mensen, er zullen vast genoeg mensen zo veel geld er voor betalen. Alleen vonden wij het toch een beetje te veel van het goede. Phuket is een leuke tweede keus. Hier hanteren zij gewoon de standaard ‘lage’ prijs en er worden ook veel gave feesten gegeven.

Stress

Op het moment dat ik dit typ ligt mijn hele studentenkamertje overhoop. Overal liggen jurkjes, bikini’s, korte broekjes, schoenen en ga zo maar door. Het is hartje winter in Nederland en ik ben als een maniak op zoek gegaan naar de laatste zomerkleding in het centrum van Groningen. Dat was een leuke poging, maar tevergeefs weinig gevonden. Gelukkig heb ik de kast nog vol van vorig jaar.

Een paar weken terug heb ik de kerstmarkt van Oldenburg bezocht om toch nog een beetje de kerstsfeer te proeven. Dit heb ik handig gecombineerd met een bezoekje aan de DM. De DM is een drogisterij in Duitsland waar alles 8x goedkoper is dan bij de Kruidvat in Nederland. Erg handig voor zonnebrand, muggenspray en shampoo voor mee op reis! Hoe gaat dit allemaal in mijn backpack passen? Ik heb nog geen idee!

Thailand

Mis nooit meer een topdeal!